Случаят “Рафа”

• 37 620
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 60
  • София
От фактите, които засега никой не е оспорил. Това дете няма:
1. Стабилна среда;
2. Нормално училище;
3. Ваксини.

Благодарение на родителите си има:
1. Нестабилност
2. Опити за отвличане
3. Заплаха за здравето (липсата на ваксини)
4. Отношение като към собственост.
Ако някой подкрепя такова отношение към дете, този човек не мисли за интересите на детето (казано тактично).

# 61
  • София
Ами ето го основният мотив на социалните и службите. Откакто е при роднините си, детето учи в нормално държавно училище.
Онези ... родителите... след 2 клас са го размятали по разни "частни образователни центрове без лиценз".
На мен това ми стига, на социалните и съда - също.
//
Издивявам като чуя за кукувици, които си дават децата в изкукали "училища". Имах досег с няколко такива, нищо добро няма в тях!

# 62
И някакъв познат на майката съвсем леко го посбутал и посборил в колата, когато то се противопоставило. Неволно така станало сборичкването.
Спирам да чета по този казус, че ми стана много гадно за това дете.

# 63
Ами не знам защо даваш такъв пример, не е по темата.

Е точно по темата, но какъв е смисълът от спор с човек, който не го разбира или се прави, че не разбира.

Майката била завела детето в друг медицински център след Пирогов и там казали, че нямало счупване.... Защо ще искат да го отвличат с трети човек, а не те двамата?

# 64
Нима това, че обикалят света и той не е ок с това е причина да им го отнемат?!  Ако наистина не е физически тормозено и майката казва истината, колкото и по- различна да е тя от масовката, значи отнемането му от родителите е неправомерно. Истината е някъде там....има нещо, което не е така както се представя. Я майката послъгва, я бабата/роднините/ промива мозъка на момчето. Разберете, хората сме различни , толкова много, че ако за мен едно е нормално за друг би било недопустимо,  това не означава, че е лошо и вреди! От темата разбирам, че бая от хората не могат да погледнат по- далеч от носа си и съдят спрямо техните си разбирания и мироглед, а не трябва да е така. На тази възраст децата могат да бъдат такива манипулатори, фантазьори и ги тресат яко хормоните, изобщо не знаят кое е добре за тях и кое не, въртят, сучат само и само да стане на тяхната за момента, без да имат реална представа върху ситуацията. Имам две такива у дома и го гледам редовно този филм.
1. В България има толкова антиваксъри, никой не им отнема децата поради тази причина и си ходят на училище без пролем.
2.Фрактурата на челюстта е уж недействителна /това е доказуемо/.
3. Имат право да избират начина и формата на обучение- да за вас това може да е настабилна семейна среда, но те пък да виждат нещата по различен начин! Кой определя критериите за стабилност? В България толкова много деца живеят в такива страшни условия- битови и психилогични, с родители алкохолици, пушещи в стаите им/за мен това е ненормално/ .....скандалжии,тормозчии, ама никой нищо не прави по този въпрос! Институциите яко мълчат.
Според мен наистина има политически натиск и се опитват до прокарт нещо, но то ще си проличи и разбере, рано или късно.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 13:46 от Чернокоса_боса

# 65
Ето тук също може да се видят родителите, как разсъждават, как изглеждат и какво говорят. Съжалявам, че пак публикувам интервю при Карбовски, аз също не съм му кой знае какъв фен, но не намирам интервюта на други журналисти с майката и бащата. Ако някой намери може да качи в темата.

https://youtu.be/7dNSCfJ3MaE?si=b3VmGdMG8T4XEURY

# 66
Нима това, че обикалят света и той не е ок с това е причина да им го отнемат?!  Ако наистина не е физически тормозено и майката казва истината, колкото и по- различна да е тя от масовката, значи отнемането му от родителите е неправомерно. Истината е някъде там....има нещо, което не е така както се представя. Я майката послъгва, я бабата/роднините/ промива мозъка на момчето. Разберете, хората сме различни , толкова много, че ако за мен едно е нормално за друг би било недопустимо,  това не означава, че е лошо и вреди! От темата разбирам, че бая от хората не могат да погледнат по- далеч от носа си и съдят спрямо техните си разбирания и мироглед, а не трябва да е така. На тази възраст децата могат да бъдат такива манипулатори, фантазьори и ги тресат яко хормоните, изобщо не знаят кое е добре за тях и кое не, въртят, сучат само и само да стане на тяхната за момента, без да имат реална представа върху ситуацията. Имам две такива у дома и го гледам редовно този филм.
1. В България има толкова антиваксъри, никой не им отнема децата поради тази причина и си ходят на училище без пролем.
3. Имат право да избират начина и формата на обучение.

Не. Манипулатори и фантазьори сред децата може и да има, но не може да се заблудят институциите, социалните работници, съдиите. Те имат много опит и усещат, когато има вик за помощ.
По-скоро има родители, които остават "незабелязани" в нарушаването на родителските задължения - ето един пример - стоят до късно през нощта в игрални зали да залагат, децата дремят в количките или ако са по-големи има и специален детски кът вътре в игралните зали, да не обезпокояват играещите в залагане родители..
Рафа е имал късмет, че има такива баби и леля, а също и да алармира задграничната полиция на летището.
Не всички деца в подобно положение имат живи баби и заинтересовани роднини.

# 67
Тези родители нещо не са разбрали, че след като се роди дете, приоритетите кардинално се менят и фокусът е вече другаде. Явно още не са излезли от инфантилния си период. Експерименти и да "пробваме туй-онуй дали ще се получи" в такава трудна възраст не са добре за детето. И  познайте от първия път - и да каже, че не му харесва така, дали ще се съобразят с него.

# 68
Не знам кой е крив и кой е прав в тази история, но ако двете страни имат малко мозък ще седнат и сами ще се разберат с кого да остане детето и ще го извадят от ролята на панаирджийска мечка, от която разни нпота, партии и медии, които се чудят как да си оправдаят съществуването опитват да захлебват. Иначе и от двете страни трябва да го отнемат, защото в момента напълно му съсипват живота с цялата тази публичност.

# 69
3. Имат право да избират начина и формата на обучение.

Не. Манипулатори и фантазьори сред децата може и да има, но не може да се заблудят институциите, социалните работници, съдиите. Те имат много опит и усещат, когато има вик за помощ.
По-скоро има родители, които остават "незабелязани" в нарушаването на родителските задължения - ето един пример - стоят до късно през нощта в игрални зали да залагат, децата дремят в количките или ако са по-големи има и специален детски кът вътре в игралните зали, да не обезпокояват играещите в залагане родители..
Рафа е имал късмет, че има такива баби и леля, а също и да алармира задграничната полиция на летището.
Не всички деца в подобно положение имат живи баби и заинтересовани роднини.
Институциите и всички инстанции са казали, че детето не е в риск с родителите си.

# 70
Институциите и всички инстанции са казали, че детето не е в риск с родителите си.

Е как? За какво е темата?

# 71
Детето, няма свободата да избира, всичко, което се поиска.
Няма. Но има право да потърси помощ, ако не се чувства добре физически или психически и съответните органи да преценят в негов интерес.

Смяна на средата 5 пъти за 14 г., отделно екскурзии по 2 месеца, както казва самата майка (в линка) - не всяко дете ще издържи. Тя говори само за техния светоглед - нито дума за този на детето. Хубаво е пътуването и опознаването на нови култури, но когато детето ти казва, че има нужда от стабилност, трябва да се замислиш дали да го насилваш да приеме твоя светоглед. Все пак тук не говорим за каприз, примерно да не ходи на училище, да живее само, да скита по нощите, а за нещо, което доказано е нормално за развитието на децата.
Отделно насилието, което може да се докаже. 14-годишно не може да метне психолози и други специалисти, които вземат решението.

Прави ми впечатление и че казва - бабата и двете ни сестри. Т.е. сестрите и по майчина, и бащина линия ли? Ако е така, явно и от двата рода виждат нещо нередно + самото дете, а не става дума за самостоятелна битка на бабата.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 13:56 от Не се сърди, човече

# 72
  • София
Поне в България средното образование е задължително по Конституция!
Да, може да е държавно или частно лицензирано, но не и от онези "образователни центрове" на границата на закона.

# 73
  • София
Институциите НЕ са казали, че детето не е в риск при родителите си, а че случаят се разследва. Както и трябва
https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Roditeli-sreshtu-baba … no-momche-1978047
Единственото потвърдено било, че е имало насилие върху детето, доколкото разбирам, извършено от този, когото майката е изпратила да отвлече детето.

# 74
Детето е ваксинирано и е ходило в лицензирани училища. Не е било ваксинирано против Ковид. Случаят е много завъртян.

Общи условия

Активация на акаунт