Банята - тема 47

• 39 312
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Релефни плочки се зацапват много и се чистят трудно. Аз имам една баня с матови плочки, които са много лесни за чистене, те даже не се цапат и ги мия колкото да знам, че съм ги измила. Обаче имат релефен фриз от същия материал и цвят, който много задържа вода, сапун, пяна и трудно се чисти. Само 15 см е широк и ми отнема доста време, представям си цяла баня, какъв зор ще е.
За цели плочки, даже още като ги фугират, не е сигурно дали ще изчистят добре фугина.

# 451
Аз се прецаках със съвсем леко релефни плочки за под и съжалявам жестоко. Много се цапат, с моп не се чистят.
От същите имам и по стените. С мокренето нямам проблем, чистя ги лесно. Единствено по пода в коридора ми е драма.

# 452
Релефните плочки имат и друг недостатък - като се поставят душовете и мебелите, те не могат да се опрат плътно до стената заради релефа, а остават едни по-големи дупчици, където е вдлъбнато. За мебелите да кажем се обира с повечко силикон, но някой може да го дразни това

# 453
И с ъглите има проблеми.

# 454
  • Варна
Давам ви идея за едно приспособление , което си поръчах от Амазон - скрабър за баня. Зарежда се със зарядно от телефон. Взех си го само за да си пазя маникюра, докато върша тази гадна работа по почистването на банята. Доволна съм, търка по-добре от мен и върши работа при слаб релеф. Мисля, че би се справил и с по-релефни плочки. Не достигам навсякъде с него, но на 80% да кажем успява.

# 455
Lady April, може ли скрийншот на приспособлението, моля? От линка ми иска регистрация.

# 456
При мен също не излиза, праща ме на страницата с моите си поръчки

# 457
  • Варна
Извинявам се

# 458
  • София
Вариант е плочките само да създават илюзия,
че са релефни.
Почистването зависи и козметиката, която се ползва. От няколко години сме си харесали едни сапуни, които правят мазало в банята и няма значение дали е релефна или гладка повърхността, наслоява се.

# 459
Аз сложих централен омекотител на Hygea. Не е ползван още и не мога да дам мнение. Само искам да отбележа, че това устройство предотвратява натрупване на варовика, а не променя състава на водата. Реших да рискувам с 450лв., че не ми се слага от другите системи.

Здравейте, дали имате някакви отзиви вече за тази система? Предстои ни ремонт на банята и се чудим дали да не сложим централен омекотител на Hygea. Доста обмисляхме относно поставянето на стандартен колонен, но заемат доста място, имат нужда от ток, мръсен канал и т.н. Нашата цел е единствено премахване на варовика от водата и това което предлага системата на Hygea перфектно ни устройва. Притеснява ме обаче, че няма особено много отзиви и се чудя дали да рискуваме.

# 460
  • Варна
Скрит текст:
Аз сложих централен омекотител на Hygea. Не е ползван още и не мога да дам мнение. Само искам да отбележа, че това устройство предотвратява натрупване на варовика, а не променя състава на водата. Реших да рискувам с 450лв., че не ми се слага от другите системи.

Здравейте, дали имате някакви отзиви вече за тази система? Предстои ни ремонт на банята и се чудим дали да не сложим централен омекотител на Hygea. Доста обмисляхме относно поставянето на стандартен колонен, но заемат доста място, имат нужда от ток, мръсен канал и т.н. Нашата цел е единствено премахване на варовика от водата и това което предлага системата на Hygea перфектно ни устройва. Притеснява ме обаче, че няма особено много отзиви и се чудя дали да рискуваме.
Ремонтът се проточи и още не сме влезли в апартамента. Ще пиша след месец-два.

# 461
Моля за съвет, знам че има разбиращи тук. Малка баня, 1,70 Х1,60 м, ново строителство. Льопнали сифона точно  в центъра на банята. Много ми се иска да го преместя към стената на душа и да бъде лентов сифон, но мъжа ми твърди, че ще има ъгъл на тръбата /около 130 градуса/ и  при нужда трудно ще се отпушва. Прав ли е? Прилагам картинка.
Какъв сифон препоръчвате - лентов или рогов?

Скрит текст:

# 462
Аз не виждам защо трябва да има чупка, мести се където искаш и после се пуска изцяло нова тръба.
А линеен сифон става ако имаш душ кабина или оградено с праг място под душа. Тогава може и само с един наклон. Но ако ще е отворена зоната за къпане трябват наклони отвсякъде и тогава е нужен точков сифон. Изобщо цялата работа изисква разбиване на замазката и нова замазка с нужните наклони. При това положение новата тръба не е проблем. А без разбиване с някакво продължение под ъгъл от стария сифон към стената изобщо няма да стане, защото в момента предполагам, че всички наклони са към средата и сифона.

# 463
Черна станция, благодаря. Аз не мисля, че има някакъв наклон сега. То нищо няма в банята, само замазка по стените и пода. Според ММ нямало как направо към въртикалния мръсен канал да влезе нова тръба от сифона, защото трябвало да се разбива хоризонталната бетонна плоча, за да може тръбата да влезе под наклон. Ще видим другата седмица като дойде фаянсаджията какво ще се произнесе.

# 464
  • София
Аз бих пуснал директно от тръбата ф110 нова тръба за новия сифон.

Общи условия

Активация на акаунт