Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 84 621
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 650
  • София
Да напомня, че в тази тема за Испанската се говори или лошо, или нищо.

# 1 651
  • София
Не защото Санака напомни, но ще се впиша в тона за Испанската - само добро, разбира се с усмивка. Никъде няма само добро, въпросът е къде стои балансът.
През 2022 г. детето ми завърши НЕГ, другото сега е в 10 клас в Испанската. Имам и трето - за трети клас. Ако аз избирам (и разбира се нещата са стационарни и непроменливи) за малката бих избрала Испанската. Вече го писах някъде тези дни - в училището има дух, общност, амбиция, дисциплина... разбира се има и "шантави" учители, тук-таме по някой ръб, но иначе няма да е интересно.

# 1 652
Бих искала да попитам на какво дължи популярността си Испанската гимназия в СФ. Доколкото разбирам малък процент от децата, които я завършват продължават образованието си в Испания и още по-малък процент продължават да използват езика след завършване. Надявам се да не приемете въпроса ми като заяждане...по-скоро любопитство...
От къде пък имате наблюдения, че малък процент използват езика след завършване и също толкова малко следват в Испания?? Ще ми е интересно да споделите.
Само мога да ви кажа, че Испанската няма нищо общо с 91 НЕГ. За другите не мога да кажа, нямала съм деца, учили в другите "елитни". Ако я изберете и ви стигне Бала ще разберете.
Имам познати деца завършили гимназията и освен това имам апартамент във Валенсия. Не съм срещала много български студенти там, още повече че испанското образование е известно с ниското си качество. Разибра се нещата се подобряват, но темповете са бавни...Решила съм дъщеря ми да учи езика ваканциите там и нямам интерес към гимназията. Просто се чудех какви са причините за тази популярност, които ми убягват...може би работа...Знам за няколко компании, в които наемат хора с испански, но със сигурност са малко на фона на тези с  немски примерно...Английският не го слагам тук, тъй като вече е задължителен...Защо така се сърдите? Simple Smile Май по-скопо въпроса ми е да практическата полза от това да се учи 5 г испански в бг

# 1 653
  • София
Не съм срещала много български студенти там, още повече че испанското образование е известно с ниското си качество.
Хъм, къде е известно с ниското си качество?

# 1 654
При нас най-високобаловата паралелка за града /всъщност с най-висок минимален БАЛ/ е испански+английски в ЕГ. Явно имат интерес младежите към езика, друг е въпросът на какво ниво са знанията в края на обучението. Но за Исп. гимназия в София не мисля,  че има компромис в преподаването.

Олимпиадата по математика балообразуваща ли е някъде?

Не, даже не зная защо са ги заредили тези редове.

# 1 655
  • В Страната на чудесата
Да напомня, че в тази тема за Испанската се говори или лошо, или нищо.

Ами само по ТУЕС плюете... пък после... ще стане една... мътна и кървава.
Народът се е заредил по веранди и балкони и прилежно си води записки. Grin

Аз да споделя, че хлапето се върна от зеленото училище много тъжно, настроили са се за раздяла със съучениците... Много ми домъчня и на мене за хубавите деца и 3-те весели и задружни години... Purple Heart

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 21:04 от Алисса

# 1 656
От моята област много се изнесоха в Испания. Децата им там завършиха средно образование. Споделяли ли, са че са с отлични дипломи. За висше образование избирали Англия, Австрия, Германия, защото искали по- добро. Намирали след това по- престижна работа. Не знам колко е вярно.
А иначе и моето дете иска да учи испански. Научила е някои неща от тел.

Последна редакция: сб, 29 юни 2024, 21:04 от laurentin

# 1 657
  • у дома...
В последните години университетите в Испания се налагат с доста добри програми с бизнес насоченост.

# 1 658

Имам познати деца завършили гимназията и освен това имам апартамент във Валенсия. Не съм срещала много български студенти там, още повече че испанското образование е известно с ниското си качество. Разибра се нещата се подобряват, но темповете са бавни...Решила съм дъщеря ми да учи езика ваканциите там и нямам интерес към гимназията. Просто се чудех какви са причините за тази популярност, които ми убягват...може би работа...Знам за няколко компании, в които наемат хора с испански, но със сигурност са малко на фона на тези с  немски примерно...Английският не го слагам тук, тъй като вече е задължителен...Защо така се сърдите? Simple Smile Май по-скопо въпроса ми е да практическата полза от това да се учи 5 г испански в бг
[/quote]

Струва ми се, че имате доста идеалистична теория за това, какво трябва да ви даде образованието в гимназиален етап. Ще си позволя да ви кажа, че последното, на което трябва да разчитате от него в Бг, е високо качество и приложимост в живота нататък. Говоря за масовия случай, понеже казвате, че Испанската не ви интересува. Може би СМГ и силните математически по областните градове, тогава? Математиката е винаги полезна за практичните хора!
По-горе има много верни обяснения защо 164 ГПИЕ е толкова харесвано училище, а моето допълнение е, че освен всичко друго, то дава и самочувствие от принадлежност към общност на успешни хора. Подкрепям се с цитат от мейла на класен р-тел в 9ти клас на Испанската, получихме го днес: "... Средният успех на класа за годината е отличен 5,59... За следващата учебна година ще очаквам още по-упорит труд и желание за по-високи успехи. Радвам се на добрите впечатления, които споделят колегите от работата си в класа.
Моите впечатления като класен ръководител са позитивни, наблюдавам порастването на учениците и събудения им интерес към отделните учебни предмети, което ще е базата за следващата година, когато ще избират профилираната си подготовка. Сега е време за почивка и пожелавам на всички хубаво лято, положителни емоции и разумни удоволствия..."

# 1 659
  • София
Partizanka, госпожо, ако обичате.... спрете да хвалите това УЖАСНО училище!

# 1 660
  • София
Боже и в тази тема ли започна да се трие? Rolling Eyes

# 1 661
Да, наистина. Свършиха се местата в това ужасно училище на смени, делящо сграда даже с друго! Даже и двора им беше гаден, дано да си е останал такъв😂😂😂

# 1 662
Може дамата да си е изтрила поста сама..

# 1 663
  • София
Интересно. И моето мнение е изтрито. Само хубави неща ли трябва да се говорят за Испанската?

# 1 664
  • София
Не, мой пост изтриха. Joy Някой го дразни чувството за хумор.

Общи условия

Активация на акаунт