Майски бебета 2024 - тема 2

• 19 791
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
И моето бебе хърка здраво и то не само докато спи. Има засъхнал сопол, капя физ.разтвор, но нямам уред да му изсмуча сополчето. В понеделник сме на първи преглед и ще поискам да му вземат секрет, да изключа това като проблем.

Да оздравявате бързо! ❤

# 451
А този секрет педиатъра ли го взима или ходите до някоя лаборатория и там направо?

# 452
Можете да пробвате да чистите с аспиратор. Моето доста хъркаше от откакто почиствам с аспиратор след капане с физиологичен разтвор няма проблеми.

# 453
Това с главичката накланянето кога го виждате - като яде, като лежи или по коремче? Боби се мята като риба на сухо и на двете страни, като го занимавам с карти си върти главата без проблем, ни като го сложа по коремче се накланя само на дясно. Май и аз ще говоря с ортопеда…
Какво означава “хърка” нослето. Яде без проблем (и на гърда като е), спинка без проблем, но много често киха и като кихне гледам мъничко сопол че на входа на нослето (с клечка го махам).

# 454
Може ли и мен Simple Smile Тук 2 пъти ми пращаха линка за групата, но ми отваря само фейса и не съм сигурна, че съм в точната група даже - майски бебета 2024, тази ли е?
Къде е този чат за който говорите, момичета?
Във фейсбук. Не е community чата на групата, тъй като там имаше някакъв проблем със съобщенията. За това направихме стандартен групов чат. Трябва да имаш някой от членовете в приятели, за да те добави. Ако искаш ще ти пратя покана и ще те добавя.
Ако някой друг иска също да се включи, да каже 😊

# 455
  • София
Мина прегледа, всичко е точно. И Гого си накланя главичката повече на дясно. Въртим го, но стои известно време и пак се обръща. Лекарката каза, че не е за кинезитерапевт, но да продължаваме да го обръщаме. Да пускаме музика или някоя играчка от лявата страна. Когато спи, трябва да му се падам от ляво. Ние и така спим, по принцип.
За нослето каза, че на този етап няма смисъл да пускаме секрет. Било нормално. Имаме два аспиратора - обикновен и електрически. Но Гого въобще не стои. Върти се, плаче. Страх ме е да не му бръкна по-навътре в носа. Но ще продължаваме да опитваме. Ако няма подобрение, ще му пусна секрет.

# 456
Този проблем с главичката май почти всички го имаме - нашата госпожица само на ляво спи и аз леко съм се попритеснила, но знам, че е нормално за известен период от време - не се развиват симетрично - лявата ръка е птдавна открита и чак сега идва ред на другата Simple Smile Но и аз ще питам ортопеда след 2 седмици, де. За плюнченето пак същата работа, не оставаме по назад, ама като гледах снимки на кака й от този период - ами тя седи на самолетче и една лига се точи надолу 😂 та гледам да не се кося, че ще сменям 5 лигавника в минута и ще ги суша в движение върху количката Simple Smile

# 457
А този секрет педиатъра ли го взима или ходите до някоя лаборатория и там направо?

В лаборатория се взима, иначе педиатърът може да ти издаде направление. Резултатът излиза до 3 работни дни.

# 458
И аз щях да пиша с молба за съвет за въртенето на главичката. Моята бебка спи с глава на ляво и каквото и да правя, все на тази страна се извърта и спи. Притеснява ме да не й се наруши формата на главата от това постоянно спане на ляво. Вие застопорявате ли главата в някакво положение? Как да я накарам да си я  държи  повече време надясно?

# 459
И нашата беба от 2-3 дни много спи през деня. По принцип не е от тях… Притеснявам се че тези дни аз и баща и бяхме болни. Аз с температура, кашлица, гърло. Той също…
Уж я следя постоянно и държи фронта за сега.

# 460
При нас като лежи или е облегнат няма проблем, върти си я спокойно, но като е по корем седи само на дясно.
Ние също и пускаме играчки от ляво, върти ме я, хубаво е да ги взимате на ръце по коремче обърнати и главичката да ви ляга на ръката. Не подпирам главичката с нищо, гледам да я въртя след всяко хранене и да спи на различна страна, а като си играеме редя контрастните карти от ляво.
Ще видим ортопеда и ако ми даде насоки ще ви споделя.

Мими, моята също има по-спящи дни. Много е топло и това ги успива още повече.

Моята нон стоп се яде ръцете, плюнчи ги и излизат мехурчета някой път от плюнките.

# 461
Аз упорито капя физ рр и след това киха ... вадя едни червеи така им викам аз 😃🤷не мисля секрет да пускам от сега на бебе похърква,но явно от това после спира.

# 462
Моето дете спи всеки ден различно.Днес доста спи,а вчера има 1 час спане за цял ден.На неиска де си спи в креватчето.Реване и пищане.Мисля,че иска просто да спи до мен,да ме усеща.Спим си заедно на дивана или леглото ни.Но не и в неговото Grinning
Иначе за писането,почти нямам време да пиша.Особенно като съм сама вкъщи.Като детето не спи по цял ден няма време.Иначе чета и пиша с удоволствие Blush

# 463
  • София
И Гого спи различно. Вчера цял ден е спал. Буди се само да яде. Днес има кратки дрямки за около 20-30 мин.

# 464
Аз май съм късметлийка. Няма никакъв проблем от началото да си спи в нейното си легло. Даже на моменти я взимам при мен колкото да я погушкам, но трудно заспива на спалнята.
Имам чувството, че даже като сме в стаята й пречим да заспи и ако я оставим сама в леглото и стаята й е най-добре. Храни се в легнало положение тоест дори тогава не иска да я гушкам, странно самостоятелно бебе Joy уж трябва искат да усещат майките си постоянно, моята е самостоятелна персона Laughing

Общи условия

Активация на акаунт