Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 454
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Наборът още няма срочна/годишна оценка. Уж не очаквам изненади, ама да видим.

Художници - успех.
Мама Ру, успех и на Лъчи.

# 421
  • София
Успех на децата днес! Flowers Four Leaf Clover
Четейки наредбата, оставам с впечатлението, че до сряда, включително, трябва да са оформени. Дано е така и да се приключва.

# 422
  • София
Четейки наредбата, оставам с впечатлението, че до сряда, включително, трябва да са оформени. Дано е така и да се приключва.
Така е, беше коментирано и в темите ( но не знам къде точно).

Тя и голямата го е научила и се опита да обясни, че четвъртък и петък нямало смисъл да ходи на училище. Повиших леко тон и затова си имам нацупена пуберка.
Да, няма особен смисъл, ама не можеш да скатаваш за щяло и нещяло.

# 423
Успех на художниците днес.
При нас се появи първата срочна по физика. Класния писа да ходят до края на седмицата за оформяне и повишаване на успеха, което означава оформяне до последен възможен срок. Аман вече.
И аз не очаквам изненади, ама знае ли се....

# 424
Успех на децата днес - да рисуват с вдъхновение Hug
Моят вчера каза, че му е скучно. За капак децата от класа са на една екскурзия, на която не го пуснах, защото мислех, че ще ги оформят до последно. Само че за трите дни са им махнали от програмата БЕЛ и математика. По второто има написана 6, но по БЕЛ явно до последно ще съм в напрежение

# 425
Абе и на моето му е скучно явно , изтеглил си е един самоучител по испански и учи думи Laughing

# 426
Мен пък едно нещо не ми дава мира - по математика лесно се проверява и е ясно какви точки и защо. Обаче по български с разсъжденията над цитата, както и преразказа в оценяването има чисто субективен елемент и там може лесно да се стигне в разминаване в точките според проверяващия, който се е паднал.
А дори една точка може да е фатална за така желаното училище, особено там където има голям наплив.

# 427
Мен пък едно нещо не ми дава мира - по математика лесно се проверява и е ясно какви точки и защо. Обаче по български с разсъжденията над цитата, както и преразказа в оценяването има чисто субективен елемент и там може лесно да се стигне в разминаване в точките според проверяващия, който се е паднал.
А дори една точка може да е фатална за така желаното училище, особено там където има голям наплив.
Доколкото знам работите се проверяват от двама оценители и ако има много голяма розлика в резултата - от арбитър. По математика също има известен субективен елемент, а именно аргументирането във втори модул

# 428
Доколкото знам, на арбитър отива при разлика от 4 точки, а ако е под 4 точки, коя оценка се взема предвид ?
А иначе и 1 точка има голяма роля, като се удвои или утрои резултата

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 08:47 от Plami80

# 429
Дано се справят художниците днес и късмет на тези които се борят на оценки в училище. Моят е на екскурзия до Вторник дано да го формят по всичко до тогава!

# 430
Успех на всички днес! Мама Ру стискаме палци! Моята днес ще я изпитват за 6 по български! Вчера откри сезона ходи на басейн! Утре е на екскурзия, в четвъртък официално изпращане от училище и ще ходят след това на ресторант! От петък отиваме на кратка почивка!

# 431
Плами,
Когато точките на  дадена задача или подусловие от двамата проверители се разминават повече от допустимия минимум, работите отиват при арбитър, който преценява на кого от двамата оценители да я върне, за да промени броя на точките, като прави и коментар. Не знам колко е допустимата разлика и как се процедира, може би средноаритметично. Вие за къде се борите?

# 432
В нашето училище оформяха  в дните преди нво.  Нямаха милост. Само кмит им е днес. Тази седмица ще ходят само за, не знам за какво. То има ли смисъл, като са оформени?

# 433
  • София
Привет от Гърция! От вчера сме тук и животът изведнъж стана по-хубав. Започна да се завръща и старото ми дете, а не е онова, дето през ден два беше в настроение л@йно, както самата тя се изразява.
Успех на художниците днес и стиснати палци от нас! Flowers Four Leaf Clover
В новия клас не събираха пари за класната. Тя ги изведе на заведение в петък след НВО и щерката й подари белгийски бонбони с надпис “Благодаря” и бутилка хубаво вино. Не помня точно, но 50-60 лв ни струваше. Някои от децата са носили малки подаръчета, а момчетата - цветя.
Подготвили сме подаръци и на г-жата по математика, и на още 2-3 г-жи по желание на дъщеря ми, които й помогнаха с адаптацията.
Не сме гледали ключове и отговори по мат. На 01-02,07 сестра й ще види точките. Аз съм в командировка в чужбина до 04.07 и не знам дали искам да ги знам, докато съм там, каквито и да са. Sunglasses

# 434
  • София
Значиии,
меко казано съм бясна на учителя ни по математика, детето днес специално не отиде на екскурзия с класа, за да остане е часа и днес и утре и другите ако трябва в часовете по математика,  за да се бори за 5 ца за срока , да я по изпита и съответно за 6ца за годината , защото има 6ца първи срок, този и казал,  че не можело да я изпита , е как да не може има и време, очевидно желание няма.
Ей тва как някой учител може да те спъне по пътя към желаното училище не е истина просто.
И аз съм му писала с молба и винаги сме били редовни в часове и всичко, просто не харесва детето ми и явно му личи.
Бележкарски работи най много мразя , а сега ще му се молим за оценка заради по високия бал , който ще ни трябва.
Много тъпа история.
Разочарована съм.

Общи условия

Активация на акаунт