Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 224
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 825
  • Пловдив
Сега осъзнавам, че класният на детето ми е проверяващ по БЕЛ. Ще му пиша да го попитам кога са очакванията за публикуване на резултатите, но не знам дали ще ми отговори
Как учител, който преподава в 7клас е проверител? Това възможно ли е?
Класната на децата ми, която им преподава по математика, също е проверяваща в момента. Карат свободни часове тази седмица и играят футбол Wink

# 826
andy18, в природо-математическите няма квоти, за да могат момчетата да се класират според резултати си, а не да са ощетени както са момичетата в езиковите..

# 827
# 828
  • София
Поредният недоразбрал журналист. Промените във въпросната наредба са факт от 2021/2022 учебна година, но те не касаят оценките от 7-ми клас.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 22:32 от sanaka

# 829
Когато аз кандидатствах в езиковата гимназия 1986 година се оказа, че е имало квота за момчета - 10% от приема. Така на 80 човека випуск имахме 8 момчета.

# 830
  • Пловдив
Сега осъзнавам, че класният на детето ми е проверяващ по БЕЛ. Ще му пиша да го попитам кога са очакванията за публикуване на резултатите, но не знам дали ще ми отговори
Как учител, който преподава в 7клас е проверител? Това възможно ли е?

А защо да не може?
Преподавателската по математика в класа на дъщеря ми също е проверяваш. Тази седмица имат заместници в часовете по математика.
Днес предадоха учебниците. Вижда му се края на този 7 клас. Дано приключи учебната година успешно за всички.

Утре моето момиче е решило да си носи ризата от униформата зя подписи. И другите деца ще носят и щели да се снимат за спомен с надписаните дрехи. Хубав клас, задружен, приживяха много заедно, нещастията ги сплотиха и направиха по-силни.

Вярвам, че всяко детенце ще намери своето ново място, мечтано и жадувано!

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 22:48 от vany6a

# 831
НАРЕДБА № 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците, чл. 9

# 832
НАРЕДБА № 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците, чл. 9

Благодаря! Simple Smile

# 833
  • София
Мерилен, това е стара редакция. Чл. 10 е изменен през 2021:
(10) (Изм. - ДВ, бр. 80 от 2021 г., в сила от учебната 2021 - 2022 г.) Когато за приемане на места, определени с държавния или с допълнителния план-прием, се налага превръщане в точки на оценките от документите за завършен етап или за завършена основна степен на образование, се прилага следната скала:
1. отличен 6 се приравнява на 50 точки;
2. отличен 5,67 се приравнява на 47 точки;
3. отличен 5,50 се приравнява на 44 точки;
4. много добър 5,33 се приравнява на 41 точки;
5. много добър 5 се приравнява на 39 точки;
6. много добър 4,67 се приравнява на 36 точки;
7. много добър 4,50 се приравнява на 32 точки;
8. добър 4,33 се приравнява на 29 точки;
9. добър 4 се приравнява на 26 точки;
10. добър 3,67 се приравнява на 23 точки;
11. добър 3,50 се приравнява на 20 точки;
12. среден 3,33 се приравнява на 17 точки;
13. среден 3 се приравнява на 15 точки.

Но пак повтарям, това не касае оценките от 7-ми клас. Оценки в дробни числа може да има при: окончателните оценки от първи гимназиален етап, окончателните оценки от втори гимназиален етап, годишните оценки по предметите от профилираната подготовка във втори гимнаназиален етап.

# 834
  • Пловдив
Съжалявам, че не се включвам по темите, които обсъждате, но имам принципно питане към дамите, които са учители. Преди малко видях, че в школо се е появила двойка по Технологии и предприемачество. Обяснението на детето - днес госпожата е оформяла оценки и тези, които са били само с по една оценка им е искала учебни тетрадки. Дъщеря ми, както и други деца, които не са носили УТ, са получили двойки.
Допускам, че учителката е предопредила, погледнах и тетрадката - доста непопълнени уроци има, та вина си има и детето / и вищо чудно затова да не е занесла УТ/.
Въпреки това ми се струва нередно цял срок да не намери време учител да пише втора оценка и в деня, в който оформя срочна и годишна оценка, да напише дузина двойки.

# 835
За да спре отчетът кой класен проверява, пак повтарям, че в училището на дъщеря ми, преподавателите на 7 клас не проверяват. Нямат деца седмокласници.

# 836
Е, то не всеки учител е проверяващ. От нашето училище само 1 учителка по бел е проверяваща. Другите не са. Тя ще се пенсионира и тогава няма и една да има. По мат, май нито една не е.

# 837
  • Пловдив
За да спре отчетът кой класен проверява, пак повтарям, че в училището на дъщеря ми, преподавателите на 7 клас не проверяват. Нямат деца седмокласници.

Защо се сърдиш? Ти сама попита дали може, ние отговаряме и даваме пример от обкръжението ни.

Нека запазим добрия тон, въпреки емоциите, които ни тресят.  И ще ни тресят още няколко дена!

# 838
avia, това е много неприятно. При нас също имаше оценки на попълнени тетрадки по някои предмети, но обикновено децата се предупреждаваха в кой час и ден ги искат.
Каква срочна-годишна оценка се получава в крайна сметка?

# 839
Нито се сърдя, нито ме тресат емоции. Споделих каквото знам, явно погрешно съм мислила, че това е правило.
 И започна всеки да се отчита. Досадно е. Но, ако ви е кеф пишете едно и също през пост

Общи условия

Активация на акаунт