Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 452
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Добро утро.
Успех на художниците! Нека имат вдъхновение и спокойна ръка!

Виви, това е много гадно. Преди години по същия начин една учителка не искаше да изпита дъщеря ми и аз минах през директорката. И я изпита. Няма ли такъв вариант?

# 436
  • София
Добро утро.
Успех на художниците! Нека имат вдъхновение и спокойна ръка!

Виви, това е много гадно. Преди години по същия начин една учителка не искаше да изпита дъщеря ми и аз минах през директорката. И я изпита. Няма ли такъв вариант?
Не няма да ходя да се моля да изпита, щото ако се заядем може и да я забие още повече , то ако иска ще и даде задачи дето няма да реши и вместо 5ца накрая и четворка може да и пише.
Да е жив и здрав, ние ще се оправим, ако е писано и има късмет детето ми ще учи това, което иска.

# 437
Имахме такъв момент с другото дете, само че по БЕЛ. Закучи се таа ми ти другарка и не, та не. Въпреки нея, стана това, което искахме

# 438
  • София
Имахме такъв момент с другото дете, само че по БЕЛ. Закучи се таа ми ти другарка и не, та не. Въпреки нея, стана това, което искахме
И аз така мисля, въпреки него ще успеем.
Да им се незнае на такива учители, защо като виждат , че децата искат и се стараят не ги поощрят, не е като да сме навъзпитани, не старарателни, винаги е в часовете му била, незнам какъв му е проблема.

# 439
Еее, Виви, как може да има такива учители просто се чудя. И то не е като да я искате даром оценката, изпитване искате
Kalisi, ние сме в провинцията, не са ни важни 1-2 точки, просто ми стана интересно, защото за някои деца и една точка е от значение

# 440
  • София
Еее, Виви, как може да има такива учители просто се чудя. И то не е като да я искате даром оценката, изпитване искате
Kalisi, ние сме в провинцията, не са ни важни 1-2 точки, просто ми стана интересно, защото за някои деца и една точка е от значение

Ми ето има, може да я изпита и днес и утре ако иска , време има, и тя го моли и аз му писах и не иска , какво да го направиш , просто човека си е такъв явно , не иска да подаде ръка дето се вика , на дете което иска да го изпита.
От оценката са директно 11точки на долу.
А при нас е на кантар работата.
Има всякакви хора, но щом не иска няма да му пиша повече , ако все пак размисли защото има още време , ще сме му благодарни.

# 441
Какви 4 точки разлика, ние се борим за СМГ. Там половин точка е фатална… Това значи, че в голяма степен късмета ще определи кои деца влизат и кои не в зависимост какъв проверяващ се е паднал..
Аз едно време като кандидатствах не ми стигнаха 0.25 само, бях първата под чертата, а второ класиране така и нямаше…
Доколкото знам, на арбитър отива при разлика от 4 точки, а ако е под 4 точки, коя оценка се взема предвид ?
А иначе и 1 точка има голяма роля, като се удвои или утрои резултата

# 442
vivi_23, не се ядосвай. Съвсем ли няма шанс за изпит все пак? Аз бих опитала.

И при нас се очертават петици по балообразуващите предмети от дипломата. Обаче справедливи. Няма как да искам изпит за 6-ца, като твърдо си върви с петици през срока. Та не съм и опитвала. Поне ще попадне там, където се класира. Казвам си, че ще има и други деца с петици може би в желаното училище, и ще се наредим до тях Simple Smile

# 443
Здравейте,
някой знае ли кои темите са се паднали на  изпита по  проверка на способностите по изобразително изкуство 2024 ,от днес?

# 444
Виви, а от къде сте сигурни, че ще остави 5 за годината? Може вече да е решил да пише 6 и без изпитване...

# 445
Рисуването е моята несбъдната мечта. За щастие голямата ми дъщеря ме е надминала доста с талант и завърши Училище по изкуствата - Живопис и Изящни изкуства и сега е Художник. Успех на всички!

# 446
Здравейте, искам да попитам,има ли как да се направи проверка, квесторите на изпита по математика, свършили ли са си както трябва работа? Изобщо не са правили забележки, децата са преписвали едно от друго,даже и от стаята са излезли по някое време и двамата.Това като цяло е пречело на моето дете да се концентрира, момичетата зад него са се опитали да преписват и от неговата работа.
Не мисля,че е справедливо,някой цяла година да се опитва да изкара по-добри оценки ,а други на готово.Не мисля ,че нещо би могло да се промени,но поне на квесторите да им бъде направена забележка.

# 447
Успех и спокойствие желая на децата с изпит днес!

Може ли някой, който има точна информация да обясни как се формира оценката от НВО. Средно аритметично от двамата проверяващи предполагам и при по-голяма разлика какво прави арбитъра проверява на наново и оценява или някой спомена само връща за разяснение.

В моите представи без да съм чела е мисля, че арбитърът проверява наново. Но всичко ли или само задачите с разлики? После коя оценка остава, тази на арбитър ли?

Аз никога не съм се месила за оценки. Не е имало сериозни поводи.
Но е редно ако оценките са на кантар да не се даде шанс. А сега особено, когато в супер важно за класиране, ако има старание и напредък защо да не го изпита.

В нашия клас имаше и тенденциозно отношение към деца, чиито родители спореха за оценки старателни ученици.
Имало е случаи пишат едно и също и имат различни оценки двама ученици, винаги има субективност малко или много.
При добрите ученици пък има елемент на надценяване понякога.

Но има деца, които пречат и не се държат добре с даден учител и са си заслужили отношението. Въпреки това аз смятам, че оценяването трябва да е на база знания.

# 448
  • Варна
Здравейте,
някой знае ли кои темите са се паднали на  изпита по  проверка на способностите по изобразително изкуство 2024 ,от днес?
Не знам какво се е паднало, те го съобщават в двора на училището ли? Аз я оставих да влезе и тръгнах.
Около 250 деца имаше в във Варненската Хуманитарна гимназия, борят се за 26 места.
Моята като ги видя и леко се стъписа, уж досега не и пукаше, даже и на недолюбваната математика отиде спокойна. Наложи се да я мотивирам по вайбър докато не си изключи телефона. Дано се падне приятна и благодатна за работа тема.

# 449
Има субективизъм, според мен е неизбежно. Но пък имаме дете в класа, което е много умно, има много знания, но създава проблеми с дисциплината. Ами има си шестици детето. И много забележки , естествено . По принцип едното няма общо с другото, но ако има колебание в оценките и това как се държи детето  оказва влияние

Общи условия

Активация на акаунт