Рентгенови снимки и опити за бебе

• 364
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,момичета!Съжалявам предварително,ако има такава тема,но не намерих никъде,не и с моя случай и затова реших да пиша.На 22 години съм,семейна.Септемрви месец 2024 г. претърпях катастрофа,след която имах престой в болница,заради пневмоторакс.Лявата ми ръка също беше пострадала и ѝ беше направена снимка.Но това,което не очаквах(въпреки всичко),бяха многобройните рентгенови снимки…Само в деня на катастрофата ми бяха направени около 3/4,също ми направиха и скенер с контрастно вещество,тъй като откриха течност в малкия таз.В болницата почти всеки ден снимки,в продължение на 4/5 дни и за капак аз изпаднах в състояние на страх,че ми има нещо и три пъти след като бях изписана ходих на лекар ,с притеснението,че ми има нещо на белия дроб и естествено…рентген.Снимките на белия ми дроб минават 10 само в рамките на месец.И сега минавам към истинското ми притеснение,а именно,че с приятеля ми имахме планове за бебе,но един лекар ми казва да чакам поне една година,друг ми казва между 6-8 месеца.Няма да крия,че ми стана неприятно като научих,но по-скоро се вкопчих в мисълта,че заради многото рентгенови снимки няма да мога да имам дете никога,защото ме наплашиха,че съм облъчена с АДСКИ МНОГО радиация(цитирам думи).Не знам вече на кого да се доверя,защото всеки ми казва различни неща.Чувствам се разочарована от случилото се и искам да попитам дали има и други момичета,преминали през подобно нещо.Извинявам се за хаотичния пост,но аз самата съм доста объркана и благодаря предварително на всички!❤

# 1
Рентгеновите снимки са едни на ръка. Изчакай да се възстановиш физически и емоционално...
Аз бих действала някъде към лятото ☺️
Малка си още, няма за къде толкова да пришпорваш ..
Успех!

# 2
Правилно са ви обяснили да изчакате.
Направили са ви много снимки, защото състоянието ви е изисквало, а и вие сама сте си внушавали болести.
Отделно скенера е натоварил допълнително.
Също така пишете, като човек, който е много неспокоен и тревожен.
От всяка гледна точка си дайте почивка , време да се успокоите, време да се възстанови организма ви.

# 3
Гледай да се възстановиш напълно, и физически, и психически. Не се безпокой и не се пришпорвай. Отървала си се в тази катастрофа, това е голям късмет. Радвай се на живота със съпруга ти и не бързай толкова за бебето, не си внушавай измислени неща. Семейният ти живот едва сега започва, имаш много време.
Аз бих изчакала година, и това нямаше да е изгубена година - бихме ходили заедно на хубави места и бихме се наслаждавали на свободата си да правим, каквото си искаме. С бебе няма да е така.

Много здраве ти желая!

# 4
Най-добре изчакай. На твое място бих говорила с рентгенолог (специалист по образна диагностика), който наистина да е наясно с дозите на облъчване и дълготрайните им ефекти + репродуктивен специалист.
Според този уебсайт https://www.radiologyinfo.org/en/info/safety-xray, рентгенография на бял дроб = 10 дни радиация от естествения радиационен фон, на ръка е по-малко от 3 часа, а скенерите = години облъчване. Разбира се, това е уебсайт, няма по-добро от консултация със специалист! Особено когато става въпрос за правене на дете.
Относно горните коментари, не мисля, че това, от което има нужда авторката да чуе в момента е "малка си", "не бързай". Пита съвсем друго нещо. Семейна е, преценили са си ситуацията със съпруга. Ако ще чака, ще е заради облъчването.

Общи условия

Активация на акаунт