Банята - тема 47

• 38 269
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря! Аз пък се помотах и явно изпуснах времето, защото не мога да харесам плочки.

# 316
  • София
За този тип подови плочки... Ама наиста във всеки магазин има по няколко модела, всички накуп възможни-не, трябва да се обикаля, но съм виждала в баня стил, керамо, макензи, гауди, баня +, сико, дори в баухаус, че и в някакво минижупно почти безименно почти на крум попово близо до рпу-то...ако нямаш желание за обиколки безцелни гледай по сайтовете на магазините, спри се на няколко модела и иди виж на живо, защото на картинка е много различно. А и първо тръгни все пак от някакъв конкретен желан размер и цена.

Зимата проблеми да се прави баня, няма, все пак е на закрито и температурите не падат под изискванията. По принцип жегата е по-опасна.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 15:01 от Angel_Dust

# 317
Да. Обикалях, обикалях, ама пусто не искам мрамор, бетон, дървесни и другите модерни. Не знам защо, но не ми допадат. А навсякъде повечето са такива. Ако харесам стенна плочка - подовите са дървесни ... и така. Трудно си ги представям като са изложени по една плочка.

# 318
  • София
Обикновено са квадратче от 9,но на сайтовете има и снимки със стени/подове, така че не е толкова трудно да си представиш отвори и порови, има...  Да и аз съм прекарала няколко дни в зяпане и още няколко в обиколки и после още известено време да си направя проекта.

# 319
Да, Ангелче, гледам сайтове, харесвам и отивам да гледам на живо. И ще продължавам.

# 320
  • София
По спомени силно преобладаващи такива са испански и турски гранитогрес. Често по необясними за мен оричини ги слагат в раздела плочки за кухня. Аз лично за едната баня в геометричен вариант се спрях на едни на keros, а в другата на mainzu по флорални като музайка, но се отказах от варианта да са всяка плочка различен дизайн и за двете бани.

# 321
Ако искаш такива плочки, поне за вдъхновение виж каталога на Маинцу, vintage и traditional.

https://www.mainzu.com/en/producto 

Иначе от тази фирма има в доста магазини, включително и по-стари колекции. Но не са евтини, да си знаеш.

Ето, примерно, сайтът на Сима, най-добре на място.
https://sima.bg/bg/nikea/p4723.html

# 322
И аз не искам дървено, сиво, мраморно….  Всичко ми прилича на хотелско. Луксозно, но хотелско.
А не виждам и други шкафове, просто стандартни ширпотреба ми изглеждат всички. Освен по поръчка, разбира се. Ще търся.

# 323
  • Варна
Аз правих баня миналата зима и наистина изсъхна една идея по-бавно, съпоставимо с банята на съседката от долния етаж, която ме последва пролетта. Но като цяло нищо необичайно. Ако имате свободен майстор тогава, действайте. При мен даже пробихме отвор в стената за прозорец и временно го запечатахме с фибран и пяна, докато изработят дограмата. Ползвах и читав влагоабсорбатор. В краен случай някои пускат печки. По отношение на чистенето на строителен прахоляк - винаги е еднакво отвратително.

# 324
Ако жилището е с парно - не виждам проблем. Ще бъде топло, особено в банята.
Смяна на радиатор в банята ще е по-проблемен, трябва да се спре парното за няколко часа и да се източи инсталацията, трябва да се вика топлинния счетоводител да препломбира новия радиатор. Трябва да се пазят уредите за отчет да не ги омажат майсторите, ако няма да се сменя лирата.

# 325
Не е с парно.

# 326
Да, това може да се окаже проблем, тъй като има парно в блока. И понеже в нашия апартамент е пломбирано въобще съм изключила за това, а в банята има лира, която евентуално ще се сменя.

# 327
О, и аз от плочки дърво и мрамор се обривам. Моя ремонт е почти на финал, скоро ще показвам. При мен душ зоната и другата част са отделно и плочки по стените има само в душ зоната и над мивката, другото ще е латекс. Шкафа го поръчах истинско дърво, излезе ми доста по-евтино от ПДЧтата. 1.1 метра е и платих 350лв. Аз лично много си го харесвам.

# 328
О, и аз от плочки дърво и мрамор се обривам. Моя ремонт е почти на финал, скоро ще показвам. При мен душ зоната и другата част са отделно и плочки по стените има само в душ зоната и над мивката, другото ще е латекс. Шкафа го поръчах истинско дърво, излезе ми доста по-евтино от ПДЧтата. 1.1 метра е и платих 350лв. Аз лично много си го харесвам.

Може ли да помоля за телефон/контакт на човека изработил шкафа? Трябва ми 1.20 м и ще е в абсолютно суха зона, та би било идеално от дърво да бъде.

# 329
Разбира се, че дървото е многократно по-хубаво от ПДЧ.
Успешен финал пожелавам и със здраве да ползвате!
И макар и да предполагам, все пак да попитам: дъб ли е дървото или друго? 

Общи условия

Активация на акаунт