Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 444
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Пак ме хванаха лудите Simple Smile

Скрит текст:
НВО-то вече мина,
децата си поеха дъх.
На ред е лятната картина
с море или в Балкана връх,
със слънчеви лъчи и пясък,
със миди, раци и вълни,
с типичния за чайки крясък
или с  прохладни планини.
При баба част от тях ще идат
на село да ги нагости,
стена със дядо си ще зидат,
неточност той не ще прости,
щом грешно сметнат му боята
и в млякото процент масло,
щом криво  му редят дървата
и  седнат в старото кресло
да цъкат  в него на игрички,
да чатят  цял ден в Инстаграм,
да гонят братчета, сестрички
без да изпитат капка срам.
Но  имат си децата право,
годината им мина в стрес,
натискаха педала здраво
и чуваха по свой адрес
критики  от мама, татко
насоки в школата безброй -
заслужено  почиват сладко
и с нищо си не просят бой.
Нека волно си рисуват,
избрани книги да четат,
спокойно нека си спортуват,
хладилника да ометат.
Любими филми да си пуснат,
чак до пладне да поспят,
душата морна да  отпуснат,
баланса да възстановят.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 23:53 от пенсионирана русалка

# 406
Русалка, 100 точки, то има препратка към задачи от изпита... абсолютен интегритет!

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 08:40 от zlatenceto

# 407
  • София
Успех на всички деца, които имат изпит утре Flowers Four Leaf Clover
Днес беше първата неделя от септември насам, в която нямаше уроци. Удоволствието, с което опразних двата седмокласни шкафа на дъщеря ми е несравнимо.
Продължавам да се тормозя заради учителката по БЕЛ. Реших, че няма смисъл от втори разговор с нея и кротко чакаме присъдата Confused. Иначе “школо” услужливо изчисли годишна оценка 5:80

# 408
Стискам палци и успех на децата утре (не съм сигурна рисуване ли беше, музика ли Simple Smile )
Garden_g, много благодаря за споделеното! Надявам се моят хубостник да ме изненада приятно с резултата по БЕЛ. Аз не искам да се самонавивам за висок резултат, защото какъвто е блейко може и да е пренесъл нещо грешно на бланката с отговорите Satisfied Вярвам, че ще има адекватно оценяване. По физика на състезанието има 71,5 точки. Доколкото си спомням беше на 46то място - 20на деца да имат други първи желания и има шанс Sweat Smile
Моят сега го избива напрежението - днес ми разправя пак колко се притеснявал от резултатите и дали ще му стигнат точките. Не дава моля ви се да му изхвърлям помагалата - щял да преговаря през лятото Scream Тотално се побърка това дете. За литературата за 8 клас - ще я свалим на четеца. Ако иска да чете.
И да ви го похваля - операта Лоенгрин беше почти 5 часа. Издържа, че му и хареса! Каза, че пак ще дойде с мен Smiley Малката само на театър и балет се престрашава.

# 409
Познавам още едно дете, което е от първите с физиката и отиват да живеят в друг град. Успех.. Още няколко подобни и готово! Ще стане 🤗

# 410
Мога да разширя питането и с риторична част - какво мислите за приравняването на трите най-добри резултата от олимпиадата по математика към 100 т. от това НВО?
Колкото и да го мисля, няма как топ 3 места от Национален кръг на оли по мат. да се приравни на 100 точки от НВО. Трябва поне 250 точки да им дадат на тези деца.
Успех на художниците утре!

# 411
Не сме от София и наблизо, за съжаление.

poly_mnt111, ако сте в София или наблизо, за рожденик, обичащ рисуване, препоръчвам Мацало
Скрит текст:
Избира се керамика (купа, чаша, чиния, фигурка) и се оцветява, изпича се, глазира се и се ползва. Винаги много се харесва като подарък такъв ваучер. Моята девойка преди години оцветява отвън в лилаво омбре една огромна купа, а отвътре с едни мехурчета и яде в нея от фалшиво шкембе до сладолед. Дори на класната всеки от класа написа пожелание на една ваза, изпекоха я, гланцираха я и се получи много красиво допълнение към основните подаръци - бижу и ваучер (и ние събирахме по 30 лв, но тя е с тях от 4 клас, води им всички математики, много си ги гледаше и заслужава).
Edit: Открих снимки на купата. Добре е да се разгледа предварително за идеи какво ще се рисува. Ние отидохме без подготовка и това се получи. Сега пак ще ходим, за да твори и малкият.
Скрит текст:

# 412
Добро утро момичета, благодаря много сте бързи няма изчитане! Хубава и спокойна седмица желая!

# 413
Успех на тези, които се явяват и днес.
След две седмици ще редим желания.
Седмокласна епопея,
ох, дали ще оживея?
Вижда му се вече края,
за морето си мечтая.
Стягат своите редици
художници, физици.
Математика или езици
избират малките умници.
Майки точките пресмятат
и училища отмятат.
Юнски жеги ги морят
и не могат те да спят.
Юли чука на вратата
с него иде резултата.

# 414
Добро утро, съоткачалки. Не остана много мъка вече. Аз, също като писалките по-горе, още не мога да осъзная, че събота и неделя вече са си дни за почивка и че няма безкрайни домашни...
Успех на изпита днес!

# 415
Успех на всички деца, които и днес ще се потрудят!
Явно действително ще има раздвижване по балавете...Прочетох едно мнение на учител, че се очакват една идея по-ниски резултати за децата, които се справят по-скоро зле или средно по математика (заради по-разнообразния първи модул) и по-скоро по- високи такива за  (както го бяха нарекли) "елитния ешалон" тоест тези, които очакват над 80 т по мат

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 06:42 от Kalisi

# 416
Вчера приключихме с уроците - преговори физиката. Днес е на училище. Малко я е страх, но е с 3 и 4. Първият срок едва върза тройката и очаквам да я изпита за четири. И по КМИТ има да предава презентация, ама така е, който се помайва. Вчера дойде първата и единствена срочна и годишна оценка. За различните училища балообразуващи са ни различни предмети и половината предмети са важни в този план.
Успех на децата, които още ще се явяват по изпити, успех и на тези, които чакат оформяне тази седмица.

# 417
Успех на децата на днешните изпити ! Нека бъдат удовлетворени от това, което са показали !
Тази седмица ще е дълга Satisfied

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 07:56 от Plami80

# 418
Късмет днес и спокойствие. Не повярвах ,че тази събота и неделя нямаше напрежение и бързане. Край с уроци и препускане по 7 дни в седмицата. Дойде време за почивка.

# 419
Сега виждам, че авто-коректорът е поправил "писалите" на "писалките" ( току-що поправи и този пост, та го поправих аз)...
Чудя се какво да правя с толкова много време... Joy
Mama Ru, успех на твоето момиче! Моята днес също предава проект по КМИТ, а утре - по физика.

Общи условия

Активация на акаунт