Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 156
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 690
  • София
това е нереалистичен пример... Grinning
Дете с бал за  ТУЕС, ще сложи първо желание 7мо СОУ и ще се чуди дали няма да го приемат на трето желание в ТУЕС ? за какво да го прави.. ?

# 691
при бал 440
1 желание - ще е достатъчен бал 490 - пропуска
2 желание - ще е достатъчен бал и свободно место 380
Спира.
3 желание - ще е достатъчен бал 430

Спира на 2ро и край, ако пишеш паралека с по-висок бал по-ниско, няма особен смисъл, смисълът е, че изразява желанията на детето. Но няма как да отидеш на нея.

На 2ро може само на 1во да се надяваш, но на 3то желание - не може. Само може да се качиш.

# 692
  • София
Да ви кажа, от обясненията по-долу и аз се обърках. Joy
Да се пише паралелка с по-висок бал на по-долно желание, вероятно е малко безсмислено, но не пречи, а и все пак има повече смисъл от това да се редят паралелките по бал, а не според желанията. И това е така, защото желанията на децата се променят в годините. Например преди години СМГ не беше първо по приемен бал. Дори година за година желанията на децата не са еднакви и това се вижда при сравнение на позициите от статистиката на последния приет в една и съща паралелка в 2 поредни години. Така че редете само според желанията. Детето ще бъде прието в най-желаната паралелка, за която му стигне бала. Поредността на желанията няма значение. За пореден път:
ДЕТЕ С ПО-НИСЪК БАЛ НЕ МОЖЕ ДА ИЗМЕСТИ ДЕТЕ С ПО-ВИСОК  БАЛ, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОРЕДНОСТТА НА ЖЕЛАНИЯТА.

# 693
Къде ви излизат паралелките? Аз съм вътре в системата, на план-прием пише "Няма активен етап на класиране". Другаде също не ги откривам

https://infopriem.mon.bg/home/info?cid=64

Редете паралелките според желанията си! Не може да загубите може само да спечелите!

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 13:33 от sisill

# 694
  • София
Затова е хубаво наистина сега да редим желания, без да знаем точки и да се водим само от това - кое е най-желано. А като излязат точките - ако няма подредено нищо, за което да стигат точките, да наредим отдолу още паралелки, съответстващи на бала и поне 20-30 точки надолу. И редим паралелки, не училища, в едно училище може да има 8 различни паралелки, както е настоящото ни.

# 695
Това мисля е най-подробното обяснение как става класирането.
https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663802.msg22272316#msg22272316

# 696
Уж е ясен алгоритъма, на все пак.
Хипотетично, ако моето дете е #1203 в системата от 1590 деца, когато стигнат до номер 1203 и гледат, че желание #1 няма места, но нейния бал за това желание е 290 (примерно) и е по-висок от бала на последното прието дете с номер 915 в системата с бал 256, моето би трябвало да влезе, а на #915 да му търсят друго място, нали?

# 697
Текстът с червените букви по-горе, в следващата тема на първо място.
И линка на Динчо.

# 698
Ако случайно тази година, паралелка с бал 390 миналата е по-желана от миналогодишна 420, може и да се окаже, че е имало смисъл да се пише и следващата...
Или бала се изчислява различно: миналата година физика в НПМГ се удвояваше състезанието, което беше доста тежко и дете с бал 411 влизаше (нещо като удвони 66т и НВО+НВО=180), тази година удвояване НВО мат + състезание, на което 66% миналата година са на 38то място, сега е 76% на същото място... т.е бала ще е нещо като 76+2*98+92+2*50=464... Много груба примерна сметка Hands V

Миналата година бала на 12то училище се вдигна, просто повече деца в диапазона 300-400т го избраха за по-предно желание (например нов удобен транспорт...) и от минимален бал 340-380 (различните праралелки) за 2022 стана на 350-400 през 2023... Други училища с подобен бал не мръднаха нагоре...

# 699
Да, тази система не гледа номера на детето, записано в нея, а само бала и поредността на желанията. Няма как дете с по-нисък бал да заеме вашето място. Стига да сте си наредили правилно желанията.

Уж е ясен алгоритъма, на все пак.
Хипотетично, ако моето дете е #1203 в системата от 1590 деца, когато стигнат до номер 1203 и гледат, че желание #1 няма места, но нейния бал за това желание е 290 (примерно) и е по-висок от бала на последното прието дете с номер 915 в системата с бал 256, моето би трябвало да влезе, а на #915 да му търсят друго място, нали?

# 700
Това мисля е най-подробното обяснение как става класирането.

Ама всеки сам си прецени на кое да вярва. Има официални правила прочетете там.

Има няколко неща:
- Как става класирането като алгоритъм - не мисля, че всеки има нужда да го разбира на 100%. Не мисля, че това е вярно https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663802.msg22272316#msg22272316
- Какви са основните правила в класирането е добре всеки да разбере добре, санака е права
- Как всеки да реди - всеки си решава. Много хора дадоха съвети.

дадох примери, понеже не всеки разбира правилата и си вади грешни изводи.

# 701
  • София
Подкрепям, че си струва да се сложи желание с по-висок бал на по-задна позиция. Например паралелка, която нас ни интересува 2022 е била с минимален бал 393, а 2023 - 377т. Нищо не пречи така или иначе, а все някакъв шанс дава.

toplomliako, на мен ми хареса как го обясни. Дори си запомних някои неща, за когато пак обяснявам на приятелката ми.

# 702
Здравейте, уважаеми съпартийци. По-благо ми звучи от съоткачалки. За БЕЛ разбрах, че чакаме оценяването но 2-ри юли, за МАТ не разбрах. Моля за помощ с датата.
Онзи дребният не искал да си смята точките от матурата, защото имало кой да му ги сметне. Не мога вече, казвам ви.

Приготвила съм си екселска таблица за смятане на точки.

# 703
Apple2020, и двата резултата ги чакаме на 2 юли.
Като не иска, не го карай да смята, прав си е човекът. Simple Smile

# 704
  • София
Резултатите от НВО излизат едновременно и по двата предмета.

Общи условия

Активация на акаунт