Банята - тема 47

• 39 316
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета и момчета!
Моята баня е ремонтирана преди години, дойде ред за смяна на шкафа, паравана и душ панела.
Хидромасажен душ панел намерих точно като стария ни, поръчах го.
Искам да ползвам мивката и за това в Баня стил поисках оферти за шкафче от ПВЦ с моите размери.
Знаете ли къде на друго място правят шкафчета от ПВЦ по размири на клиента?
С паравана ударих на камък. Той също е с нестандартни размери и имам доста изисквания по него.
В Браво има възможност, но с компромис.
Изпратих запитване до Solution of glass. Къде другаде да пробвам?

Мебели за баня по поръчка: Триано, Висота и Викард (vicard.bg).  Не в този ред, май последните най-добре. При тези може да се поръча директно. Има и други, но тези са по-големите. Иначе, почти във всеки магазин за обзавеждане на бани могат да ви предложат тази услуга, като те работят с подизпълнители - някои от горните или други и така може би се оскъпява малко продуктът.
Какъв размер парван за баня ви трябва?

# 481
  • София
С рафт с твърда връзка към стените.  Или мн стабилен шкаф с рафт... 🤷‍♀️ Така че сушилнята стъпва на рафта, а пералнята просто е бутната под него.

# 482
Здравейте, някой от вас, който го е правил дали може да ми даде идея. Става въпрос за слагане на сушилня върху пералнята. Със свързващ кит, дори универсален няма да стане, тъй като пералнята е слим, а сушилнята е нормална и по-дълбока съответно. В голяма чуденка сме какво да правим, а и не искаме да излезне много скъпо решението. Благодаря ви!

И къде е проблемът да си поръчате най-елементарен шкаф от няколко плоскости? Пералнята в долното отделение, сушилнята в горното.Ще е с нужната ширина, хем и за по-голяма бъдеща пералня ще стане. Да не говорим, че и други полезни екстри може да има.

https://www.starmebel.bg/product/shkaf-za-peralnya-i-sushilnya-s … edzhe--era--oreh/
https://www.facebook.com/mebelidiya/posts/%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1% … 1474268280137419/
https://besto.bg/naj-dobri-shkafove-za-peralnya/

# 483
Здравейте момичета и момчета!
Моята баня е ремонтирана преди години, дойде ред за смяна на шкафа, паравана и душ панела.
Хидромасажен душ панел намерих точно като стария ни, поръчах го.
Искам да ползвам мивката и за това в Баня стил поисках оферти за шкафче от ПВЦ с моите размери.
Знаете ли къде на друго място правят шкафчета от ПВЦ по размири на клиента?
С паравана ударих на камък. Той също е с нестандартни размери и имам доста изисквания по него.
В Браво има възможност, но с компромис.
Изпратих запитване до Solution of glass. Къде другаде да пробвам?

Мебели за баня по поръчка: Триано, Висота и Викард (vicard.bg).  Не в този ред, май последните най-добре. При тези може да се поръча директно. Има и други, но тези са по-големите. Иначе, почти във всеки магазин за обзавеждане на бани могат да ви предложат тази услуга, като те работят с подизпълнители - някои от горните или други и така може би се оскъпява малко продуктът.
Какъв размер парван за баня ви трябва?

136 см, разделен на три крила, които се движат с плъзгане и в двете посоки. И бял цвят на носещата конструкция, и матирани стъкла.

# 484
Съгласна съм с Вас, най-практично е, но за мястото, което ми трябва не мисля че ще стане, съвсем ще стесни пространството и ще е по-дълбок от стената към тоалетната.
Здравейте, някой от вас, който го е правил дали може да ми даде идея. Става въпрос за слагане на сушилня върху пералнята. Със свързващ кит, дори универсален няма да стане, тъй като пералнята е слим, а сушилнята е нормална и по-дълбока съответно. В голяма чуденка сме какво да правим, а и не искаме да излезне много скъпо решението. Благодаря ви!

И къде е проблемът да си поръчате най-елементарен шкаф от няколко плоскости? Пералнята в долното отделение, сушилнята в горното.Ще е с нужната ширина, хем и за по-голяма бъдеща пералня ще стане. Да не говорим, че и други полезни екстри може да има.

https://www.starmebel.bg/product/shkaf-za-peralnya-i-sushilnya-s … edzhe--era--oreh/
https://www.facebook.com/mebelidiya/posts/%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1% … 1474268280137419/
https://besto.bg/naj-dobri-shkafove-za-peralnya/

# 485
Нищо не стеснява, само няколко см. Има и модели без врата, където пералнята и сушилнята леко стърчат по-напред. Тоест входът към банята ще се стесни от сушилнята, не от шкафа.

# 486
  • София

В къщи съм сложил парче от кухненски плот и отгоре подложка против вибрации.

# 487
Delia, този параван е по-особен, ще трябва специализирана фирма, може би. Проверете в Еспехо. Имат малко смотан офис, но може и по телефона или на имейл. Ако се сетя за други, ще пиша.

# 488
  • София
Както и да ги сложиш сушилнята по-плитка няма да стане, това, че от мебелта ще има по 2см от страните няма мн да промени сегашната ситуация. Една до друга може ли също, не че пак сушилнята няма да надстърча?

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 14:59 от Angel_Dust

# 489
А аз да попитам за миризмата от банята..
По- скоро става въпрос за малкото помещение, което е до банята и тоалетната...
Всичко ни е ново, но след като свързахте пералнята и изпрах целия гардероб тези дни, много кофти мирише там.
Не е от банята , нито от тоалетната .. сигурна съм че е от това помещение 😓
Пералнята също е нова. Снощи я пуснах на 90° с две таблетки за съсомиялня.
Е, всимко бе прекрасно до днес..
Има сух сифон. Тръбите , които си свързват към основните са нови.
Но преди години имаше спукани тръби в банята, които съответно са сменени при ремонта , заедно с тези на тоалетната.
Единствено тръбите надолу от пералнята не са, които са вградени в стената...
И на стената отвън, зад пералнята [тоест се пада стената на стълбището цялата е подпухнала и се рони , дори и се е образувало като релеф така наречената варова мазилка, която не е сменяна от 20г предполагам...
Някакви съвети и идеи? 🫣😊

# 490
Точно ти гледах поста във ФБ. Дали са добри мнения, има варианти.

# 491
  • В.Т.
А аз да попитам за миризмата от банята..
....
Има сух сифон.
.....
Когато имам съмнения за миризма от сифона напълвам един плик с вода и го слагам отгоре. Може и с друго, но водата се разстила и запушва добре. Ако спре да мирише - значи е от него и търсите варианти. Възможно е да имате и недобре уплътнено свързване на някоя тръба - например пералнята към канала.

# 492
  • София

Момичета, имаме тръби и водомери, които преминават в този куфар. Водомерите са на височината на малката чупка до вратата, но повече към ъгъла на банята и си мислех дали няма как да се преместят, за да може да сложим структура за вграждане, тъй като сега тя би навлезнала в отворът за ревизия и е невъзможно.
Водомерите са за смяна. Обадих се на Софийска вода и ми казаха, че трябва да се сменят с електронни, които струват 350лв всеки. Съгласих се, но ми дадоха монтажна група за след месец, а ние вече сме разбили банята и живеем в апартамента, няма начин да чакаме толкова.
Обадихме се на Бруната и те ни казаха, че също може да сменят водомера, но за цена около 100-150лв.  Отново е електронен и какъвто е нужен. Имайте предвид, ако ви се налага да сменяте.

# 493
  • София
sweetvit, тръбите ви, т.е вертикалните щрангове подменени ли са? Ако не, имайте предвид, че все някой ден блокът ще се организира, за да го направи. Щом сега ще правите нова баня, непременно оставете ревизия срещу щранговете, минимум 40 х40 см.

# 494
Здравейте,
Имам казус с душ колона.
Искам да е черна и с термостат, но не мога да намеря подходяща защото изводите ми са на 90см, а всички такива колони са по метър до питата и е ниско предвид размерите на ММ, а и отделно майстора ми каза да гледам хубави марки, че не му се монтирали душ колони от ТЕМУ  и сигурно е прав. Някакви идеи, за качествена такава, черна и с термостат и над метър от изводите до питата или регулируема. Търся еднорог!
Благодаря 🙂

Общи условия

Активация на акаунт