Банята - тема 47

• 37 938
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не, не са демоде.

# 76
Моята баня е готова, изпилих си нервите, но успяха в срок.
Ще направя по прилични снимки и тези дни ще кача.
Останаха ми и доста плочки. Grinning
Edit
Баня:

Тоалетна

Извинявям се незатворения капак.

Все още е прашно, но ще чистя след като се приключи грубата работа.

Гланц и мрамор, тотално демоде съм, но пък избягах от другото клише дървото.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 14:58 от So Lucky*

# 77
Демоде са лъскавите плочки, но догодина идват на мода😆

# 78
So Lucky доволна ли си от майстора/бригада?

# 79
So Lucky доволна ли си от майстора/бригада?
Имам забележки, но предвид че исках да се гони срок, и беше спазен, не мога да се оплача.

# 80

Това осветление по края на тавана много ми допада, но някой знае ли,ако изгори тази лед лента сложно ли се сменя? И има ли достатъчно място за обиране на прахоляка около нея, защото от снимките не мога да разбера как точно се слага, имам чувството ,че никакво място за ръка няма там и е плътно до стената Grinning

# 81
  • София
Предполагам е с такъв профил поставена, точно такава нямаме, но би трябвало да са помислили посравянето и подмяната на лед лентата да е достатъчно лесно и възможно. Не е проблема, че е до стена, нашата под кухненските шкафове също е залепена до стената, все пак този профил и мен малко ме притеснява къде е бутната лентата...
https://newlight.bg/bg/vtreshno-osvetlenie/260-aluminiev-profil- … i-sistema-m2.html

Но предполагам може и с ъглов с дифузер или прав надолу да свети за вграждане в гипсокартона. Тогава може при желание да е някакво отстояние от стената ако ви харесва.
 Мен лично и това малко ме притеснява... В смисъл ако там трябва да се пипа си къртиш тавана ли? 🤔

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 14:36 от Angel_Dust

# 82

Това осветление по края на тавана много ми допада, но някой знае ли,ако изгори тази лед лента сложно ли се сменя? И има ли достатъчно място за обиране на прахоляка около нея, защото от снимките не мога да разбера как точно се слага, имам чувството ,че никакво място за ръка няма там и е плътно до стената Grinning
Аз имам. Моята си е в профил с капаче, който се лепи на стената и свети надолу. Уж някакъв много спешъл профил с разни чупки и дупки, ама мисля, че става и с обикновен тясен захванат на тавана. Прахоляк къде да се събира? При мен няма завъртян борд, където да се събира прах. ГК е на 2 см от стената, максът било 18мм, но аз тропнах с крак и казах 20😂 Дълбочината е 3- 4 см.
Лед лентата нямало да изгори никогаШ, според този който ми я продаде😆 Няма да е чак толкова сложна смяната, ако предварително се прегъне на завоите, както трябва. Тя е самозалепваща и не виждам кой знае какъв проблем.
Нямам още траф и ключове и не съм снимала моята баня, но така ще свети :

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 20:17 от Чи лу

# 83
  • София
😂 😂 😂 Да бе никогаш...

# 84
  • София
Скоро ви питах за магазини, където има избор на плочки в наличност. Взехме от Феникс Грес, благодаря за препоръката. Наистина имаше доста разнообразие и са много са любезни.
Сега избираме конзолна тоалетна чиния.
Мнение за тази на Villeroy&Boch?
https://bg-maistor.com/bania/toaletni-chinii/toaletna-chiniya-s- … l-4656hr01-detail

Видях я на живо в гауди, хареса ми, тук цената е много добра, допълнително с код става 518 лв.
Структура взехме на грое, вече е сложена.
Благодаря!

# 85
Идеална си е, ама какви точно мнения търсиш? Дали се чупи ли? Аз много опции да се счупи нещо такова не виждам.
Имам същата, но с друг капак. Развали му се плавното падане, има там едно “чопче” което се поставя за да е плавно и се счупи. Като поисках да купя само него, не се продава. Купих цялото нещо с крепежите.. и пак не се получи. Ся си пада рЕзко

# 86
Аз имам 2 такива тоалетни. Нямам мнение още, защото само са монтирани, но не са използвани по предназначение, поради липсата на врати и присъствието на майстори. 😆
На мен ми харесват, много белички, седалката се маха много лесно за да се мие. Повечето тоалетни сега са с едни дебели капаци, които не ми допадат, това беше една от причините да ги избера и също отдолу остават 9-10 см и е по-лесно почистването на пода. Постоянно пускам водата и засега няма следи от варовик.

# 87
  • Варна
Може ли да ми препоръчате откъде да поръчам стационарен параван за баня - 80 см.? По възможност да е с антикалк стъкло.

# 88
Структурата на тоалетна може ли да бъде закрепена в горната си част за гипсокартон или направо с 2 дали ще е по-здраво Satisfied ? Зад структурата се падат водомерите и щранговете, далечко е стената,за да я закрепим към нея

# 89
Структурата по принцип се облича с двоен ГК. А как ще имате достъп до водомера, като остане отзад?
Колко далече е стената? Може да се хване за нея с шпилки.

Общи условия

Активация на акаунт