Как се справяте с въпроси, свързани със забременяване от околните ?

• 2 523
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Няколко пъти са ме питали директно за деца, моята стратегия беше да бия игнора и да сменявам темата, когато мога, разбира се. Или излизах до тоалетна. Буквално нищо не отговарях. Нека се чудят. После обстановката ставаше тягостна, обаче, хората отсреща почваха да се чувстват неудобно. Но пък мен ме устройваше, тъй като не получваха заветния отговор и потенциалните клюки са плод само и единствено на въображението на тези хора, което пък мен не ме интересува. За протокола, на 26 години съм, омъжена съм от под една година. В момента съм бременна, не съм имала проблеми от такова естество, но и двамата с мъжа ми имахме своите възгледи относно създаването на нов живот. Което, разбира се, не прави въпросите по-малко неприятни. Липсата на деца при една двойка, може да се дължи и на съвсем прозаични и битови причини. На никой не му е приятно да му се бъркат в личния живот. Всеки ден се чудя на хората, как си позволяват да питат някакви лични въпроси, но уви...това си е до манталитет, както по-рано отбелязаха момичетата. Доста голяма част от населението явно все още е закостеняло в порядките от едни време, а уж сме модерни. Това беше моята тактика, предпази ме от доста нерви. Искрено ти пожелавам скоро да видиш двете черти и да гушаш пухкаво бебе, тогава нищо друго няма да има значение. 🤗
Колкото до вашия приятел...такива мъже най-много ги обичам. Пред вас се прави на интересен и третира жена си като разплодна крава, а вкъщи сигурно краката ѝ целува и е по-нисък от тревата. Мунчо!

# 31
# 32
Лично аз спирам контакт с хора, чиято единствена тема с мен на дневен ред е кога ще забременея и колко деца ще имам. Изумявам се как някои хора нямат други интереси или нещо въобще, за което да говорят, а трябва да обсъждат личните ми решения и/или проблеми.

За протокола, в момента съм бременна, но това ми беше тактиката преди. Отвръщам с "когато стане" и прекратявам комуникация. Нямам нерви да се обяснявам на тоз и оня за неща, които не са им тяхна работа. А разните коментари, където ти вменяват вина едва ли не... Толкова е грозно, а се имаме за много праведни християни. На някои хора им е много трудно да се напънат и замислят, може пък проблемът да не е в жената, например. Въобще балканска работа.

# 33
охххххххх... това са "любимите" ми екземпляри (защото не бих казала хора), мога да разказвам 1001 нощи за такива случки.
Едно приятелско семейство на свекърва ми няма път в който да не се видим и да пропусне да ме питат "няма ли нещо вече?!"
Може да не се сетят за тази тема, но вляза ли аз в стаята и БАМ все едно пише на челото ми "попитай ме дали съм бременна!".
Веднъж съм в пробната на един магазин, чувам познат глас до пробните, но продължавам да пробвам дрехите, същите тези екземпляри обсъждаха с друга жена (напълно непозната за мен) мен поименно и мъжа ми и това как нямаме деца, как минавало времето и други такива неща.
Чувала съм това, онова и от родата на мъжа ми.
Една съседка на баба ми намерила телефонният ми номер и един ден ми звъни да ми каже, че напоследък ме виждала замислена и си помислила, че е защото все още нямам деца, че ми звъни да ми даде кураж и да не се отчайвам, а щяло да дойде когато трябва..
Отбягвам максимално контакта с такива хора, но понякога е просто неизбежен, това са ниско интелигентни хора, които нямат грам съобразителност и малко умствен багаж. Защото всеки нормален човек виждайки, че една двойка са дълго време заедно и нямат деца или може би имат някакъв проблем или не искат на този етап няма да попита "Защо все едно нямате деца?"
Да вметна, че съм на 30 години, а тези подхвърлянки започнаха още преди 4/5 години

Та съвета ми е да отбягвате такива екземпляри, защото товарите само и единствено себе си, те след 5 минути дори не си спомнят, че са Ви задали този въпрос.

# 34
desi.93, ох, аман от тия добронамерени съседи на родата, дето много загрижени дали ще имаш деца или не, пълен ужас 🤣 Същите обикновено няма да се сетят просто да те питат как си, ама ако ще някой непоискан съвет за нещо, дето не им влиза в работата, чак телефонния номер ще ти изкопаят да ти го кажат 🤣

# 35
Здравейте не знам дали тук е правилната тема..
Аз съм на 22г и искам бебче с моя приятел но не се получава с доста тежка спкя съм и Ир ходила съм на хиляди лекари сега и всичките все едно и също противозачатъчни и нищо не се получаваше… сега наскоро отидох при нова АГ която само тя ми каза че тва са пълни глупости с хапчетата.. изписа ми 1 месец да пия фемара като ме викаше да следим дали нараства фоликул но уви.. не мърда дори и милиметър много ме натъжи това и наистина ми е много гадно и тежко.. постоянно от познати и приятели получава въпроса хайде действайте и вие (понеже всички вече си имат дечица или с а бременни около нас) и аз не знам какво да кажа става ми много гадно.. сега отново ще пия дуфастон за да може да ми дойде и пак се почва комбинация от хапчета.. ако не стане няколко месеца до достигането на фоликул каза че ще трябва да започна да си бия инжекции което с тях пак не в гаранция ако не стане и това ще се прави инсеминация
Как се справяте с тези въпроси.. лично аз съм много притеснена от цялата ситуация
Извинявам се ако това не е правилната тема за всичко това ще съм благодарна ако някоя дама е минала през това да сподели нейния опит
Благодаря

# 36
Мило момиче,
Въпросите и невъзпитаните хора винаги ще ги има. Игнорирай ги. Отклонявай въпросите или се прави на разсеяна.
Но си намери читав репродуктивен лекар, това че е такъв лекар, не означава че ще правите непременно инвитро. Но ще ти нагласи дозите на хормоните така, че да ти повлияят. Не си прави експерименти с Аг-та.
Малко помощ ви е нужна, младо сте и с правилната основа ще се случат нещата.
Успех

Аз съм на 22г и искам бебче с моя приятел но не се получава с доста тежка спкя съм и Ир ходила съм на хиляди лекари сега и всичките все едно и също противозачатъчни и нищо не се получаваше… сега наскоро отидох при нова АГ която само тя ми каза че тва са пълни глупости с хапчетата.. изписа ми 1 месец да пия фемара като ме викаше да следим дали нараства фоликул но уви.. не мърда дори и милиметър много ме натъжи това и наистина ми е много гадно и тежко.. постоянно от познати и приятели получава въпроса хайде действайте и вие (понеже всички вече си имат дечица или с а бременни около нас) и аз не знам какво да кажа става ми много гадно.. сега отново ще пия дуфастон за да може да ми дойде и пак се почва комбинация от хапчета.. ако не стане няколко месеца до достигането на фоликул каза че ще трябва да започна да си бия инжекции което с тях пак не в гаранция ако не стане и това ще се прави инсеминация
Как се справяте с тези въпроси.. лично аз съм много притеснена от цялата ситуация
Извинявам се ако това не е правилната тема за всичко това ще съм благодарна ако някоя дама е минала през това да сподели нейния опит
Благодаря

# 37
Мило момиче,
Въпросите и невъзпитаните хора винаги ще ги има. Игнорирай ги. Отклонявай въпросите или се прави на разсеяна.
Но си намери читав репродуктивен лекар, това че е такъв лекар, не означава че ще правите непременно инвитро. Но ще ти нагласи дозите на хормоните така, че да ти повлияят. Не си прави експерименти с Аг-та.
Малко помощ ви е нужна, младо сте и с правилната основа ще се случат нещата.
Успех

Благодаря
Благодаря ви много

# 38
  • Пловдив
Като бях в 30-те си години, чувах от роднини: "Не оставяйте детето само".
Една бабка съседка: "Хайде, защо сте само с едно, виж, моят внук вече са с трето."

Вече, в 40-те, спряха да ме питат. То нормалните тактични хора се усещат сами.

Общи условия

Активация на акаунт