Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 301
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам при записване в  8 клас на медицинското на детето трябва ли да има и ЕГН, защото нашия личен лекар издава медицинско само с трите имена на детето, а на приятелки на детето ми има вписано и ЕГН.

Ако е писано на ръка, допишете си го Relaxed

# 136
  • София
По повод тезите, жалко, че няма проверител/арбитър  във форума, какъвто е случаят с мат. Понеже би било интересно такъв да  хвърли някаква светлина върху това  какви насоки им се дават за оценяването - дали се дават повече точки на  отговор  с детския, леко опростен изказ, но  пък съдържателен, грамотно написан и отговарящ на поставения въпрос, или на такъв с по-високопарни фрази като от литературен анализ.  Преди няколко години дъщерите ми наследиха едни разработки за ДЗИ по литература от една столична школа. Няма да слагам нарочно име, понеже нищо чудно в нея да са се готвили и седмокласници тук, макар да не е от най-често спряганите. Бях в тотален потрес от нивото на тези анализи. Това и голям човек с филологическо образование вероятно трудно би схванал - едни  дълги, сложни и натруфени изречения, с множество наблъскани сякаш нарочно литературни термини...Попитах съвсем целенасочено майката как детето през предходната година е  извлякло каквато и да е полза от тях. Отговорът  беше - "Никак, затова го преместихме, но ти дадох  бумагите, понеже реших, че моичкият просто не го бива".

# 137
Едно мнение ми изкочи, за това колко лесни били задачите

https://www.facebook.com/story.php?id=100087657396987&story_fbid=434169122848331

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 17:46 от toplomliako

# 138
  • София
Едно мнение ми изкочи, за това, колко лесни били задачите

https://www.facebook.com/story.php?id=100087657396987&story_ … d=434169122848331
И къде е истината - лесен, труден, балансиран, много по- гаден спрямо миналогодишния , обида за  училите деца заради липса на Питагор и  триизмерни тела, обида  за подготвялите ги учители и още определения.. За мен  лично  беше лесен, съвсем в духа на  преследваната цел за сваляне на нивото през последните години заради последващо отчитане на високи резултати и скриване на пробойните, но това не попречи децата да грешат къде от бързане, къде от незнание, къде от лъжлива убеденост, че точно такава задача няма да се падне, понеже досега не се е.... А  на тази академия не й разбирам недоволството, че това и онова нямало в изпита. При този формат, искат или не, няма как да включат всичко от 6 и 7 клас МОН-човците. Все нещо ще отсъства..Не дай си боже някой да им подшушне  да върнат онзи формат с 50 задачи до 2009 и те да клекнат (което няма да стане, де), които позволяваха   да се обхване всичко (с истински доп. построения имаше задачи, а не на височина), родителите ще направят революция..

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 22:52 от пенсионирана русалка

# 139
Може ли някой да даде информация как се организира проверката на изпитните работи? Знам, че ги сканират и ги дават на проверители? На какъв принцип ги избират? От същия или от различни градове са? Кое от колко души се проверява? От любопитство питам, не успях да открия такава информация

# 140
  • София
Ако нещо не е променено, сканираната работа на ученик от София може да се падне на проверител и в Петрич (примерно). Проверява се от двама отделни проверители и стига до арбитър по задачи, ако разликата в оценяването на  двамата е над определения брой точки.

Което обаче ме кара да се замисля над един пуснат тук цитат от проверител в някаква май фейсбук група по  повод сканирането и излизането от границите. Ако имало излизане, проверител отправял молба наново да се сканира работата..Е, че тя ако е  в София изпитната работа, а аз съм примерно квестор и преглеждам скана в Петрич, на кого звъня да ми я сканира пак.. Ганис ще е полезно да каже така ли е и ако да, как се случва  чисто процедурно. .

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 17:57 от пенсионирана русалка

# 141
Ето предложение за въпроси за анкета: https://forms.gle/Ka7JzhCQQh6U4Vfn8

Въпроси да добавям ли, или е ОК?

Анонимна анкета, с опцията за 1 отговор, така ще са ощетени майките с близнаци, но ако сложа повече от 1 отговор ще може да се манипулира резултата. Как мислите? Ще го направя, както кажете.
(Предполагам майка на близнаци може да гласува от 2 различни мейла, ако има желание)

Ще изисква google login без да записва кой е гласувал. Предполагам всеки има gmail. Не знам тул за без никаква регистрация.

ЕДИТ: май трябва и пол да добавя като optional

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 18:04 от toplomliako

# 142
Попълних.
На въпроса за среден резултат от последните пробни, приех, че се пита за резултата на моето дете. Пробните й са само към СМБ Русе, а не към школа и няма как да има средни резултати.

# 143
  • София
Работите на всички ученици пристигат в София и се сканират тук.
Няма такова нещо, проверител да поиска наново сканиране.

# 144
  • София
Работите на всички ученици пристигат в София и се сканират тук.
Да, де, именно. Аз  затова попитах, ако сканираната работа е в София, а ти си проверител примерно в Петрич, как изискваш ( и въобще може ли) повторно сканиране заради факта, че е писано И извън полетата. Такова твърдение имаше в темата от  проверител..

А, междинно си отговорила Simple Smile  То е  и логично, край няма иначе  да има  процесът на проверяване с  повторни сканирания. А и те обезмислят  зададеното като правило къде да се пише.

Не ми се търси цитата назад, но беше се представил писалият го като проверител.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 18:05 от пенсионирана русалка

# 145
Попълних.
На въпроса за среден резултат от последните пробни, приех, че се пита за резултата на моето дете. Пробните й са само към СМБ Русе, а не към школа и няма как да има средни резултати.

Да, средно колко е имала на последни пробни матури, тоест какво е ориентировъчно нивото. Някои хора споделят, ние имахме 80 на пробни, сега 98, други - 95/100, а сега сме 90/80. Ориентировъчно.

# 146
Ето предложение за въпроси за анкета: https://forms.gle/Ka7JzhCQQh6U4Vfn8

Въпроси да добавям ли, или е ОК?

Анонимна анкета, с опцията за 1 отговор, така ще са ощетени майките с близнаци, но ако сложа повече от 1 отговор ще може да се манипулира резултата. Как мислите? Ще го направя, както кажете.
Ще изисква google login без да записва кой е гласувал. Предполагам всеки има gmail. Не знам тул за без никаква регистрация.

ЕДИТ: май трябва и пол да добавя като optional
най-добре е по пол да е анкетата

# 147
  • Пловдив
Попълних за единия близнак. Мислих, че ще мога да попълня и за другия от друг имейл, но не ми дава. Така се лишаваме от данни за един седмокласник. А колкото повече данни, по-добре. Не мисля, че някой ще злоупотреби и ще попълва данни за измислен човек. А ако някой иска да манипулира и с едно попълване може да го направи Wink

# 148
Здравейте, момичета!
Моето момче също тази година е седмокласник и валяка мина и през нас.
Включвам се с едно питане за задачите по мат.

На 21 задача (модул 2) синът ми е предложил решение, което е логическо, а не математическо. Стига до верните отговори, но не чрез разлагане и не чрез коренуване, а логически - по метода на изключване кои числа не могат да бъдат решение. Накрая достига до верните отговори.
Според учителката му в училище ще му дадат някакви точки, а според тази от школата - не.
Някой има ли наблюдение, ако решението е различно от примерното на МОН, зачитат ли отговора, дават ли точки?
Благодаря!

# 149
  • София
Логически какво значи - с налучкване ли?  Ще дадат тогава вероятно само точка или колкото е отредено за самите стойности на х , но не и за разлагането (което липсва). Но това не е  друго решение, това е непълно решение. Докато вчера успокоявах една дама, че синът й ще има  целия набор от точки, нищо  че е разлагал малко по-хамалски при нечетно число пред х  с отделяне на точен квадрат и после формула за съкратено. Това се сетил, това направил, ама   разлагането си го има.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 18:16 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт