Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 207
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 870
Трябвало пълномощно. Но бях, чела че доста хора са успяли да запишат като само родителя отива. Може би  може да питате в даденото училище, но то тогава няма да има много време между класиране и записване.

sunlight_eli, аз бих го пропуснала. Или да изберете опцията за плащане на вноски и да може да се откажете. Също е добре идея и за школата, ако не ви хареса.

# 871
sunlight_eli, и аз бих пропуснала английския в 7 клас. Не е въпросът да те плаши някой, а чисто реалистично. Децата ходят на училище + частни уроци. И на двете места им се дават доста домашни, които уплътняват времето. За мен беше важно в малкото свободно време, да се занимава с нещо разтоварващо - правехме кратки преходи около София (според времето).
Точно допълнителното натоварване в училище не мога да преценя как е. Много повече домашни и материал имат по другите предмети? Той беше със същата програма с курсове по бг и математика и в 6 клас и да -мрънкаше, ама като го гледах колко време му отнемат училищните домашни, не ми се струваше претоварен. Ако е същото като в 6 клас - ще изкараме. Ако е повече в училище е по-натоварено вероятно ще отпадне английският. Екскурзиите май-септември са мираж от няколко години насам. И двете деца събота и неделя бяха на курсове по интереси и спортове и съботите с баща им го играехме такси.

# 872
sunlight_eli, много е относително, според детето и учителите. Старала съм се да освободя повече време за спорт и занимания по интереси, английският няма да остане ненаучен. Имай предвид, че в 7 клас си имат и нови предмети.

# 873
Тия деца някога имат нужда и от почивка.
Като ви чета предходното..може да го запишете и на японски за разкош.
Сега сериозно, домашни+курс+доп.уроци+ СТРЕС на мен ми звучи достатъчно

# 874
ЧП-то става три предмета. Сигурно и в училище ще искатпо мат и бел да работят, в курса също трябва да увеличат натоварването.
Голямото го оставих на всички допълнителни без да изисквам резултати, само си спря едно от заниманията.
Обаче детето носи на натоварване. Догодина ще сме бел+мат, другото колкото да мине..

# 875
  • София
Моята щерка ходеше от 6 годишна на английски, беше взела В1 и В2 вече, спрях я от английски в края на 6 клас. Сега като се замисля, тя не се скъса от учене, ни по Бел, ни по Мат, та едва ли щеше да й пречи. Но ходеше години на курсове, после частен учител. Спрях я, уж да има повече време, което тя прекарваше на телефона Joy та според нивото и според детето... То пък ако се цели в профил с английски, пак излиза леко излишно...

# 876
Ние в седми клас спряхме английския. Ходеше веднъж седмично по БЕЛ и веднъж седмично по математика,и два пъти на спорт . Не е бил  претоварен, вкъщи се упражняваше умерено, и то започна към края на април да решава тестове вкъщи . Е, няма да има блестящи резултати, със сигурност можеше много повече да се упражнява , и да ходи на повече уроци и т.н, но според мен и психичното здраве и спокойствие са не по- важни . За него това беше оптималния вариант . Както по- горе писаха - всичко е според детето, вие си го познавате най- добре

# 877
Резултатите се вписват в дипломите ли?
Ами сега като попита, не знам и аз, ама си мислех, че се вписват и затова ги раздават по- късно Laughing
Свидетелство за завършено основно образование е. В него ще са вписани оценките за 5, 6 и 7 клас и точките от НВО
Това е интересно за статистика, оценки 5,6, 7кл.
През трите години е почти постоянна. Има намаление по история и КМИТ. Както обичаше кмит, рязко в 6 и 7 клас го намрази. Госпожата отказа да се занимава с дисциплина, пуска уроците от "уча се", а тя в телефона си, слага безумни срокове за домашни, нощно време да се изпълняват. По история много учеше, но се оказа трудна за нейната памет, все не можеше да запомни дати. Но по останалите предмети е постоянна. С новите физика и биология очаквано. По биология 4, по физика 5, но там учителят осигури стриктна дисциплина. А при моето дете шума в класната стая е фактор за успех.
Ако сравня с 1-4 клас, представянето 5-7 е по-добро.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 09:31 от laurentin

# 878
Аз и такси курсовете почнах да си спестявам, признавам си. LaughingLaughing Имам си и друга работа.

# 879
sunlight_eli, и аз бих пропуснала английския в 7 клас. Не е въпросът да те плаши някой, а чисто реалистично. Децата ходят на училище + частни уроци. И на двете места им се дават доста домашни, които уплътняват времето. За мен беше важно в малкото свободно време, да се занимава с нещо разтоварващо - правехме кратки преходи около София (според времето).
Точно допълнителното натоварване в училище не мога да преценя как е. Много повече домашни и материал имат по другите предмети? Той беше със същата програма с курсове по бг и математика и в 6 клас и да -мрънкаше, ама като го гледах колко време му отнемат училищните домашни, не ми се струваше претоварен. Ако е същото като в 6 клас - ще изкараме. Ако е повече в училище е по-натоварено вероятно ще отпадне английският. Екскурзиите май-септември са мираж от няколко години насам. И двете деца събота и неделя бяха на курсове по интереси и спортове и съботите с баща им го играехме такси.
До детето е. В нашия клас всички деца спортуваха през цялата година, по никакъв начин не ограничиха страничните занимания, като при повечето са на професионално ниво, смятайте 3-4 часа на ден. Но децата са добре подготвени през годините. Седмицата преди НВО масово бяха по състезания, турнири, тоест месец преди това тежки тренировки и подготовки, чудехме се как успяват. Очакват среден резултат около 90 и на двете матури, общият успех на класа ще е над 5.90. Та успяха, издържаха, нямаше напрежение при тях, по- скоро при родителите. Но пак повтарям, подготвени деца. Ако има обаче пропуски през годините, които искат наваксване, не знам дали ще се получи.

# 880
Има повече учене само от училищния материал, заради новите предмети, проекти доста има даваха при нас. Питайте родители от вашето училище как е. При нас беше определено  по-натоварено, а синът ми учи бързо, в 10ч прочитане набързо този или онзи урок.
Съответно някои не учат и имат по-ниски оценки. Натоварването също е субективно нещо.

Особено втория срок не го препоръчвам. Но ако синът ви има пропуски, и първия не го препоръчвам. Плуване или накакво разтоварвашо занимание е по-добре.

# 881
Спряхме английския, макар и веднъж седмично. Имаше 5 урока плюс една консултация седмично, направо издиша накрая, без да е седнала да учи извън уроците. Децата трябва и да почиват в 7 клас. Не са роботи, прегарят.

# 882
И аз спрях английския, реши го детето. И пак тя избра да ходи на бадминтон 4-5 дни в седмицата (всеки делничен, когато нямаше урок). Почти не е пропускала спорта, до 1 юни, когато каза, че спира бадминтона до изпитите (там отиваха около 2 часа и половина всеки ден). Така се чувстваше добре.
Поли минт, успех по химия днес! Успех и на децата, които още чакат оформяне.
Моята вече е оформена, даже не ми е ясно в петък въобще ще ходят ли на училище.
Следващата учебна година тя е 8 клас, брат й 6ти, обещала съм си година без уроци, само спорт допълнително за тях.

# 883
Може ли един въпрос от майка на бъдещ седмокласник. Колебая се дали да го запиша тази година на английски или не. За момента съм го записала на школа по български и математика - събота и неделя по 3 часа. Вероятно ще има и още една математика в малка група от 4 човека по 1,5 часа през седмицата. На спорт не ходи. Английският му е 2 пъти седмично по 2 часа. Ходил е 2 години в тази школа, постигна доста добро ниво без да пише почти никакви домашни и се опасявам да не загуби нивото ако сега прекъсне. В същото време всички ме плашат колко било натоварено в 7 клас и как нямали време за нищо и трябвало да се откажем от английския и да се съсредоточи само върху български и математика. Може ли да дадете мнение по въпроса.

Зависи от това колко е организирано детето. Моят син е активен спортист и в 7-ми клас съчетаваше без проблем училище, 2 пъти седмично курсове по математика и БЕЛ, ежедневни тренировки (всеки работен ден) и една състезателна среща през уикенда.

# 884
  • София
sunlight_eli, аз спрях дъщеря ми от английския. Натоварването тази година беше доста сериозно и към края на годината започна да й спада представянето. Не мисля, че за една година ще загуби много от английския. Тези деца имат нужда не просто от почивка, а от дни, в които да не мислят въобще за учене. Представете си 9 месеца да работите без почивен ден.
Спорт или танци е супер, защото това даже разтоварва ума.

Общи условия

Активация на акаунт