Лазерно премахване на бенки

• 2 030
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте на всички наскоро забелязах, че една от бенките ми е порастнала точно над устната и стои ужасно стана ми огромен комплекс преди изобщо не се забелязваше беше като луничка даже можеше да кажеш, че нямах нищо там кожата ми беше чиста. Сега явно от слънцето е потъмняла и започна да си личи, което срина цялото ми самочувствие, а съм на 20 не нося грим нито слънцезащита и явно това ми е и проблема, тъй като моята кожа попринцип е склонна към поява на бенки, та въпросът ми е има ли някой ,който чрез лазер си е премахвал бенките моята е плоска и мисля, че не е за оперативно премахване тъй като е малка и не искам да става още по-голяма. Моля да ми препоръчате добър специалист и човек който си разбира от работата, както и ако сте преминавали през такава процедура да опишете какво е било преживяването при вас колко време е продължила самата процедура, какво е заплащането, поставя ли се упойка и за колко дълго се възстановява мястото и с какво се третира след това, тъй като не искам белези по кожата си. Става въпрос за град София и къде се намират такива центрове и дерматолози, които се занимават с това. 🙂❤

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 16:38 от andreiche

# 1
Точно бенка не съм махала, но някакви комедони или де да знам какво, не от лицето. Салонът се намира на "Патриарха", общо взето срещу градинката "Свети Георги". Имат си лекар не е козметичен салон. Може да те прегледа и да види за какво става дума, дай боже да е просто бенка. Цената беше съвсем прилична 40 лева на обект или нещо такова. Може с упойка или без, а избрах без, не беше болка за умиране. После остава малка дупчица в кожата, но няма кръв. С времето зараства без следа. Но съм чувала, че такива неща не се правят сега в жегите.

# 2
Бенки не се  премахват лятото, а чак края на октомври-началото на ноември щом е на лицето.
По какъв начин може да св премахне бенката, дали трябва оперативно премахване или не, може само лекар да прецени. Аз съм махала голяма изпъкнала бенка и лекаря ми каза, че на мен може да ми в неприятна, но е любима на дерматолозите, защото расте навън, а не в дълбочина в кожата. Което ще рече, че на вас ви се струва, че е малка и плоска, но може да е по-дълбока навътре.
Аз отидох при д-р Тодор Йорданов и останах безкрайно доволна от отношение, цена, резултат.

# 3
В началото на годината махах бенка, но оперативно. Сега лятото не е момента, отложи за есенния сезон и използвай слънцезащита сега. Моят съвет е да отидеш при дерматолог, и то добър, а не в някое си салонче..

# 4
Аз махах бенки в клиника - https://reversesofia.com/. Как точно ще се премахне дадена бенка се определя от лекаря след преглед. Съветвам те да отидеш задължително на дерматолог, не в някой салон, който предлага лазерно премахване.
Процедурата беше сравнително бърза, при мен конкретно около 30 мин за 3 бенки. Слага се локална упойка, като цяло нищо не се усеща, ако си по-чувствителна може да усетиш леко парене от лазера, но е напълно търпимо. Възстановяването след това е много индивидуално, задължително е използването на слънцезащита, може би ще ти дадат и крем против белези. За цена вече не си спомням, че беше преди 2-3 години, към 250 лв май ми струваше.
Вече писаха преди мен, но пак да повторя, такава процедура на лицето се прави само зимата, сега ако искаш може да се консултираш с лекар.

# 5
Аз махах бенки в клиника - https://reversesofia.com/. Как точно ще се премахне дадена бенка се определя от лекаря след преглед. Съветвам те да отидеш задължително на дерматолог, не в някой салон, който предлага лазерно премахване.
Процедурата беше сравнително бърза, при мен конкретно около 30 мин за 3 бенки. Слага се локална упойка, като цяло нищо не се усеща, ако си по-чувствителна може да усетиш леко парене от лазера, но е напълно търпимо. Възстановяването след това е много индивидуално, задължително е използването на слънцезащита, може би ще ти дадат и крем против белези. За цена вече не си спомням, че беше преди 2-3 години, към 250 лв май ми струваше.
Вече писаха преди мен, но пак да повторя, такава процедура на лицето се прави само зимата, сега ако искаш може да се консултираш с лекар.

Здравейте, благодаря за отговора планирам да отида в клиниката по дерматология в Дървеница за да ми кажат с какво мога да я премахна и евентуално да се насоча към някой специалист. Мога ли да попитам след вашата интервенция, която е направена вече преди години дали си личат белези от мястото на премахване на бенките и каква е кожата там възстановена ли е или си личи мястото на което са премахнати?

Бенки не се  премахват лятото, а чак края на октомври-началото на ноември щом е на лицето.
По какъв начин може да св премахне бенката, дали трябва оперативно премахване или не, може само лекар да прецени. Аз съм махала голяма изпъкнала бенка и лекаря ми каза, че на мен може да ми в неприятна, но е любима на дерматолозите, защото расте навън, а не в дълбочина в кожата. Което ще рече, че на вас ви се струва, че е малка и плоска, но може да е по-дълбока навътре.
Аз отидох при д-р Тодор Йорданов и останах безкрайно доволна от отношение, цена, резултат.

Благодаря за съвета за премахването ще го имам предвид да не я махам сега 😄. А къде се намира д-р Йорданов и горе долу колко пари ви взе

В началото на годината махах бенка, но оперативно. Сега лятото не е момента, отложи за есенния сезон и използвай слънцезащита сега. Моят съвет е да отидеш при дерматолог, и то добър, а не в някое си салонче..

Реших да отскоча да аптеката и ми пробутаха някаква на биодерма 50 фактор дано свърши работа. Все пак ще се радвам да чуя и повече мнения за слънцезащитата, това колко често се нанася и изобщо добра ли е за лицето, тъй като наскоро забелязах, че нашумя ежедневното ù нанасяне. Преди не мисля, че някой е практикувал това освен лятото сега гледам, че всички около мен започнаха да я нанасят даже и през зимата. Интересно ми е, защото родителите ми никога не са носили ежедневна слънцезащита и за годините си лицата им изглеждат доста добре😉

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 10:41 от andreiche

# 6
Какви са цените на такова премахване и колко процедури са необходими?

# 7
Andreiche, останаха ми белези, но ме предупредиха предварително, че може би така ще стане. Моите бяха доста големи и дълбоки, след манипулацията на мен ми приличаха на рани от изгорено. Сега вече години по-късно са избледнели, но все още са видими, кожата е с друга текстура и една идея по светла . Най-малката, която е на лицето ми, е най-добре, съвсем леко се вижда като контур, други хора изобщо не я забелязват, но аз си знам къде е Joy Не се притеснявай, при теб може да е различно, пък и аз не бях много редовна с мазането на крем против белези, който ми дадоха.
Слънцезащитата е много хубаво нещо, ти си още млада и е хубаво да започнеш да използваш. Аз лично харесвам Avene и Isdin, но като цяло да си намериш "твоята" си е проба грешка, зависи и кожата ти каква е.

# 8
  • SF
По лицето не остават белези, освен ако не е много в дълбочина.
Аз ползвам слънцезащита 365 дни в годината. Това е най-добрата и най-важната антиейдж грижа. Днес отидох до магазина и преди това нанесох слънцезащита, а даже и слънце нямаше.
Биодерма е добро предложение от аптеката. Има и по-скъпи, но за вас е чудесна. Всеки ден нанасяйте.
Аз махнах много бенки със скалпел в Токуда, но по гърба. Мисля, че ще ми останат белези.

Общи условия

Активация на акаунт