Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 84 966
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
jenap, синът ти е разложил супер, пак е отделил точен квадрат, да, но аз питах за друг вариант.

Детето, чиято майка се беше притеснила, е отделяло точен квадрат при линейна степен с нечетен коефициент, което е малко хамалско. Но е  напълно вярно пак.
x^2-x-6 = x^2-2.x.1/2 +1/4 -1/4 -24/4=
(x - 1/2)^2 -  (5/2)^2= (x-1/2 -5/2).(x-1/2 +5/2)=
=(x -6/2). (x +4/2)=
=(x-3).(x+2)

# 1 486
Ако правилно съм разбрала въпроса- за всяка област е отделно заявление, като във всяко се пишат желанията само за конкретната област

# 1 487
  • София
jenap, синът ти е разложил супер, пак е отделил точен квадрат, да, но аз не питах за друг вариант.

Детето, чиято майка се беше притеснила, е отделяло точен квадрат от при линейна степен с нечетен коефициент, което е малко хамалско. Но е  напълно вярно пак.
x^2-x-6 = x^2-2.x.1/2 +1/4 -1/4 -24/4=
(x - 1/2)^2 -  (5/2)^2= (x-1/2 -5/2).(x-1/2 +5/2)=
=(x -6/2). (x +4/2)=
=(x-3).(x+2)
Пълен брой точки.

# 1 488
има още промени в https://infopriem.mon.bg/student/exams Изпити също се появи нов ред, пак празен. След като упдейтват нещо може и да публикуват днес, така си мисля.

# 1 489
  • София
Моят син е разложил по следния начин x2-x-6=x2-4-x-2=(x+2)(x-2)-(x+2)=(x+2)(x-2-1)

# 1 490
  • София
бройте до 10, ако не помага корен квадратен от 5
https://www.youtube.com/shorts/QquUEbjpSD0

някакви други съвети за "Оценките не са обявени"

Смях се с глас хаха, ей луди станахме всички тука, голямо напрежение, аз колкото я разпитвам моята какво е направила все повече неща да видя резултата Joy, поне сега още ми е хубаво и имам надежда .

# 1 491
  • София
Моят син е разложил по следния начин x2-x-6=x2-4-x-2=(x+2)(x-2)-(x+2)=(x+2)(x-2-1)
Прекрасно и вярно. Браво!

# 1 492
Мойто “инфо” ся е бъгнало.
По ред на номерата 😂
Няма да ръчкам повече

# 1 493
има още промени в https://infopriem.mon.bg/student/exams Изпити също се появи нов ред, пак празен. След като упдейтват нещо може и да публикуват днес, така си мисля.

Напълно съм съгласна. Особено в комбинация с публикуваните по-горе в темата парченца информация, че директорка днес е казала, че ще излязат днес, учителката, която е казала, че в понеделник ще раздават свидетелства, и служителят на РУО, който е казал, че всичко е готово

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 18:38 от bonniem

# 1 494
  • София
Всички показани тук разлагания се правилни и би било нечестно да не  бъдат признати. Колкото и недомислици да прави МОН, това поне никога не го прави - да  ощетява за различни от дадените в ключа решения ( за мат специално, за БЕЛ е сякаш под въпрос) Simple Smile.Но  е ужасно, че учители всяват смут от позицията на уж проверяващи. Или успокояваш, понеже си сигурен, че ще бъде признато, или ако не си сигурен, замълчаваш , за да не подведеш/притесниш излишно питащия..

# 1 495
Аз не смея да питам моето дете как  е разложило Laughing

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 18:39 от Plami80

# 1 496
Този Стан има много готини шаржове. Но някои са доста грубички.

Има и за ползата от питагоровата теорема.

Има изпитвания по немски и испански. Има и син информира майка си за резултата от матурата, ама не беше смешно.
Излизат ми някои във феед-а. Искате ли още?

# 1 497
  • Бургас
Аз не смея да питам моето дете  е разложило Laughing

И аз така. Страх ме е и не питам нищо. И с онзи сън пък съвсем 😂

# 1 498
Аз честичко проверявам темата и се вълнувам и усмихвам с вас. Но си мисля, че когато рефрешната темата и няма 15-20 нови отговора ще са излязли резултатите Simple Smile. Просто ще има временен застой, докато всички проверяват Simple Smile

# 1 499
Момичета, и аз вече влязох да рефрешвам. 🙄
Още няма нито олимпиади, нито изпити.
С толкова свито сърце съм чакала май само класиране за детска градина 🤪
Не знам дали искам безгрижен уикенд или да ги публикуват вече и да се свършва.
Имам чувството, че като бекграунд процес само ме човърка и не мога да вляза в летен режим 🤪

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 23:27 от Happiness

Общи условия

Активация на акаунт