Случаят “Рафа”

• 38 527
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 465
Ако едно човешко същество е пребито и със счупена челюст, информацията няма да е противоречива.
Скрит текст:
Става въпрос за човек, който е докаран до доста тежко състояние. А това е дете! Самата болница ще реагира на видимо малтретирано дете. Полицаите са отишли! Не виждат ли, че детето е зле? Че е пребито? Социалните са там! Как се реагира при пребито дете? Светкавично! Не го чакат да си тръгне и да се разреве на летището, че не иска в чужбина.
Защо да не е? Няма да е първият прикриван насилник.
Тоест, ти ми казваш, че социалните и полицията прикриват насилника на детето? А за Пирогов така ли мислиш? Защото при малтретирано дете се уведомява полицията.
Не, не казвам това. Казвам, че майката го прикрива.
Е, как майката? Тя да не е била сама там? Нали уж е отишла полиция, социални, лели, баби… Самото момче може да говори.

# 466
  • София
Къде пише, че е отишла с полиция, социални и т.н. Аз прочетох само, че е отишла с близък на семейството?

П.П. Нали говорим за случката от 9 януари, при училището, а не за нещо друго? Всъщност, никъде не прочетох там да са присъствали полиция, баби, социални и подобни. Откъде има информация, че на 9 януари, при училището са присъствали полиция, баби и подобни?

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 09:55 от milenaka

# 467
С кого е била майката, докато семейният приятел се е боричкал с детето? Съмнявам се, че е водила още свидетели, но може би тя казва друго?

# 468
Барбарела, живееш в държава, където при насилие на дете болницата и полицията са длъжни да реагират. Спориш с хора, които живеят в държава, в които никой от по-горните не е длъжен да направи нищо - само майката. Докато не тръгне да напуска страната с детето си. Тоест, ако на детето му се чупи челюстта ежедневно в България и майката дава противоречиви становища на полицията - всичко е наред. Най - важно е, да не тръгнат към Бразилия. Тогава вече е насилие и трябва да се стопира.

# 469
Спрели са излизането от България, защото детето е поискало полицейска закрила на летището.
Детето предпочита да живее в дом, вместо с майка си. Вие това можете ли да го осмислите? Детето е било в дом за временно настаняване и пак не иска да се върне в семейството си.

Ако това се беше случило в нормална държава, това дете отдавна щеше да не живее с родителите си. А те щяха да имат сериозни проблеми.

# 470
  • София
Наистина, някой може ли да намери достоверна информация, че на 9 януари при училището са присъствали полиция, социални, баби и т.н. Говорим за случката в училището, не по-късно. Досега търсих, но не намирам такава информация, някой може ли да намери?

# 471
Вероятно майката ще каже кои са хората присъствали на инцидента със сина ѝ. Все пак те като свидетели биха потвърдили нейната версия, предполагам, т.е. има интерес да бъдат чути.

# 472
  • София
Спрели са излизането от България, защото детето е поискало полицейска закрила на летището.
Детето предпочита да живее в дом, вместо с майка си. Вие това можете ли да го осмислите? Детето е било в дом за временно настаняване и пак не иска да се върне в семейството си.

Ако това се беше случило в нормална държава, това дете отдавна щеше да не живее с родителите си. А те щяха да имат сериозни проблеми.

Плюс, че детето сто процента поне няколко пъти е разпитвано и изслушано от социалните/психолози, които да преценят - лъже ли, преиграва ли, капризничи ли, крие ли нещо, откровено ли е.

# 473
Майката така представя нещата, че да изкара всичко в нейна полза. Но не може да заблуди всички.
В присъствие на полиция и социални никой не би дръзнал да посегне на дете, а щом са ходили до болница и са предлагали хоспитализация, значи все пак е имало такова. Полицията и социалните се появяват по-късно след сигнал от други близки. Тя няма интерес да ги вика.

# 474
  • София
Вероятно майката ще каже кои са хората присъствали на инцидента със сина ѝ. Все пак те като свидетели биха потвърдили нейната версия, предполагам, т.е. има интерес да бъдат чути.
Ема, майката може да каже всичко. Понеже започвам да имам съмнения, че тук ситуацията е аналогична на лъжата/манипулацията с медицинските документи ( Пирогов – "Има счупване на челюстта", частният мед. ц-р – "Няма счупване на тила и темето"), затова питам къде пише, че на 9 януари, в училището са присъствали полиция, социални, роднини и т.н.

# 475
  • София
Ама защо продължавате да обяснявате, че нищо не е последвало от инцидента със счупената челюст? Случило се е и още как, наложило се е да отидат в Пирогов и майката има ограничителна заповед. С бияча какво се е случило не се знае, аз поне не съм срещнала такава информация.
Да се сложи ограничителна заповед на майка, в България, където майките са винаги прави, значи положението е в пъти по-ужасно от това, което майката разказва. Детето, бабите и лелята не ходят да се вихрят из предавания, иначе сигурно щяха да ни настръхнат косите. Разберете, че в България, за да се наложи такава мярка на майка, положението е било страшно.

# 476

Да се сложи ограничителна заповед на майка, в България, където майките са винаги прави, значи положението е в пъти по-ужасно от това, което майката разказва. Детето, бабите и лелята не ходят да се вихрят из предавания, иначе сигурно щяха да ни настръхнат косите. Разберете, че в България, за да се наложи такава мярка на майка, положението е било страшно.

Всички го разбираме прекрасно, с изключение на пусналата темата. А тя, защо го прави... Вероятно умишлено са я заблудили.

# 477
Ама защо продължавате да обяснявате, че нищо не е последвало от инцидента със счупената челюст? Случило се е и още как, наложило се е да отидат в Пирогов и майката има ограничителна заповед. С бияча какво се е случило не се знае, аз поне не съм срещнала такава информация.
Обезпокоителното е, че след Пирогов майката купува билети за самолет и си тръгват с детето. Но, на летището момчето търси помощ от служители и казва, че не иска да пътува извън България. И тогава чак го настаняват някъде си и после при бабата. Но, не след инцидента със счупената челюст! Защо Пирогов не съобщават на полицията за малтретираното дете? Това не знам.

# 478
Пак обвинявате Пирогов, госпожо. Може би, намеквате, че и те участват в заговора срещу госпожата с ограничителната заповед?

# 479
  • София
Барбарела, понеже, ако не бъркам, ти написа, че при инцидента в училището са присъствали полиция, социални и роднини, а аз намирам информация, че е присъствал само семейният познат, би ли дала линк към източника на твоята информация?

Общи условия

Активация на акаунт