АС и други романтични К-драми - тема 10

• 19 129
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Варненска клюкарка
Ча в Гагнамската красавица наистина е съвсем дете - на 21 е. Като си гледам моето дето е на толкова, хич не ме вдъхновява истоирия с Ча на 21, а и главната наистина нещо не му подхожда. За друг проект на Ча и Мун Га Йонг не съм чувала, но наистина бяха много сладка двойка в ИК, на мен си ми остават големи любимци, едни такива много нежни и чистички.
Като понапреднеш с още 2-3 сериала ще ти предложа други от същата сценаристка, дето до преди месец бяха голям хит, само че не са на Нетфликс, а на Вики Ракутен, но там доколкото знам достъпа е свободен-  имат 133 първи места по света. Всъщност имаме го и на първа страница в списъка от Плейтюб със субтитри на български. Част от каста на ИК ще го видиш в това което ще ти предложа, на моменти и от съдържанието ще имаш чувството че ти е познато (после разбрах че сценаристката е същата, загова явно имах усещането за дежа-вю с ИК....)
Да знаеш че почти няма К-сериал без тоалетен хумор- това запек, стомашно разстройство, газове, цикъл, нямат табута по темата, свикнах с тази откровеност и вече не ми прави впечатление Joy

Взех снимката от Марги
Ча, Мун Га Йонг, другата девойка е Ким Хе Юн, главна в проекта за който ти споменах по-горе -  беше с камео участие в Истинска красота, предполагам ще се сетиш за момичето в киното, героят на Ча я обърка с любимата си,  защото и двете девойки бяха облечени еднакво, Ча прелетя през 5 реда в киното да я питай що се целуват с онзи до нея, тя пък го гледа и не знае какво става, гаджето и я погна с " какво става...кой е тоя..." Joy
Главния пее във второто кратко видео по долу.....

личи си кой днес не е на работа, малко Шортс, а после подхващам Потомците....

Джи и Ха Джи Уон в Империатрица Ки, добре им се получаваше, галяма драма беше
https://www.youtube.com/shorts/QyH2TbCh2Jk

Сокчо с една от песните от Бегача на фен среща, страхотен нисък тембър
https://www.youtube.com/shorts/b3b9p9YulGI

Някаква акция на Диор, чуват се как по Ча въздишат и мъже Joy
https://www.youtube.com/shorts/APNLUFUI4us

любимите ми К-поп мацки
https://www.youtube.com/shorts/XwheYHTPT2Y

Проф, ного готин Куки, дано само не съм го объркала в Ви
https://www.youtube.com/shorts/B87kAutOvU8

Хубав Ча във водното шоу
https://www.youtube.com/shorts/seYcRFlpwjA

Демончето и Минка в леглото
https://www.youtube.com/shorts/rvb2CFYyKuE

# 271
  • Русе
Разрешавам си инфо малко извън филмовата ни тема, но свързана с ЮК и за да не спамя - в спойлер.
Скрит текст:
Вчера по бТв говореха за Изкуствения интелект и естествения Коефициент на Интелигентност при хората. Проведен е тест по нации - та изненада ли ще е кой е на 1-во място? За мен очаквано е ЮК! България е на едно добро 16-о място.
Скрит текст:
Ето малка извадка от ФБ за страната ЮК:
"Южна Корея
11-та икономика на света. Средната заплата е 3000 долара на месец. Просто няма бедни в държавата. Средната продължителност на живота е 82 години. Най-ниската смъртност на кърмачета в света. Топ световен доставчик на високи технологии. Всеки трети кораб в света се произвежда тук. Да не говорим за коли, смартфони и телевизор. Населението е едно от най-образованите и конкурентноспособни в света. Училищата са трети в света по качество на образованието. Болниците са трети в света по качество на медицинските услуги. Армията е петата в света по власт и ефективност. Правителството инвестира повече в науката, отколкото в Япония и САЩ. Най-големият брой хора, свързани с интернет в света. Музика (K-Pop) и филми, които покориха целия свят.
И всичко това е на малка територия, без петрол, газ и ценни метали. И всичко това е буквално едно поколение, в най-кратки срокове, върху отломките на глад и война. И всичко това - без да губиш собствените си традиции, езика си, от уважение и любов към живота.
Тази страна има най-големите църкви в света.
Около 30 % от хората на тази страна са християни."

# 272
  • пак на Рив Гош
Вики Ракутен, но там доколкото знам достъпа е свободен
Белл, ще си позволя едно малко уточнение  - Вики Ракутен имат свободен достъп до по-стари и по-непопулярни сериали. По-новите, текущите и хитовете са с абонамент (55 евро на година за тази година).

# 273
free sites to watch asian dramas

free sites to watch k drama

Само едно уточнение. Част от тях са с частичен свободен достъп. Други са със лимитиран свободен достъп и достъп с месечна такса. Но има и такива с абсолютен свободен достъп.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 12:12 от Danifin1

# 274
  • Варненска клюкарка
Роци, благодаря за уточнението, понеже когато преглеждах преди време съдържанието на Вики ме пусна безплатно, но пък вярно че сериалите не бяха от най-свежите. Ако на Анабел и се прииска, Бегача дано го намерим го намерим, ако при нея не сработи Плейтюб.
Уин, мерси за информацията. Наскоро ми попаднаха данни за търсенето на газ и петрол в шелфа на Средиземно море от турските компании, някъде към акваторията на Сирия (нея нали не я броят за държава та си позволяват какво ли не) които са поръчали на ЮК корабостроителници 5  кораба предназначени точно за такова търсене - стойността на поръчката 5 млрд долара, това само от Турция, смятайте в световен мащаб какво е.....Впрочем докато си чакат корабите турците наемат корейски с годишен наем към 100на милиона долара всеки.....
Наскоро гледах някаква статистика какво губи Европаи в частност България докато залага на образования и безразборен прием от типа  психоогия, философия, история, право, икономика и подобни т.е без развитие на наука и технологии. Имаше примери със САЩ които последните години и те допуснали подобна грешка, но достатъчно богати и инициативни за да си купуват инженерите от цял свят и че технологиите им нямат голям спад, а примерите с Китай, ЮК и Сингапур, последната най изостаналата част от Малайзия до преди няколко десетилетия  бяха че имат ограничаващи  квоти над такива специаности които не продуцират технологии, а университетите им  бълват IT, инженери от всякакви области, математици, химици и медици, затова прогресът е там и пропастта между Европа и Азия ще става все по-голяма....

# 275
За Анабел малко от Истинска красота зад кадър. Някои сме големи почитателки на подобни клипове. Едни такива сладки и неподправени.
 https://youtube.com/shorts/S3RQXmt9B-Q?si=Wi6P8iLMMI1wIuPr
Тук има от сцените в болницата, които на мен са ми и едни от най-забавните
https://youtu.be/bPrbHbg-rMs?si=DhJTvhBfovkrWc2r

Ча и Мун Га Йонг след ИК друг сериал/филм нямат, май някаква реклама... Попадала съм на няколко пъти на това и подобни на него от работния процес https://youtube.com/shorts/nxlRhkC0PKA?si=iIFUrTh5j17mslRc, както и кадри от скорошно събитие на което присъстваха и двамата.

Бел, досещам се кой сериал ще предложиш. Ех, как ме вкара в капана мен точно защото започна да сравняваш с ИК 🤪

Уин, беше ми интересно. Между другото по родните телевизии не бях забелязала преди да отделят внимание на ЮК. Но напоследък ако не е при Гала ще е в Преди обед... Да живее интернета, там ги има тези по-интересни откъси които са по нашата част, че и да имах възможност някои водещи трудно се изтрайват...

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 13:40 от Margarita N.

# 276
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, не си го сбъркала, Куки си е.

Покрай ИК, Ча и Мун Га-Йонг бяха спрягани за реална двойка и в живота, вкл. от неговите колеги в АСТРО. Попадала съм на клипчета, в които се бъзикат с него на тема нея. В мрежата все още се мълви, че поддържат връзката си, но доста добре успяват да я скрият от хорските очи. Факт е, че след нея Ча не е спряган с никоя.
Довечера ще видя какъв проблем има с линка с Кучешкия.
А дотогава, Анабел, мога да ти предложа да надникнеш в подписа ми. Там розовият текст е линк към преведените серии на един друг много сладък сериал - 1% от всичко. Предполагам и той ще ти хареса. Можеш да му хвърлиш едно око.

# 277
.................... Търсих и при торентите, но и там няма, а по Нефликс е достъпен само в ЮК.
Телеграм, днес гледам са качили и to be continued  https://youtu.be/FJ6a070E06Q?si=7QvMVU93hO74L9Lo   съвсем бебета са цялата Астро група.

# 278
Криси, To be continued филм ли е?

# 279
Ако на Анабел и се прииска, Бегача дано го намерим , ако при нея не сработи Плейтюб.
И за него си мислех да ви питам, че се зачетох от началото на текущата тема, да наваксам с каквото мога, да не питам за всичко Stuck Out Tongue Closed Eyes
profi_1, линкът за кучето не, че не работи, просто видеото е премахнато. 1% от всичко определено ще погледна, благодаря ти!
Margarita N., оох какви са сладки Heartbeat

# 280
Криси, To be continued филм ли е?
Сериaлче Марги с 12 епиzода, по спомен не бяха и много дълги.  https://mydramalist.com/15207-to-be-continued

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 15:39 от Krissttinna

# 281
Благодаря, Криси 😘 12еп. по 12 мин. всеки от тях. Някой си е поиграл да ги събере на едно място.

Какви са дечковци 😍

# 282
  • Варненска клюкарка
Профче, миналата година бяхме носили клюки от диспача им за Ча и Мун Га Йонг.  Тя се снимаше по снимки в огледалото с момче със скрито лице, Ча правеше същото в сторито но с момиче със скрито лице, малко като наговаряне изглеждаше. Имаше го сниман и в далечината с много лошо качество на снимката, както аз казвам все едно  беше сниман с  ютията, седнали някъде в заведение с момиче което въпреки качеството, много приличаше на нея. И да, помня бъзиците на Астровците Joy

Ча и Мун Га Йонг след ИК друг сериал/филм нямат, май някаква реклама... Попадала съм на няколко пъти на това и подобни на него от работния процес https://youtube.com/shorts/nxlRhkC0PKA?si=iIFUrTh5j17mslRc, както и кадри от скорошно събитие на което присъстваха и двамата.

Бел, досещам се кой сериал ще предложиш. Ех, как ме вкара в капана мен точно защото започна да сравняваш с ИК 🤪
Ех че сладко, прихнаха още като се погледнаха Joy
За нея знам само че е родена и прекарала половината си живот в Германия, даже май е немска гражданка.

Ама ти хареса капана нали, още няма измъкване от него, като чета корейците и там е така, ама тях ги тресе нова по пикантна треска, дали се срещат главните Joy

Марги, ами видях познати лица в каста, гледам Сон-Дже бяга след един автобус и се сетих за аналогична сцена от ИК макар и  изпълнение на друг, онзи Шишо пък играеше един и същ образ и в двата сериала, даже феновете в Шортс бяха сглобили обща сцена между него, Сокчето и Хуанг Ин Йоп, та в един момент си разговаряха и тримата Joy Мисля че я бях донесла. Информацията че ролята на Сон Дже първо е предложена на Хуанг Ин Йоп....разни с епизодични роли за по няколко секунди дори не знам дали са отразени в каста. В двата сериала двете момчета още в първа серия предотвратиха макар и по различен начин девойките да посегнат на живота си....Асистентът на Сондже май е даскала от ИК, през цялото време имах чувството че братът на Сол е един образ от ИК, нещо много познато ми се виждаше там около него, а то се оказа че жена му (приятелката на Сол от училище) в ИК е тарторката на тормозителките на главната.  
Каква мацка е в ИК

И какво нещо е гримът в Бегача, неузнаваема е направо, отделно съвсем различнете образи Joy

И нататък в аналогичната сцена където се закачиха с копчето когато двете двойки се преследваха в къщата в 12-та серия, само че в ИК закачени на копчетго бяха главните

тук е отсреща на масата и малко повече си прилича с момичето от ИК

И още много има, няма как да ги изредя всичките, само горе-долу като отпечатаната физиономия на Сол малко преди да литнат презервативите, пък я има във втора серия на Ик между главните, само че там вместо да му държи съдраната риза, се наложи главната да пере сакото на ГГ. Въобще и в двата сериала много познато и много съм се смяла 😂🤣 Но пък бегачите са ми по-химични, но Ча е още много малък в ИК, , има на къде да се развива  Помня че преди да продължа гледането на бегачите съжалявах че на мястото на Ким Хе Юн не е Мун Га Йонг, даже го написах тук, имах някакво смътно усещане за нещо много познато, но другата беше по красива и смятах и че като ръст ще отива повече на Сокчето, но пък добре че са ги събрали с ХеЮн 😘

Анабел, какви истории предпочиташ? Аз например рядко налазвам най-големите драми, предпочитам да има от всико - романтика и комедия задължително. Гледала съм няколко исторически и смятам че са ми достатъчни, предпочитам съвременни истории. Да знаем какво да предлагаме.
Ще те светнем и за Бегача, но толкова  скоро след ИК може да не го оцениш, даже училището е същото, има прилики, може някой от предните ГГ да ти залипсва и да те подразнят другите главни.

Дано да ти се отвори Кучешкия, Профа ще види линка. Може да видиш примерно Моят демон, отново забавна комедия, драма, любов, фентъзи, че даже и щипка история 200 г назад +  химични главни, тъкмо да видиш какво жанрово разнообразие предлагат корейците.  Крис го гледа в момента и и харесва.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 16:33 от Беллора

# 283
Бел, не се оплаквам, хареса ми и още как 😂
И аз мисля, че толкова скоро след Истинска красота няма как Бегача да бъде оценен подобаващо. И в двата ГГероиня, за да продължи напред трябва да преодолее някои от най-големите травми в миналото си, вместо да бяга от тях. Училището, квартала, видеотеката (в ИК беше книжарница май), някои аналогични сцени, конфузни ситуации и познати лица. Разпознахме почерка на сценаристката... В Бегача има пътуване във времето, в ИК не, та в този смисъл историята ми беше по-лесна за смилане...

О, за миг не съм си представяла друга на мястото на Хе Юн в Бегача въпреки, че в началото героинята доста ме дразнеше.

Анабел, Lovely Runner е сериала, който прилича отчасти на Истинска красота.

# 284
Благодаря много за всички препоръки, момичета, чудесни сте Flowers Rose
Сега след ИК гледам паралелно кучето и Селебрити. И малко бавно загрях, ама тя главната героиня е една и съща Satisfied
Стана ми любопитно и погледнах инстаграма на Mun Ka Young, имала е рожден ден тези дни, 96 набор е.
Ама е пълно с коментари за нея и Ча, даже има такива, че феновете прекаляват, а то реално от заснемането на сериала са минали 2-3 години.

Общи условия

Активация на акаунт