Случаят “Рафа”

• 38 552
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 480
Вероятно майката ще каже кои са хората присъствали на инцидента със сина ѝ. Все пак те като свидетели биха потвърдили нейната версия, предполагам, т.е. има интерес да бъдат чути.
Ема, майката може да каже всичко. Понеже започвам да имам съмнения, че тук ситуацията е аналогична на лъжата/манипулацията с медицинските документи ( Пирогов – "Има счупване на челюстта", частният мед. ц-р – "Няма счупване на тила и темето"), затова питам къде пише, че на 9 януари, в училището са присъствали полиция, социални, роднини и т.н.

Майката търси публичност и самата тя има интерес свидетели да потвърдят нейната версия. Ако е имало полиция, социални по време на боричкането между семейния познат и детето ѝ, тя може да го каже открито и да се позове на тези хора като очевидци.
Доколкото разбирам, тезата е тази - че там е имало полиция и социални, които са били свидетели на инцидента и че тези хора не са видели нищо обезпокоително.
Предполагам, че не е трудно тези хора да бъдат посочени от майката.

# 481
  • София
Обезпокоително е, разбира се! Както многократно се написа, насилието над деца в България е силно неглижирано. Престъпно неглижирано.
В Сливен 14 сексуално малтретирани деца, от осъден педофил, вече две години не могат да получат възмездие. Доказано, свидетели, всичко. Делото не може да тръгне.
В България масовото разбиране е, че децата са си на родителя, той си решава. Затова потретвам, че за да се стигне до такива мерки тук, не знаем и половината от историята.

# 482
Обезпокоителното е, че след Пирогов майката купува билети за самолет и си тръгват с детето. Но, на летището момчето търси помощ от служители и казва, че не иска да пътува извън България. И тогава чак го настаняват някъде си и после при бабата. Но, не след инцидента със счупената челюст! Защо Пирогов не съобщават на полицията за малтретираното дете? Това не знам.

Да, наистина е обезпокоително. Някой потрошава детето ти и ти вместо да му защитиш правата (които то има - изненада!) и сам да се втурнеш в полицията , ти гледаш да се ометеш от страната. Защо? Откъде знаем, че Пирогов не са съобщили в полицията?

# 483
  • София
Мисля, че всеки, който е бил в "Пирогов", осъзнава, че там нямат време да проучват кой е бит, кой е пострадал при инцидент.

# 484
Ама защо продължавате да обяснявате, че нищо не е последвало от инцидента със счупената челюст? Случило се е и още как, наложило се е да отидат в Пирогов и майката има ограничителна заповед. С бияча какво се е случило не се знае, аз поне не съм срещнала такава информация.
Да се сложи ограничителна заповед на майка, в България, където майките са винаги прави, значи положението е в пъти по-ужасно от това, което майката разказва. Детето, бабите и лелята не ходят да се вихрят из предавания, иначе сигурно щяха да ни настръхнат косите. Разберете, че в България, за да се наложи такава мярка на майка, положението е било страшно.
Обезпокоителното е, че след Пирогов майката купува билети за самолет и си тръгват с детето. Но, на летището момчето търси помощ от служители и казва, че не иска да пътува извън България. И тогава чак го настаняват някъде си и после при бабата. Но, не след инцидента със счупената челюст! Защо Пирогов не съобщават на полицията за малтретираното дете? Това не знам.

Barbarella,
Законът във всички страни дава много дълъг срок на едно лице, дори и дете, претърпяло насилие, да обяви това пред съответните власти поради обясними причини - шоково състояние, страх, да си е "загубило ума" от уплаха, да е като парализирано в действията и мисленето си.
Това би могло да ти даде отговор защо не веднага, а на летището момчето е потърсило защита от граничната полиция.
Разбираш ли?

# 485
За да има ограничителна заповед, някой някъде е сигнализирал. Ограничителна заповед срещу майката!

Да, наистина е обезпокоително. Някой потрошава детето ти и ти вместо да му защитиш правата (които то има - изненада!) и сам да се втурнеш в полицията , ти гледаш да се ометеш от страната. Защо? Откъде знаем, че Пирогов не са съобщили в полицията?

Много вероятно е да са се опитали да избягат от последствията, за това че детето им е бито.

# 486
Ама защо продължавате да обяснявате, че нищо не е последвало от инцидента със счупената челюст? Случило се е и още как, наложило се е да отидат в Пирогов и майката има ограничителна заповед. С бияча какво се е случило не се знае, аз поне не съм срещнала такава информация.
Да се сложи ограничителна заповед на майка, в България, където майките са винаги прави, значи положението е в пъти по-ужасно от това, което майката разказва. Детето, бабите и лелята не ходят да се вихрят из предавания, иначе сигурно щяха да ни настръхнат косите. Разберете, че в България, за да се наложи такава мярка на майка, положението е било страшно.

Опорката е защо не са отнели детето още в болницата. Ама то никъде няма информация, че полиция и социални са присъствали тогава. Вероятно са уведомени впоследствие и по това което намерих като информация, започва разследване на случая, за да преценят имат ли родителите вина за случилото се и детето в опасност ли е. Няма как на момента да отнемат детето, като не е ясно какво точно се е случило, а кой знае майката как е лъгала и мазала, вижда се каква е манипулаторка. Аз си мисля, че детето вероятно е било прекалено уплашено, че майка му е оставила някакъв бабаит да го набие, за да потърси помощ на момента.

В едно от изказванията на майката тя сама признава, че са бързали да напуснат страната преди да започнат делата срещу тях. Е, от какво толкова ги е страх? Някъде пишеше, че към този момент майката и детето са били насочени към работа с психолог, междувременно службите са работели по изясняването на случая с побоя и по сигналите от роднините. Вместо да изчакат да приключи разследването, родителите хукват да бягат през граница и детето, осъзнавайки, че те нямат намерение да работят по заздравяването на семейството, иска съдействие от служителите на летището. А службите впоследствие издават ограничителна заповед на майката. Не е вярно, че няма реакция на полиция и социални

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 11:04 от Tessaria

# 487
  • София
Мисля, че всеки, който е бил в "Пирогов", осъзнава, че там нямат време да проучват кой е бит, кой е пострадал при инцидент.
Пирогов са медицинско заведение. Те могат да констатират "има травми на...". Виновникът за тези травми се установява в съда, не в медицинско заведение.

На 9 януари има подаден сигнал за насилие срещу детето. Не пише кой е подал сигнала. Източник – https://boulevardbulgaria.bg/articles/rafael-koyto-ne-iska-da-zh … etsata-imat-prava

# 488
Като чета доклада на социалните, виждам, че те са били за това родителите и роднините да работят върху отношенията си. Надявам се скоро да има яснота и за побоя.

# 489
Майката търси публичност и колкото се може повече поддръжници на своя страна, но колкото повече научавам за тази история, нещата не са никак в нейна полза.

# 490
  • София
Барбарела, пропусна да дадеш линк към източника си, а няколко пъти вкарваш тази информация в темата.
Барбарела, понеже, ако не бъркам, ти написа, че при инцидента в училището са присъствали полиция, социални и роднини, а аз намирам информация, че е присъствал само семейният познат, би ли дала линк към източника на твоята информация?
Да не се окаже поредната лъжа на майката в опит да продължи да манипулира поддръжниците си?

# 491
Като чета доклада на социалните, виждам, че те са били за това родителите и роднините да работят върху отношенията си. Надявам се скоро да има яснота и за побоя.

Точно работата върху отношенията между родители и дете в присъствието на социален работник помага да излезе истината наяве - хем родителите не могат да се жалват, че им е отнето някакво право, хем сами разкриват себе си и какво е станало, дори когато умело  го прикриват. Просто защото различни специалисти анализират срещата и в момента, и после.
Никой не може така да заиграе нещата, че да подведе и специалисти, и адвокати, и съдебната система.

# 492
Барбарела, пропусна да дадеш линк към източника си, а няколко пъти вкарваш тази информация в темата.
Барбарела, понеже, ако не бъркам, ти написа, че при инцидента в училището са присъствали полиция, социални и роднини, а аз намирам информация, че е присъствал само семейният познат, би ли дала линк към източника на твоята информация?
Да не се окаже поредната лъжа на майката в опит да продължи да манипулира поддръжниците си?

Ти съмняваш ли се? И тук ни пробутват същите манипулации.

# 493
  • София
А докато детето е искало вече да остане при баба си в прогнилата България, притеснената и долетяла на юруш майка е ходила на ски и накрая е купила билети да си ходи най-накрая "на топличко". И представете си, драма, детето направило сцена на летището точно на рождения ден на баща си. С акцент, че е провалило рождения ден. Приказка с бразилско-парагвайски мотиви.
От писанията на майката във ФБ профила й.

# 494
Много грозно представяне прави майката. Излиза се и се обикаля публично, вдига се шум до небесата, когато имаш какво да кажеш и докажеш. А тя, за момента, сякаш размята кафява, миризлива консистенция, убеждавайки ни, че са еднорози, пръцкащи шоколадови облачета.

Общи условия

Активация на акаунт