Случаят “Рафа”

• 37 705
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 645
  • в очите на дъщеря ми
Мдамммм, време беше.........няма да коментирам нищо от поста, ноооооо ".....Семейният приятел се ядоса и се опита грубо да го качи в колата"..... дори само това ме кара да смятам, че детето е по-добре далече от Вас!
Силно се надявам, институциите да вземат правилното решение......

# 646
  • Beyond the stars
"Голямата картинка" е тази, с която търсите последователи и съмишленици на струната "ще се обади на социалните като не му дадете шоколад" . И тенденциозните изказвания за "намеси отгоре".
Което не променя малката локална картина в случая - явно не ви интересува какво желае детето, защото дори да е му е казано от друг какво да прави на летището, това не променя факта, че то не желае да тръгва с вас.

# 647
Само на доброжелателни коментари се отговаря тоест?
Аз също не прочетох нищо ново, опит за манипулации и привличане на хора във фб.
След като пишете във форума, би следвало да отговаряте тук.

Прокуратурата разследва случая, не конкретно Пирогов, според официалното становище.
[/quote]

Нямам времето да отговарям на всички. А както виждате, и на недоброжелателните отговарям.

Вие разполагате с много малка част от документите - тези, които са излезли публично Има стотици други. Да, конкретно срещу Пирогов тече разследване. Отделно от другите.

# 648
  • София
Ето затова едно време вместо протести, подклаждани от фалшиви новини, трябваше да има разяснителна кампания около детското правосъдие...
За да няма "утре то може да иска при чичкото".

# 649
Обясненията ви издишат отвсякъде.
Целта ви е да ви последват във ФБ.

Не очерняйте съдебната система и институциите в България - факта, че са ви спрели на летището, показва, че функционира.

Човек не попада така лесно в съд и съдебно разследване, тези ги разправяйте на себе си.
Уважава се желанието на юноши на 14 год възраст ДА УЧАТ И  ДА ЖИВЕЯТ, КЪДЕТО ИСКАТ, ВЪПРЕКИ НЕСЪГЛАСИЕТО  НА РОДИТЕЛИТЕ.

За ограничителната заповед сте забравили.

Кажете ми - какво печеля аз от "последователи" във ФБ?

"Не очерняйте съдебната система и институциите в България",  Казвам точно обратното - че хората по институциите вършат съвсетно работата си, докато не получат "нареждане отгоре".

Детето е МАЛОЛЕТНО, когато го извеждат от семейството. Утре 7-годишно ще пожелае да живее при чичкото, защото му купува захарен памук. И с неговото мнение ли да се съобразим? Или ще ви дойдат на проверка от социалните, защото има "сигнал от съсед, че децата вдигат много шум", значи има риск за тях. Хиперболизирам, защото май никой не си дава сметка за голямата картинка.
[/quote]

"Утре 7 год дете ще иска.... не знам си какъв  захарен памук.." Вие добре ли сте?
СЕГА РАЗСЛЕДВАТ ВАС.
И ВАШИЯ СЕМЕЕН ПРИЯТЕЛ ПОБОЙНИК. И ИМАТЕ ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД.

Страх ви e, че ще трябва да платите много пари за физическия и психически тормоз, и то над собственото си дете, нали?
За страх си е..

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 18:24 от Valerie R

# 650
  • София
Има изследване, което доказва, че няма счупена челюст? На каква дата е издадено то и от кое заведение?
Питам единствено за счупената челюст, защото документът от Пирогов е за счупена челюст, не за други части на тялото. Затова задавам съвсем конкретен въпрос:
Има ли документ, издаден след документа от Пирогов, който доказва, че детето е със здрава челюост?

За пореден път - ДА! Има документ след Пирогов, медицински. На другия ден. Може ли счупена челюст да зарасне за един ден?
Не, не може да зарасне за един ден, независимо какво е счупването – дали е леко или тежко.
Но нещо не ми ясно:
Цитат
Съгласно амбулаторния лист, издаден от УМБАЛСМ "Пирогов“ на 09.01.2024 г., детето е със "счупена долна челюст, закрита“. Налице е и образно изследване от МДЛ "Русев“ (представено от майката на детето), съгласно което липсват данни за посттравматични промени на некрокраниума.
източник – https://www.focus-news.net/novini/Bylgaria/Roditeli-sreshtu-baba … no-momche-1978047

За този ли медицински документ говориш – за издадения от МДЛ "Русев", или има и трети медицински документ?

# 651
Не знам кой крив и кой прав в случая. Всяка страна си има нейната истина. Фактът обаче, че няма диалог между дете и родители, че не са успели да изградят и вървят по общ път, че не се чувстват достатъчно близки, за да разрешават всякакви проблеми заедно би трябвало да е червена лампа и един голям урок за майката и бащата. Аз мисля, че си обичат детето и искрено вярват в това, че го отглеждат по правилния начин, но дано осъзнаят, че са допуснали нещо между тях да се счупи и това не е по вина на момчето.

# 652
Има изследване, което доказва, че няма счупена челюст? На каква дата е издадено то и от кое заведение?
Питам единствено за счупената челюст, защото документът от Пирогов е за счупена челюст, не за други части на тялото. Затова задавам съвсем конкретен въпрос:
Има ли документ, издаден след документа от Пирогов, който доказва, че детето е със здрава челюост?

За пореден път - ДА! Има документ след Пирогов, медицински. На другия ден. Може ли счупена челюст да зарасне за един ден?

Разбира се, че може - ако се снима друга здрава анатомична част, дистално разположена на спорната. Снимките най-често са секторни, заради облъчването. Не ви е скенер това.

# 653
  • в очите на дъщеря ми
Ако някой, някога в определен момент се опита да нарани детето ми, т. е. да му "счупи челюстта" и да, да не казвайте, че не е вярно, защото аз пък казвам, че документа от частния медицински център не е верен, светът ще му се види тесен и физическата саморазправа, ще бъде най-малкото......пък Вие продължавайте да го наричате "приятел"... и да след Вашето включване, определено смятам, че ....хмхм говорите меко казано неистини и се опитвате да манипулирате хората около Вас.
Що се отнася до "неполучения шоколад", още не са ми отнели родителските права, защото дъщеря ми не получи скъпата си прищявка, въпреки, че се оплака на де що види........

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 13:35 от Мамзел Нитуш

# 654
А какво изобщо е наложило ходенето до Пирогов? И защо след Пирогов отивате другаде? И за какво дойдохте в темата, да ни викате в профила си? Няма да стане, само последователите Ви ще се вържат на витиевати приказки и дядо Торбалан, който взема деца, защото не им угаждаме.

# 655
Оффф, сега чакаме бабите и лелите да се включат на живо Joy

# 656
Айде сега извикайте и Вашия "приятел" да се включи да обясни колко мирно и добронамерено го е дърпал към колата и не му забил юмрук в лицето, а го е погалил.

Наглостта Ви край няма!

# 657
Само на доброжелателни коментари се отговаря тоест?
Аз също не прочетох нищо ново, опит за манипулации и привличане на хора във фб.
След като пишете във форума, би следвало да отговаряте тук.

Прокуратурата разследва случая, не конкретно Пирогов, според официалното становище.

Нямам времето да отговарям на всички. А както виждате, и на недоброжелателните отговарям.

Вие разполагате с много малка част от документите - тези, които са излезли публично Има стотици други. Да, конкретно срещу Пирогов тече разследване. Отделно от другите.
[/quote]

Уважаема, Северина,
като човек, който разбира разликата между челюст и неврокраниум, искам да Ви кажа, че снимката, която сте направили в Пирогов рано или късно ще излезе наяве и ще се види дали е имало или нямало травматична увреда.  Смятам, че омаловажавате болката на Вашето дете. И е хубаво да се замислите за това.
Това не отменя факта, че детето е било ударено от Ваш познат.
Впрочем и Вие и Вашият съпруг винаги отклонявате тази тема и се опитвате да омаловажите факта, също така упорито прикривате човекът, който е извършил това. Навсякъде в интервюта и клипове обяснявате, че вие не сте малтретирали сина си, в което смятам, че никой няма съмнения. Но един родител да позволи човек извън семейство да удря детето е друго нещо. Много сериозно дори. И родителите мълчат, крият човек, отказват хоспитализация на детето (щом лекар е преценил , че е нужна такава) и премълчават случката.
Добронамерено ще го напиша : много Ви куцат тезите. Много. В съда това няма как да бъде премълчано и прикрито.
Пожелавам да намерите път към сина си, да започнете да мислите за него като за самостоятелно човешко същество със свои нужди и мечти, което има нужда да се изразява, да бъде зачитано и да има винаги съобразяване и с неговите нужди и желания (подчертавам дебело, не САМО с неговите, а И с неговите).

# 658
А какво изобщо е наложило ходенето до Пирогов? И защо след Пирогов отивате другаде? И за какво дойдохте в темата, да ни викате в профила си? Няма да стане, само последователите Ви ще се вържат на витиевати приказки и дядо Торбалан, който взема деца, защото не им угаждаме.

.

Вика ни профила ѝ защото там си има върли защитници и е по-лесно. Тук явно няма такива, защото номерата не минават.

# 659
  • Beyond the stars
Е то детето не е в риск от майка си, а от разни нейни приятели.Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт