Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 123
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 080
Моето тази година се срина по БЕЛ. Първия срок удари дъното и едва успяхме да докараме до тройката. Отказа да я местя в друго училище. Втория срок тръгна стабилно 4, 2, 4, 4 и на класното, което им върнаха след две седмици за проверка точно преди НВО - 3 и отказ да бъде изпитано детето. Натиснах я, научи стихотворение за два дена, а тя трудно запомня стихотворения, защото заменя думи или разбърква словореда (дислексията си казва думата). Отива казва го пред класа и няма вписана оценка. Вчера дойдоха годишните оценки - 4. Горчи ми още, защото ни държа на тръни до последно и от отношението. Ми не мога да се зарадвам на тази четворка след всичко последните две седмици.
По география - заслужена тройка, но за презентацията не получи оценка, в дневника си стоят 2, 4, 2, 2...
Имаше предмет, по който й оставиха по-ниската оценка от втория срок за годишна. Не, че има значение за балообразуването, ама ей така за самочувствието й има.
Отдавна не търся справедливост. Търся отношение, човещина.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 07:23 от Mama Ru

# 1 081
Синковецът ни прави ток всички с неговия пубертет. Горките му учителки, ако не проявят строгост, ще ги побърка. Всъщност, според мен са му завишили оценките. Очакваме да поумнее в гимназията.

# 1 082
  • София
Аз на моя син му бях казала, че тази година нищо друго не ми е важно освен балообразуващите. Те пък ги скъсаха от изпитвания, гърч и драми по всички предмети.
Никак не е важно дали ще има 4, 5 или 6 по някой предмет в 7 клас. Тази диплома в живота напред заникъде не им трябва.
Така че спокойно. Дишайте. Пазете си нервите за след излизане на резултатите и редене на желанията.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 08:08 от jenap

# 1 083
В нашия клас все пак се организираха за подарък на класния, ще съберат по 10 лв и ще купят ваучер за книжарница.

# 1 084
Да точно тя е разочарована от постъпката на учителката и това , че оценката е балообразуваща за някой от желанията при среден успех 4,65 не е за 4 , ще ходим да говорим с нея после и ще ви пиша какво е станало!

# 1 085
  • у дома

Така че спокойно. Дишайте. Пазете си нервите за след излизане на резултатите и редене на желанията.
Не само за тогава,а и за следващите години за сблъсъка с милото ни родно образование-от личен опит пиша...

# 1 086
В нашия клас все пак се организираха за подарък на класния, ще съберат по 10 лв и ще купят ваучер за книжарница.

Да не сме в един и същи клас. И при нас по 10 лв и ваучер за книжарница.

За екскурзиите е въпрос на организация на директор и желание на учител.
Имам приятелка начален учител води ги на екскурзии, на зелено, по разни конкурси в страната и навън ги е водила на конкурси няколко пъти.

# 1 087
Браво на вашия клас! При нас по 50 лв в крайна сметка събрахме, но подаръка няма да остане за спомен от този клас. Искаше ми се да има и нещо, което да и напомня за класа.

# 1 088
  • София
При нас, освен подарък за класната, събрахме и по 12 лв., с които купихме и дарихме книги за училищната библиотека, със стикер, че са за спомен от 7б. Класната, която е по БЕЛ, също се включи и беше много развълнувана от идеята.

# 1 089
О, прекрасна идея! И ние сме 7б, но за съжаление не бяха хубав клас. Надделя една група деца с грубо говорене и със по- свободно да кажем поведение, и класът ще остане известен в училище откъм недобра светлина.

# 1 090
Нашата учителка ще получи прекрасна орхидея, картичка с текст специално за нея и ваучер 200.00 лв за почивка.
На екскурзия нашия клас си ходеше всяка година за по 3 дена, последно бяха в Силистра и Варна. Евала на госпожата, че се справяше прекрасно с техния почти изцяло мъжки колектив!

# 1 091
Здравейте!

Минавам само да споделя, че днес директорът на нашето училище пусна по школо съобщение за възможност за промяна на годишна оценка по даден предмет.

Доста е хазартно, според мен, сега дете да се явява на още един изпит и то пред комисия, но ако някой мисли в тази посока, може да е полезно:

"Информирам Ви, че учениците от 7 клас имат право да се явят на изпит или изпити за промяна на годишната оценка по един, два или три учебни предмета, изучавани в 7 клас. За целта трябва в срок до 16.00 часа на 01.07.2024 година (понеделник) да подадете попълнено заявление в Канцеларията.

Изпитите се провеждат писмено (с изключение на изпитите по компютърно моделиране и информационни технологии, музика, изобразително изкуство и физическо възпитание и спорт) и оценките от тях са окончателни.

Каквато оценка се получи от комисията по оценка на изпита, такава ще се впише в Свидетелството за основно образование. В тази връзка е много важно да обмислите внимателно необходимостта от явяването на такъв изпит. Ако имате колебания, говорете с класния си ръководител, с учителя по съответния предмет или с ресорния заместник-директор."

# 1 092
Петокласниците са сринали infopriem ония ден, когато не можех да се логна. Предни години имало ли е проблем със сайта при редене на паралелките?
Питам защото си мисля, когато се приберем от Рим на 10ти да редим паралелки, но ако се срине на 10ти какво правя незнам...
Май ще трябва да събера някак и лаптопа.

# 1 093
Петокласниците са сринали infopriem ония ден, когато не можех да се логна. Предни години имало ли е проблем със сайта при редене на паралелките?
Питам защото си мисля, когато се приберем от Рим на 10ти да редим паралелки, но ако се срине на 10ти какво правя незнам...
Май ще трябва да събера някак и лаптопа.
Да, преди 3 години също имаше срив, но бързо се справят с проблема.

# 1 094
Изпратих моето таралежче на прощална двудневна екскурзия. Уж не си харесваше класа, ама вчера й бяха потънали гемиите.
Не помня кой сподели тук идеята за подписи върху риза от униформата (за което много благодаря), но аз най-нахално я предадох, прие се добре и си има една тениска с подписи от класа и от учителите, които харесва (за запознатите, издирила е специално Мадлен, която й е преподавала сумарно 2 седмици по заместване, за да й се разпише, та имаме автограф от тази 125то-училищна легенда).

Общи условия

Активация на акаунт