Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 458
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 390
Понеже отдавна съм забелязала, че детето Ви упорито иска физика в НПМГ и се справя добре по математика, искам да Ви кажа да не се отказва заради дребните допуснати грешки. Не знам какъв е резултатът му по физика, но в първите 15-20 резултата са много деца от СМГ и НПМГ, които са се явили на физика като резервен вариант, ако се провалят на БЕЛ или МАТ. Но повечето от тези деца, включително и моето, ще пишат първо желание математиката. Всички стотичковци и те така.  А очакваната класна по физика на бъдещите осмокласници в НПМГ е страхотна, взискателна (да не кажа строгичка) и наистина добре подготвя децата. Пожелавам успех на вашето дете да влезе в желаната паралелка..

Да сменя и аз малко темата и да ви споделя колко щастлива се почувствах вчера, като осъзнах, че това е първата ни свободна събота от септември миналата година. Ами страхотно е чувството! Отказвам аз да продължавам да мисля за точки и балове. Ще чакам до 2ри. Днес ще ходим с набора на опера. Другата седмица ще сортираме помагала - ще подарим неизписаните на приятелка. Говорихме си, че от тази година ще ходи само на неща, които му харесват и да почва да си търси и избира - искал да плува по-често и тенис. Вчера пак обяснявах и рисувах как става класирането, за да мисли пак как да подреди желанията. Не иска паралелките в НПМГ с математика информатика на 2ро място - 1во НПМГ с физика, 2ро в СМГ с физика. После вече нямало значение... Дано да му стигнат "силите".
Само по 2 предмета е оформен. По история е само с една оценка. Ще е интересно другата седмица. Нямат планове за завършването - ако сами се организират да отидат някъде - това ще е. За класния няма да има нищо - опита се една майка нещо да организира, но имаше доста проблеми в класа и много резки изказвания от родителите. Момичетата се опитвали да организират нещо. Ако искат пари и направят нещо - ще ги подкрепя. При вземането на удостоверението на 15 юли ще занеса саксийно цвете за училището и бонбони за учителите.
Почвам да планувам и смъквам книгите за почивката Grinning Eдна седмица остана.
Качвам за малко един усмихнат седмокласник току що приключил с шоколадовата торта и отивам да попълвам анкетата.
Скрит текст:

# 391
Понеже отдавна съм забелязала, че детето Ви упорито иска физика в НПМГ и се справя добре по математика, искам да Ви кажа да не се отказва заради дребните допуснати грешки. Не знам какъв е резултатът му по физика, но в първите 15-20 резултата са много деца от СМГ и НПМГ, които са се явили на физика като резервен вариант, ако се провалят на БЕЛ или МАТ. Но повечето от тези деца, включително и моето, ще пишат първо желание математиката. Всички стотичковци и те така.  А очакваната класна по физика на бъдещите осмокласници в НПМГ е страхотна, взискателна (да не кажа строгичка) и наистина добре подготвя децата. Пожелавам успех на вашето дете да влезе в желаната паралелка..
Тук се сещам за 4 деца които са казвали, че се интересуват от тази паралелка. Моля ви каквото знаете за учителите да напишете може и на лично. Аз гледах учителите които сега са на 12ти В клас и си мисля, че те ще ги поемат, но дали е така.?
Аз се сещам за : jsed, wave, etomira и мен разбра се.
Няма да се отазваме. Пишем по ред на желанията и се молим!

# 392
По физика за В клас няма да бъде преподавателя от 12ти клас, заявката е да бъде учителят по физика на сегашните седмокласници. Учителят по математика за А и Б клас (математическите паралелки) също ще бъде на сегашните седмокласници. А този от сегашния 12ти клас ще поеме малките петокласници. Това засега е всичко, което знам. Като все пак винаги може да има промени. Но ако нещо ви интересува, може да ми пишете.

# 393
  • ВАРНА
Случвало ли се е през годините резултатите да излязат по-рано?
Да. 2022 биха рекорда с ранно излизане на резултатите, но не помня с колко дни

# 394
  • София
Излязоха в петък, вместо понеделник. И добре че стана така, бях командировка и не разбрах, докато не се обади детето. Иначе щях да се гътна от нерви!

# 395
Дами,
благодаря ви за идеите за тазвечерните рими (е, и едно мохито помогна)
С най-добри чувства към ganis в ролята на оценител Simple Smile
Скрит текст:
Съоткачалки изтрещели терапевтират на морето,
осмокласни книги няма да чете детето.
Цяло лято ще отмаря и ще се забавлява,
лагер, бабин all inclusive и море,
и на планина, още по-добре.
Да почива пълноценно
докато оценители се мъчат
точки оттук и оттам да изсмучат.
Че после с мама желания ще трябва да реди
минимални балове да следи,
класиране ще чака с нетърпение,
записване и край на туй мъчение!

# 396
Тук се сещам за 4 деца които са казвали, че се интересуват от тази паралелка. Моля ви каквото знаете за учителите да напишете може и на лично. Аз гледах учителите които сега са на 12ти В клас и си мисля, че те ще ги поемат, но дали е така.?
Аз се сещам за : jsed, wave, etomira и мен разбра се.
Няма да се отазваме. Пишем по ред на желанията и се молим!

А пък аз имам усещането, че съвсем скоро ще се съберат децата точно там и ще си станете компания.
Не знам дали съм споменавала тук, но в набор 2005 във ФЕГ се събрахме 22 съоткачалки. С половината си общуваме от 8 клас на децата ежедневно и сме една силна бригада. Може би най-хубавото преживяване от Фега.

# 397
Успех утре на художниците! ❤️
Още малко остана.
Аз не можах цял ден да се включа, малко време имам сега на почивката и продължаваме с подготовката за двата изпита.
Кажете идея за подарък за момиче, рожденици сме на 1 юли... тогава може да излязат и резултатите...мисля нещо да е книга, ама коя? Обича книги или творчески комплекти или нещо свързано с рисуване🙂

# 398
poly_mnt111, ако сте в София или наблизо, за рожденик, обичащ рисуване, препоръчвам Мацало
Скрит текст:
Избира се керамика (купа, чаша, чиния, фигурка) и се оцветява, изпича се, глазира се и се ползва. Винаги много се харесва като подарък такъв ваучер. Моята девойка преди години оцветява отвън в лилаво омбре една огромна купа, а отвътре с едни мехурчета и яде в нея от фалшиво шкембе до сладолед. Дори на класната всеки от класа написа пожелание на една ваза, изпекоха я, гланцираха я и се получи много красиво допълнение към основните подаръци - бижу и ваучер (и ние събирахме по 30 лв, но тя е с тях от 4 клас, води им всички математики, много си ги гледаше и заслужава).
Edit: Открих снимки на купата. Добре е да се разгледа предварително за идеи какво ще се рисува. Ние отидохме без подготовка и това се получи. Сега пак ще ходим, за да твори и малкият.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 23:01 от merilen

# 399
O, merilen, супер идея, която току-що ме уведомиха, че ще правим втора година, аз също имам юлски рожденик. То и аз рисувах, даже си наместих чакрите рисувайки.

# 400
  • София, Лагера
Мили дами, чета как става записването и нещо ме впечатли: (удебеленото)

Според Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) изборът на всеки гражданин да упражнява правото си на образование съобразно своите предпочитания и възможности се извършва по негов избор, като за малолетните (под 14-годишна възраст) се извършва вместо тях и от тяхно име от техните родители, а за непълнолетните (над 14-годишна възраст) – от учениците със съгласието на техните родители. Записването за обучение в гимназиален етап е важно решение за продължаване на образованието, поради което е желателно присъствието на ученика. Във всички формуляри се изисква както подпис на родителя, така и на ученика.

Преди 4 години аз подадох документите на големия ми син сама, без негово присъствие. Това сега нововъведение ли е? Малкия ще е на море по това време. Що за глупост - да седят като наказани в София половин месец и да чакат подаване на документи. И последно: "желателно присъствие" е същотото като "изисква се подпис".
Вие как го разбирате?

# 401
Ноеми, както е описано. В темата вече се коментира, че при липсва на седмокласник, е нужно пълномощно от него (по дифолт), какъвто и оксиморон да ти се струва.

# 402
  • София, Лагера
Благодаря за отговора, пропуснала съм това инфо. Надявам се няма да се изисква нотариална заверка на пълномощното Smiley

# 403
  • София
Ноеми, ако правилно чета, това е за 14-годишните. А аз съм абсолютно убедена, че твоят седмокласник е на 13.

# 404
  • София, Лагера
Слава Богу, ще отървем тази бумащина! Мерси, Ети! Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт