Случаят “Рафа”

• 38 522
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Алекс, да, все повече си мисля, че става въпрос за поредната манипулация на майката. Една такава лъжа би подкрепила позицията ѝ пред фб сектата ѝ.

Но още имам надежда, че Барбарела ще даде линк към информацията си, въпреки внезапното ѝ мълчание по конкретно този въпрос. Но ако не даде източник, значи наистина става въпрос само за поредната лъжа на майката с цел да манипулира сектата си във фб.

# 496
И представете си, драма, детето направило сцена на летището точно на рождения ден на баща си. С акцент, че е провалило рождения ден.

И на мен това нещо ми избоде очите. Детето с разбита челюст, ама ние да ожалим бащата, че са му развалили партито. Изобщо, в писанията на майката никъде не се усеща и наченка на някаква осъзнатост, че това дете е отделна личност с чувства и нужди, а не домашен любимец.

# 497
Защо да е лъжа, ако е написано от майката? 😄В крайна сметка, ако не е вярно, може да бъде опровергано! Тя достатъчно открито говори за всичко.
Защо от Пирогов не я опровергаят? Защо ги проверява Прокуратура? Защо в България никое от замесените лица като депутат, здравно заведение, никой не изразява позицията си!

# 498
В този цитат пише, че полиция и социални са дошли след боричкането между семейния приятел и сина ѝ.

# 499
“По информация на АСП на 10.01.2024 г. е получен сигнал с данни за упражнено насилие над детето, извършено в рамките на териториалния обхват на учебното заведение, в което то учи. Проведена е среща по Координационния механизъм (КМ) при насилие по реда на чл. 36г от Закона за закрила на детето (ЗЗДет.). На 11.01.2024 г. е проведено заседание на мултидисциплинарния екип, в рамките на което ангажираните институции са обсъдили случая, обменили са информация, изслушани са майката на детето, бабата по майчина линия, както и детето, по изрично негово желание. “ ето отговор на случая с насилието и защо няма арестуван. Инцидентът се случва на 09.01. На 10.01 е подаден сигналът. Вероятно след като роднините са разбрали, т.е. Майката не уведомява за случилото се. Също така пише, че е изискана информация от Пирогов, директора на у-ще то и директор на МВР. За разследване срещу Пирогов дума няма.

# 500
Абсолютно право е на родителите да изведат детето от държавата и няма закон, който да не го позволява.

Предполагам, изключваме случаите на деца, които сами търсят съдействието на охрана и персонал на летището? Всеки, абсолютно всеки такъв случай трябва да бъде спиран, разследван, докато не се докаже, че не става въпрос за отвличане и насилие.
А то, представи си, точно за това става въпрос.

# 501
Умрели в Пирогов да ѝ фабрикуват на нея фалшива диагноза.Тази е толкова скандална,а последващото становище от частната клиника още по.
Детето реве на летището,че не иска да се качва с нея,предпочита център за временно настаняване,тя сто пъти натъртва кой ,какво бил казала,как били добри родители,как някой във великата конспирация искал да им отнеме детето.
За да издадеш ограничителна заповед на майката,не ще да е само от пасквили на база някой си рекъл нещо си.
Може да си съчинява за добрата оценка и неразбирането защо са ѝ го отнели.

# 502
  • Beyond the stars
Ама защо продължавате да обяснявате, че нищо не е последвало от инцидента със счупената челюст? Случило се е и още как, наложило се е да отидат в Пирогов и майката има ограничителна заповед. С бияча какво се е случило не се знае, аз поне не съм срещнала такава информация.
Да се сложи ограничителна заповед на майка, в България, където майките са винаги прави, значи положението е в пъти по-ужасно от това, което майката разказва. Детето, бабите и лелята не ходят да се вихрят из предавания, иначе сигурно щяха да ни настръхнат косите. Разберете, че в България, за да се наложи такава мярка на майка, положението е било страшно.
Обезпокоителното е, че след Пирогов майката купува билети за самолет и си тръгват с детето. Но, на летището момчето търси помощ от служители и казва, че не иска да пътува извън България. И тогава чак го настаняват някъде си и после при бабата. Но, не след инцидента със счупената челюст! Защо Пирогов не съобщават на полицията за малтретираното дете? Това не знам.

Не се уморихте да повтаряте едно и също. Насилието не е пряко извършено от майката, както те самите подчертават НИЕ не сме го били. Детето няма как да бъде отнето от майката при хипотеза на евентуално насилие от трети човек, преди да бъде доказана причинно-следствената връзка между насилието от третия човек и майката. Съответните институции работят и са задействани с жалбата. Към момента на летището очевидно не е доказано връзка на насилието с майката. Детето само търси закрила, на каквато има право по Закона за защита на детето.

# 503
Скрит текст:
Мисля, че всеки, който е бил в "Пирогов", осъзнава, че там нямат време да проучват кой е бит, кой е пострадал при инцидент.
Пирогов са медицинско заведение. Те могат да констатират "има травми на...". Виновникът за тези травми се установява в съда, не в медицинско заведение.
На 9 януари има подаден сигнал за насилие срещу детето. Не пише кой е подал сигнала. Източник – https://boulevardbulgaria.bg/articles/rafael-koyto-ne-iska-da-zh … etsata-imat-prava

Пише го в линка даже, ама или не им е удобно на някои, или четенето с разбиране е проблем.
Цитат
В интервю за БНТ министърът на труда Иванка Шалапатова посочва, че момчето не е отделено от родителите по-рано, защото не е имало пряка опасност за живота и здравето.

Социалните са се намесили обаче заради два критични фактора:
 -
упражненото насилие върху Рафаел от страна на близък на майката, при опит момчето да бъде убедено да се върне при родителите си;
нарушено право на детето за достъп до качествено образование.
Т.е., уважаема Барбарела, в България отнемането на деца не се случва ей така, защото някой си е решил. Предприето е разследване, предписани са други мерки преди извеждането на детето от семейната среда. От 9 до 21 януари са, колко - 13 дни. Ако го бяха извели веднага след инцидента, щеше да има вой как ей така е изведен.
И последно по повод инцидента - да чуем още една гледна точка:

Цитат
Историята на лелята Албена.
....
Приятел на майката и бащата е ударил момчето в лицето с юмрук няколко пъти в опит заедно с майката да го отведат от училище. След като в най-голямото детско отделение му поставиха диагноза "счупване на челюст" и препоръчаха хоспитализация за 2-3 дена за допълнителни изследвания, майката го е завела в малка частна клиника, където са поставили друга диагноза (защо и как, не знам). Пред служители на МВР майката е твърдяла, че непознат е ударил детето, въпреки че инцидентът е станал посред бял ден пред училище. Деня след инцидента майката е завела детето на гости на човека, който го е ударил, и в последващите дни е продължила да ги събира на едно място, както и с хора, които участваха в насилствени опити за отвеждане на детето от други места.
https://www.lentata.com/zascho-se-vzima-dete-ot-dvama-zhivi-i-zd … storiyata-na-rafa
Т.е. тя е излъгала властите и умишлено е събирала жертвата с насилника му, за да е в ступор и да мълчи. Супер майка, а?

# 504
  • в очите на дъщеря ми
Пак обвинявате Пирогов, госпожо. Може би, намеквате, че и те участват в заговора срещу госпожата с ограничителната заповед?
Ма, това изначално е ясно....всички лъжат, мажат прикриват( да не ги изреждам) само в частния център са прави и казват истината (няма да споменавам, че не касае челюстта) ииии разбира се майката гуру......всички останали са....дълбока поквара........
Всъщност добре е, че дамите не живеят в БГ, това прави родната ни татковина с една идея по-добро място за живеене.
Отклонихме се....пак ще повторя, важното в ситуацията е детето да се чувства щастливо и на мястото си и да детето има право на мнение и то заслужава да се чуе!
Очевидно има закон и слава богу, който да спре подобни извращения по отношение на едно дете!

# 505
  • София
А откъде се разбира, че диагнозата от Пирогов е фалшива?

# 506
На мен друго не ми е ясно. Как докато насърчават родителите да изгладят отношенията с детето и получават нужните консултации и помощ ( все пак правата им не са отнети, а детето е временно настанено за 6м по собствено желание при баба си) изведнъж се оказва с ограничителна заповед щом тя е толкова “добра и грижовна” спрямо него? 🤨

# 507
  • София

Доколкото разбирам, заключението на частния медицински център я бие. Нещо като Камък-ножица-хартия.

# 508
  • София

Доколкото разбирам, заключението на частния медицински център я бие. Нещо като Камък-ножица-хартия.
Няма как да я "бие". Двете медицински заведения говорят за различни части на главата. Би могло да я "бие", ако и двете говореха за челюстта.

# 509
  • София
Скрит текст:

Няма как да я "бие". Двете медицински заведения говорят за различни части на главата. Би могло да я "бие", ако и двете говореха за челюстта.

Именно.
А точно в "Пирогов" да се объркат... клони към нулата.

Общи условия

Активация на акаунт