АС и други романтични К-драми - тема 10

• 18 934
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Ча от вчера - хвърля първата топка на бейзболен мач.
https://youtube.com/shorts/TOHfEwTEui0?si=FUDI3HahutsBw8mU

Проф, грешката е моя. И в Телеграм явно съм попаднала на любителския превод. Свалих първи епизод и мислех да ти го метна на dox.bg, за да му хвърлиш едно око, но няма смисъл... Разбрах го още от интрото, щом името на Ча са го изписали Ча Ен Ву Mr. Green със сигурност преводаческите екипи нямат намеса.

Розелин, на мен по принцип от Ютюб ми е най-лесно...

# 631
Розелин, аз си свалям остовете на корейските филми и сериали от ютуб като в търсачката пиша английското заглавие ост и парт 1, 2,.... и т. н, но понякога в руските сайтове на страничката на съответния филм/сериал също има извадени някои от песните. Предполагам че по същия начин е и с китайските и тайландските сериали. А имената на песните обикновено ги има като списък, когато намеря целия албум от сериала в едно видео.

# 632
  • плевен
Розелин, аз си свалям остовете на корейските филми и сериали от ютуб като в търсачката пиша английското заглавие ост и парт 1, 2,.... и т. н, но понякога в руските сайтове на страничката на съответния филм/сериал също има извадени някои от песните. Предполагам че по същия начин е и с китайските и тайландските сериали. А имената на песните обикновено ги има като списък, когато намеря целия албум от сериала в едно видео.
Благодаря ти, корейските сериали са ми най-лесни ,но китайските с техните йероглифи виждам малко зор ако не намеря списъка със заглавията, но засега се справям.

# 633
  • Варненска клюкарка
Ето за това се чудех наскоро-  разделени на християни и на католици (за будистите ми е ясно, за разделението при другите  все едно не са от една и съща религия не не ми е) newsm78 Само че бях срещнала по-пълен списък с имена, но и този става.
https://www.youtube.com/shorts/jkJ8Fy77CF4

Каква милота- Ча и стилистка Heart Joy
https://www.youtube.com/shorts/jrUNoSrnEeA

Роселин, Проф, благодаря за инфото за 2та сериала. Единия го изгледах с полуграмотните субтитри на бг, разбрах от вас че предстои нов превод, другия го следях на руски в реално време докато го излъчваха в ЮК.

Проф, май повечето сме през телефоните, но за теб веднага разбирам че си редакттирала. Ако са минали няколко часа от последната публикация и темата не е помръдвала, проверявам и там.
Аз на работа съм от телефона, че мога да започна да пиша и пос-късно да си довърша мнението, като оставя тела настрана, личи и по правописа ми, често натискам по 2 букви или заменям А/О/Я само снимките добавям от компа. Видеата с музика ги слушам отвкъщи заради по-добприя звук, моя е през музикална система.

Леле как си приличат някои заглавия, визирам горното за Прекрасен свят, а аз в момента гледам Вътрешна красота, но има и Красотата отвътре Joy
Моят е The Beauty inside.  Главният е вторияат в Моят любим от звездите, онзи симпатяга който от 15 години тичал след главната. Тук е тънък като клечка..Героят му с тежка форма на празопрагнозия, доколкото разбрах придобита, а не вродена. Не разпознава дори майка си, но с различни трикове успява да прикрива състоянието си. Главната всеки месец за седмица е с много тежък ПМС, но не в смисъл на физиологичните подробности, а се променя визуално. Веднъж мъж, веднъж възрастна жена, младеж, жена на средна възраст.... И сега се надцакват с главния- тя вече подозира че той има някакъв проблем и не разпознава лица, той пък подозира че става нещо с нея, ама още  е У мъглата....

Тя суперзвезда, той син на собственик на голяма корпорация, съответно  шеф на отдел в бащиния бизнес и т.н. И двамата ГГ имат  хора в обкръжението си които им помагат да запазят в тайна състоянието си.
Той ще трябва да се влюби в нечия вътрешна красота. За нея нямам идея как ще се справи с промените които я връхлитат всеки месец - вадят я от равновесие, от работата и  (последния път и струваха 15 рекламни договора) и я превръщат в беглец.

Той

тя

Двама души знаят за състоянитето на главната -  едно сладко момче, което е иконом и, домакин, или човек за всичко  и другата е пак като човек за всичко но в административната част, агент, мениджър, секретарка...

момчето, което се готви да става свещеник, май ще се забърка с кривата сестра на главния

За продължението на класацията разбирам че този профил е голям фен на ДжГ. В предишната за най-какви си кадри  от леглото бяха от същия профил с ДжГ на първото място, а Роун с неговите дори го нямаше в класацията, а имаше какво да се види с него. ДжГ е отличен танцьор и актьор, рапира страхотно, ама за пеенето му, добре че са компютрите. На ниските звучи добре, но на живо въздухът му свършва на втората фраза. Помня и преди 2 години като гледах едно видео как звучи на звукозапис, ами хич не беше добре, всяка фраза я записваха отделно като той прочистваше глас с кафе или нещо друго топло, даже се учудих как изобщо пускат такова откровение. А повечето от тези момчета от класацията пеят на живо по няколко часа. Аз обикновено си казвам когато ми харесва и когато не ми харесва и към любимците също съм безпощадна, така че не ме бийте newsm43 Имам песни в негово изпълнение които много харесвам, но на други пеенето ми харесва повече. Тоест като 2в1 смятам че класацията е некоректна, но  и като Проф, че става за предъвкване Joy

# 634
Бел, предполагам, че тези, които са ги писали християни са от различни течения на християнството, които не им се е занимавало да търсят какви точно са. Дали са протестанти, православни, англикани, лутерани или нещо друго.
Като цяло корейците не са от най-вярващите. Някъде бях чела, че повечето се определят като атеисти.

И малко се бъркаш, но главният в The Beauty inside, И Мин Ки, не е участвал в Моят любим от звездите. Пак Хе Джин беше влюбения от 15 г. в главната. А, младежът от третия кадър, Ан Дже Хьон, който уж ще става свещеник, беше нейният брат.

Ако си гледала Първият ми живот/ Because This Is My First Life по лейдито, там може да си гледала И Мин Ки.

Само от лаптопа пиша и чета. На телефона ми е мъка. До преди 4-5 години нямах никакви проблеми със зрението, но сега без очила изобщо не мога да чета наблизо. Старост-нерадост Joy.

# 635
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Толкова хубав Ча с тази бейзболна униформа, че нямаше как да не намеря някой малко по-дълъг материал с този му вид. Heart Eyes

# 636
Днешния рожденик Йогито в клип към красивата песен на Джунсу
https://youtu.be/E7zZDPzygGg?si=1ZbmWS_yo7WQWv3B

# 637
  • Русе
Днешния рожденик Йогито в клип към красивата песен на Джунсу
https://youtu.be/E7zZDPzygGg?si=1ZbmWS_yo7WQWv3B
Вече е поздравен в "Клюкарника". Simple Smile
Случайно намерих това...Отнася се за Kwon Sang-woo, но търся аналогия за случая с Ел.скутера.
Скрит текст:
В ранните часове на 12 юни 2010 г. Куон участва в автомобилна катастрофа в район Гангнам. Според новинарските съобщения Куон е шофирал от грешната страна на пътя и се е ударил в паркирана кола. След това той се блъсна в полицейската кола, която го беше преследвала, продължи да шофира и се удари в дърво, преди да избяга пеша от мястото. Два дни по-късно той се предаде в полицейското управление в Гангнам, твърдейки, че не е бил пиян. [77] [78] Куон по-късно се извини публично чрез написано на ръка писмо и беше глобен със 7 милиона ₩ от окръжен съд в Сеул

# 638
  • Варненска клюкарка
2в1 мерси за разяснението, някак съм свързала прочетеното име с втория от Моя любим от звездите. Още свиквах с лицата, бях изгледала 2 серии.
За християнството в ЮК бях чела че е като по света т.е. в огромната си част са католици и тук там някакви други. Като цифра бяха около 32% и будисстите около 30, останалите атеисти. Сякаш не изглежда да са малко вярващите, повече отп половината население са.
Тук се сещам че католиците при кръщаването си получават и библейско име, та щеше да е интересно да разберем за "познатите ни". От Болничния плейлист помня един д-р Андреа и брат му отец Михаил, но и в други сериали след 3те срички съм чувала имена като Мария, Сара и Ракел (Рейчъл)....

Уин, какво е "клюкарника"? До преди 2-3 години в Маммата имаше такъв подфорум.

Проф и похапващ на мача Ча
https://www.youtube.com/shorts/MugrM_M5W4c

# 639
Бел, точно похапващия Ча нося и аз 🧠😂 Смея се и се чудя как успя да напъха цялата мандарина в устата си

# 640
Уинона, не разбирам забележката ти. Не знам какво е клюкарника.

# 641
  • Русе
Фейсбук е наричан още Клюкарник и не съм питала защо приятелите от там така го наричат, а те са 154.

# 642
Сончето се завръща на снимачната площадка

Уин, и аз така го наричам 😜 Знам обаче и за такъв раздел в Мамата, затова се зачудих кое от двете места имаш предвид.

# 643
Разглеждах си днес в ютуб видеа и реклами с Йогито и на един клип с английски субтитри откривам лицето на Ючон на два пъти. Аз този клип го имам, ама версия с йероглифица. Стана ми любопитно как така чак сега откривам че на видеото е хванат и Ючон и погледнах версията на клипчето в моя архив. Оказа се, че върху лицето му и на двата кадъра е сложен огромен черен йероглиф. Неговите проблеми с корейците, заради употреба на вещество обявено в ЮК за наркотик са от 2019г., а събитието на клипа е от 2012г. Не знам дори като как да определя нещо такова. Досега не съм знаела, че зад йероглифа е Ючон и си мислех, че макар че е много дразнещо с тези йероглифи сигурно е някакъв важен надпис, а сега се чудя смешно ли е или тъжно това. Този, който го е направил трябва да е доста злобен човек. Заради ей такива злобни хора един страхотен артист си отиде в края на миналата година.
Толкова талантливи артисти, музиканти, танцьори и певци имат корейците, но някак не ги заслужават.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 19:27 от Рори72

# 644
  • Русе
Какво KDrama ще излъчва през август 2024 г
MBN #BadMemoryEraser (2)
TVING #LoveAndante (7)
JTBC #RomanceInTheHouse (10)
ENA #YourHonor (12)
Disney+ #TheTyrant (14)
KBS #PerfectFamily (14)
MBC #BlackOut (16)
tvN #LoveNextDoor (17)