Случаят “Рафа”

• 37 412
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 255
Преди няколко години гледах по ютуб за една рускиня, майка на четири деца. Имала си платен канал и всеки ден си снимала децата.
Тя е веган и съответно с какво храни и веган децата си.Всеки ден ходят на пазар Как ги лекува с алтернативна медицина.
 Службите им започват проверка и тя бяга с децата си в Сърбия. Там си купува къща и продължава с платения си канал.
Минават няколко години и сръбските служби започват проверка и тя отново бяга, но вече с трите си деца, тъй като най-голямото момче вече пълнолетно иска да остане в Сърбия.
Та всъщност репортажът на журналистката започна с него.
Пущаха кадри от канала на майката с щастливи и усмихнати деца. Майката красива жена с медено гласче.
Синът каза,че не само не е веган, но не е и вегетарианец. Майка му не контактувала с него. Той живееше на квартира,  беше го изгонила от къщата.
Имаше репортаж от градския пазар, питаха продавачи дали познават децата. Имаше хора, които казваха, че познават децата,  молили са ги да им отрежат парченце сирене или колбас, ама да не казват на мама.
Вярвам, че Рафа е едно дете, което не иска да живее, както досега.

# 256
  • France
Посетих ФБ на бащата. Голямо впечатление ми направи, че нямат актуални снимки с детето. Няколко пъти са постнали една и съща, където са на пристанище. Само че там момчето е на видима възраст на големия ми син сега - 7 години, а би трябвало да е на 14. Защо не са сложили снимка от преди няколко месеца, а са предпочели такава от преди няколко години?
Стават ми все по-странни тези хора.

# 257
  • София
По принцип подобни хора рядко осъзнават, че са вредни за околните.
Те смятат, че са куул - пътуват из някакви екзотични страни, нестандартни на, не са обикновените скучни родители. Детето обаче иска стабилност - на 14 му трябва компания, приятели, съученици, които не се сменят на няколко месеца. И си е поискало своето.
Веднъж институциите в България да си свършат работата и пак има недоволни (извън родителите, те трудно ще прогледнат).

# 258
А какво мислите за второто здравно заведение, което не потвърждава диагнозата “счупена челюст”?

Второто здравно заведение е частно, всичко могат да напишат. За мен, а и вероятно за съда експертизата на Пирогов е безспорна. Да беше го завела в Токуда за второ мнение, повече смисъл щеше да има.

# 259
Още по-странни ще ви станат, ако отделите време да прочетете постовете на симпатизантите им и видите, че лайкват най-смахнатите от тях - напр. тук майката е дала лайк, бащата - сърце

Скрит текст:

Дава информация за профила на аудиторията, в която се целят.

# 260
Каква е работата на институциите, според вас? Не мислите ли, че трябва да се работи със семействата, за да се заздравяват и да няма отнемане на деца?

Аз не бих написала с лека ръка, че частно здравно заведение може да напише всякаква диагноза. Това е много сериозно обвинение.

# 261
EmmaT, не случайно интервютата са при Карбовски и телевизия Алфа, ясна е целевата група.

А Естела ме учудва с разсъжденията си, никой няма да ти вземе детето, ако го наричаш момиче, нали си наясно с това. Но, ако го биеш ...

Аз не бих написала с лека ръка, че частно здравно заведение може да напише всякаква диагноза. Това е много сериозно обвинение.

А вие сериозно обвинявате Пирогов, очевидно.

# 262
  • София
Скрит текст:
Каква е работата на институциите, според вас? Не мислите ли, че трябва да се работи със семействата, за да се заздравяват и да няма отнемане на деца?

И при положение, че детето казва, че не иска да се заздравяват отношенията с родителите, а да стои при баба си, да си има нормално училище и съученици - институциите са си свършили работата - оставили са детето, където иска.
Няма как въобще да няма "отнемане". Ами ако едно дете го смазват от бой - пак ли да работим за заздравяване?

# 263
Родителите могат да прекъснат пребиваването си в чужбина и да заживеят в България. Щом е за доброто на детето. И така детето няма да се налага да живее с бабата. При живи родители, които са се грижили за него цял живот, това е най-логично да стане.
Надявам се точно така да се развият нещата при тях.

# 264
А аз се надявам детето да има право на глас. Достатъчно е голям вече, за да знае какво иска.
Той си го е казал - да ходи в стандартно училище, да има приятели, да има дом.

Никой не може да манипулира до толкова едно голямо дете, че да не иска да живее с родителите си.

# 265
  • Germany
Ако родителите бяха изявили желание да останат в БГ и да опитат да чуят детето си, да го запишат на училище и да му създат среда, можем да говорим за опит за заздравяване на семейството.  Когато обаче бързат да избягат, там където никой няма да им търси отговорност, нещата стават съвсем различни.

# 266
  • София
Е, ще се разпищи ли това дете на летището, ако родителите му имат намерения да уседнат и да заживеят в България? Категорично не.

# 267
А аз се надявам детето да има право на глас. Достатъчно е голям вече, за да знае какво иска.
Не си ли съгласна, че е най-добре да заживеят заедно в България. Щом това е причината детето да не се чувства добре. Може да се поправи този проблем. Заживяват в България, детето има приятели българчета, продължават напред.
А що се отнася до Пирогов- аз не обвинявам заведението, въпреки, че е компрометирано със случая на  Даная. Но, това е друг случай! Само че има две диагнози и прочетох, че прокуратурата разследва случая. Трябва да се изчака и да се разбере. Все пак, прокуратура работи по случая.

# 268
Проблемите на родителите са, че са опитали да изведат детето и насилието. Стигнало се е до ограничителна заповед. Няма никакви индикации, че родителите смятат да променят поведението и плановете си.

# 269
Но, когато родителите са се опитали да го изведат детето се е разкрещяло и са ги спрели. Те не са имали повдигнати обвинения. Съвсем легално са искали да го изведат. Но, детето казва не и край! Те остават тук. Имат ограничителна заповед. Но нямат повдигнато обвинение!
Срещат се с детето пред социалните. Очевидно работят по въпроса да оправят нарушената връзка. Социалните намират, че детето е гледано добре. Единственият проблем е, че детето иска в България. Добре, те могат да останат в България! Да общува с леля, баба, братовчеди, приятели.
Но, да живее при родителите си, които са го отгледали, възпитали. Допуснали са грешка, но грешките се поправят.
В такъв случай, едва ли ще има човек, който да не е съгласен детето и родителите да се съберат.

Общи условия

Активация на акаунт