Японско чудо - тема 28

• 15 646
  • 153
  •   2
Отговори
# 150
Продължавам с отчета - след 5-ти ден - 72,400кг.
Тази сутрин определено ми стана лошо - усещах слабост, трепереха ми пръстите. Гаврътнах кафето и сухара и се пооправих. Освен това пържих палачинки за децата и само миришех. Без железна воля няма резултати!
Очаквах да ми стане така зле, даже още след 3-ия - 4-ия ден, така че всичко е планирано:satisfied:.
Този и следващия ден са си направо ядене до пръсване, в сравнение с мизерията от предишните 3 дни. Така че, ако ми прилошава, ще е следващата седмица:laughing:.

Допълвам след 6-ти ден - 71,900кг. Smile

И така, рекапитулацията от първите 6 дни:
Стартирах 74,400кг., значи съм загубила 2,5кг.
Надявам се през следващите 7 дни да станат още към 1,5кг.

Искам да ви споделя нещо - аз не харесвам диетите! От 2 години не съм спазвала. Фен съм на постепенното отслабване чрез хранителен режим, движение и спорт, а не чрез бърза диета. Така успях да отслабна 9кг. за 4-5 месеца преди няколко месеца. Проблемът е, че рано или късно, се изпада в плато, както стана и при мен в средата на месец февруари. Тогава полагах усилия, а резултат - минимален. И се обезкуражих, започнах пак да се храня безразборно. Не ми е за първи път, трябва да намеря начини за противодействие - търпение, коуч, някакви такива неща. Но наистина ми писна от тези сланини по мен сега лятото и преди морето и реших диета по изключение. След японската диета, която е много драстична, не смятам да спазвам диети, главната ми цел е да си задържа килограмите, да си върна най-много килце до края на юли, и от август пак постепенно да свалям с калориен дефицит - доста протеин, умерено мазнини и въглехидрати и почти никакво тесто с бяло брашно и бяла захар.

Утре едва ли ще се осмеля да пиша след въглехидратната вечеря тази вечер - не е хубаво да ям въглехидрати, но признавам си, ще си изпържа картофи на еърфраера и ще изям десерт:relaxed: 
Така че, ще пиша най-вероятно пак във вторник. Успех на всички!

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 09:52 от Pchela Maia

# 151
Здравейте, ето ме пак на линия. Не писах последните дни, защото не ми харесваха цифрите на кантара. И реших елегантно да се оттегля за малко:)

Днес, 12-ти ден - 71,400кг.
Вижда й се краят на тази диета!

Днес и утре ме чака направо богато хапване - меса, салати, яйца. Мина трудното, останаха само два дни, в които няма такъв глад. Всеки ден изпитвам глад, но съм изпаднала в мазохистично настроение и си казвам: "Нека, нека ти е гладно, така слабееш"Simple Smile) Тази нагласа определено ми помага и не възприемам по-острите пристъпи на глад като болка или голям дискомфорт.
Чудя се дали и колко ще мога да сваля през тези два дни - всичко очаквам - от това да не успея да отлепя и грам от сегашните килограми до това да стана под 71кг.

Весел летен ден на всички!:)))

# 152
Здравейте, ето ме пак на линия. Не писах последните дни, защото не ми харесваха цифрите на кантара. И реших елегантно да се оттегля за малко:)

Днес, 12-ти ден - 71,400кг.
Вижда й се краят на тази диета!

Днес и утре ме чака направо богато хапване - меса, салати, яйца. Мина трудното, останаха само два дни, в които няма такъв глад. Всеки ден изпитвам глад, но съм изпаднала в мазохистично настроение и си казвам: "Нека, нека ти е гладно, така слабееш"Simple Smile) Тази нагласа определено ми помага и не възприемам по-острите пристъпи на глад като болка или голям дискомфорт.
Чудя се дали и колко ще мога да сваля през тези два дни - всичко очаквам - от това да не успея да отлепя и грам от сегашните килограми до това да стана под 71кг.

Весел летен ден на всички!:)))
Ти започна от 74.200, нали така?
Бих те посъветвала да провериш кортизола и познавайки себе си да пуснеш щитовидни и/или женски хормони.

# 153
Благодаря! Изследвах си щитовидните хормони миналата година, като за възрастта ми уж са добре. Инсулинът ми с глюкозно обременяване не беше оптимален на 1-ви час, макар че чак за инсулинова резистентност не може да се говори, ми каза ендокриноложката. Каза ми да спра сладкото и като цяло бързите въглехидрати. Ходих и на диетолог и тя ми даде още насоки, които се опитвам да спазвам. Кортизолът май не съм си изследвала никога. Ще се позаинтересувам.
Аз бях на калориен дефицит един месец преди това и може би и заради това отслабнах по-малко. Отделно по-високият инсулин забавя процеса. Ще изисква повече време отслабването, но съм решила да потърся услугите на човек, който се занимава с отслабването на хора като мен, за да ми оптимизира храненето и тренировките, а и така ще имам по-голяма мотивация да спазвам режим в по-дългосрочен план.

Днес, 13-ти ден - 71,200кг.
Видимо се виждам и чувствам вече поотслабнала, хлопат ми панталоните, коремът намаля:)

И, така, тази сутрин след диетата - 70,600кг. Ура!:smiley:
Рекапитулация - 3,600кг. (ако бях взела предвид обаче килограмите си след натъпкването, тогава отиват към 5кг.)
Да отбележа, че бях максимално стриктна - съвсем леки забежки, от рода на вместо 100г месо - 120-140г, единият сухар го изядох веднъж следобед, защото го бях забравила сутринта, а снощи не пих чашата сок, защото ми се стори прекалено да се зареждам с толкова фруктоза, след като съм гладувала близо две седмици.

Доволна съм, но повече не искам да правя диети, поне не в близките години. Ще отслабвам с трите П-та - правилно, постепенно, постоянно, т.е. с режим, включващ калориен дефицит за по-дълго време и после плавно да кача калориите. Само че това е цяла наука, затова реших да си наема гуру:smiley:  . Никога не съм го правила, реших да пробвам, че килограмите за сваляне този път са повече и ме е страх дали ще издържа психически и физически по този труден път. Сега идва най-трудното - да си задържа килограмите и да не отиде всичко постигнато нахалос:pensive:

Решила съм и да не ставам много слаба, за да не ми се отрази на лицето, много от хората, като отслабват, и то по-рязко, ми се виждат някак състарени, от което ме е страх. Най-важното за мен е да си вляза поне в част от панталоните от предишните години и да придобия самочувствие, че тези излишни килограми така го смачкват! А живот без самочувствие живот ли е!:smirk:

Благодаря на всички, които ме четяха и ми даваха палец нагоре и макар че никой не се присъедини, с ръка на сърцето си казвам, че много ми помогна честно да се отчитам тук, щеше някак повече да ме е срам, ако се бях отказала.

Успех, момичета, и не прекалявайте в крайности (като мен понякога). Да се въоръжим с малко повече търпение и резултатите ще дойдат:relaxed:

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 08:49 от Pchela Maia

Общи условия

Активация на акаунт