Всички усилия си струват, мами скоро бебетата си ще целуват. ~бебеправене 606~

• 36 501
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 975
Момичета, колкото и светила да ми говорят за вируси в човешкото тяло, аз си се придържам към свое мнение, защото ако започна да ги следя, има голяма вероятност да стигна до психиатрия.
В човек живеят латентно доста вируси и никой не знае кой и как ще се активира в даден момент. Специално за коментираният вирус, дори и да го деактивирате преди зачеване, сппред патогенезата му, самата бременност е предпоставка за реактивация. Колкото и да следите показатели е трудно да контролирате латентните вируси, да не кажа невъзможно... Пият се масово имуностимулатори за дълги периоди от време, а това никак не е безопасно и от своя страна също може да навреди.
Миналата година след цитонамазка 3А група, която никога не ми се беше случвала, реших да влезна в спиралата на изследванията. Откриха ми HPV високорисков щам 58, а след това допълнителен тест в Геника за онкологична активност, който също беше позитивен. Изпаднах в ужас. Направих 3 колпоскопии при едни от най добрите лекари, чисти... Консултирах се с добри имунолози. Те изказаха мнение, че всяка втора жена го носи този вирус и той се активира в даден момент от живота й, но тя дори и не разбира... и че докато колпоскопиите са чисти няма опасност. Мнението на др Димитров от Надежда, колкото и да е странна колоритна липност да е/но според мен отличен онкогинеколог/ за тестовете за HPV беше буквално "Пунта Мара" и че вярва единствено на очите си. След като се успокоих, престанах да се филмирам, 6 месеца след случката цитонамазката ми е 2А.
Това е мое мнение. Добре е да се храните правилно, да ограничите вредните навици, да сте в добра ментална кондиция да поддържате важните показатели като витамини и микроелементи в норма, което според мен е напълно достатъчно за добър имунитет, ако нямате сериозни заболявания и да оставите организмът да си върши работата.
И да, само който не се е изследвал, не е намерил нещо.
Дългите стимулации на имунитета и честите антибиотични курсове, смятам че вредят повече, отколкото спящите вируси.

Аз имам херпес симплекс 1 и 2 и общо взето добре си го казала, че дори и да го потушат който и херпес да е там,  самата бременност е предпоставка за реактивация.

# 976
Така е. В момента май ми се реактивира CMV и съм пред нервен срив. Чакам изследвания. В тази връзка, момичета, моля да ми препоръчате добър вирусолог (такъв специалист ли трябва?) за по-нататъшни изследвания.

# 977
Katerina, точно казано!

# 978
Sway, аз съм със същия вирус HHV7, ние сме си писали дори, и винаги съм имала перфектни структура и размери на лигавицата и никога никой лекар не е казал, че има проблем с нея, така че съм склонна да вярвам, че не влияе вируса върху ендометриума.

Пълнолуние, извинявай че те пропуснах, съжалявам за резултата. Според мен не би следвало да се притесняваш за вируса въобще и не мисля, че проблемът е в него. По-скоро както момичетата са написали може би ПИД би бил разковничето, защото като не знаем ембрионите с какво качество са, няма как да сме сигурни дали проблемът не е в тях. Иначе на твое място бих дала шанс първо на ембриончетата които вече имаш, тъкмо да си почине тялото от стимулации и след това ако се налага нова стимулация. Между другото големият брой ембриони, който сте постигнали мен лично ме кара да си мисля, че качеството е генерално добро и може просто да е било малшанс. Защото двойките с проблеми с качеството обикновено трудно стигат до ембриони. Невинаги разбира се, но по-често е така.

Moonmama91, пожелавам ти ползвотворна почивка и да не дочакаш следващ цикъл. Flowers Four Leaf Clover

Le Starnge, съжалявам да го чуя. Не мога да помогна със специалист. Но ти пожелавам по-малко притеснения в бъдеще и да се реши лесно проблемът.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 14:01 от S.G.C.

# 979
  • София
момичета, малко извън темата за бебеправенето...
престраших се най-накрая да си купя менструална чашка.... не се смейте.. писна ми от тампони по почивките. сега ще я стерилизирам и тия дни предполагам, че ще се наложи да направя първа употреба Grinning /въпреки, че спрях циклогеста изглежда, че ще си ми дойде по часовник/ дайте акъл как се мие това чудо в хотелски условия? и като цяло трик за лесно поставяне Grinning може и на лично

# 980
  • Ст Загора
Аз не се смея Шантал. Имам няколко чашки. От няколко години съм с тях. Като не ходим на море...

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 12:18 от nasito8988

# 981
Много отдавна се каня да си купя. Тъкмо ще знам кого да питам, като се реша. Grinning
[/b]
момичета, малко извън темата за бебеправенето...
престраших се най-накрая да си купя менструална чашка.... не се смейте.. писна ми от тампони по почивките. сега ще я стерилизирам и тия дни предполагам, че ще се наложи да направя първа употреба Grinning /въпреки, че спрях циклогеста изглежда, че ще си ми дойде по часовник/ дайте акъл как се мие това чудо в хотелски условия? и като цяло трик за лесно поставяне Grinning може и на лично

# 982
Аз от 5 години съм с чашка и се родих. Най-гадното нещо ми беше лятото в тия жеги да се чувствам като спарена в памперс Grinning Плюс вече не изпитвам онова усещане, че всеки момент ще протека. Въобще не ме ли боли коремът, забравям, че съм в менструация.

Не съм имала проблеми с хигиената й. Единствено се е случвало на работа да няма къде да си я измия и съм си носила интимни мокри кърпички. За по 1 път по време на менструацията и от време на време не е драма. На сегашната ми работа мениджърката е много по еко тематиките, ползва чашка и като реновираха офиса специално заради това направи дамската тоалетна с мивка вътре.

По-фрапиращо беше веднъж мъжът ми като се прибра, а аз бях над котлона. Пита ме какво правя за вечеря, а аз.... си преварявам чашката SatisfiedSweat Smile

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 13:38 от _snowflake_

# 983
Snowflake 😂😂😂😂
Момичета,обадиха ми се ембриолозите , имаме тридневно ембрионче , което казаха , че е перфектно засега , нямало фрагментации и забележки . Чакаме до сряда . Предния път на пети ден започнаха да се забавят . Не можах да ги разпитам подробно за яйцеклетката, че бях на работа , но ако трябва , ще поискам среща с тях , да ми обяснят подробно какъв е проблемът .

# 984
Съншайн, това е чудесно, много се радвам за теб Hug

За вируса и аз имам идеална лигавица и това не е бил проблем при мен.

Шантал, аз също обмислям менструална чашка, ама все мисля, че ще ми е неудобно с нея, не знам. Трябва да се престраша да я пробвам, сподели като натрупаш впечатление Blush

# 985
Здравейте момичета,
При мен този месец за сега вървят добре нещата, въпреки че очаквах лош месец. Правихме стимулция с Кломифен, като добавихме и инжекции Фостимон. Този път реагирах много добре на стимулацията, имам 3 ДФ в ЛЯ и 2 ДФ в ДЯ, като гледаме ДЯ, защото там тръбата е добре и бях много развълнувала. Пуснахме LH, E2, Progesterone в Петък и поставих Хориомона в Събота. За сега успяваме да сме активни в Сряда и Петък преди Хориомона, Неделя и днес след тригера и много се надявам това да е нашия месец. Живот и здраве ще тествам в Турция на морето.
Ако е неуспешна и тази стимулция - Август правим почивка и ще чакам план от д-р Калчев какво ще правим Септември.

Едит: забрвих да добавя, даже успяваме да използваме и Prefert Gel-а, който взех миналия месец и вчера и днес се сетих да пия и по 20 мл Мукосолван, понеже Кломифена на мен ми влияе изсушаващо и се опитвам да запълня липсата.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 14:55 от Sis987

# 986
Ох, аз не мога да се престраша за чашка и то май от хигиенична гледна точка. Колко често ги преварявате? Щото аз бих след всяка смяна, ама не си представям как се случва това в офиса.
Съншайн, звучи супер! Стискам палци и след 5-ти ден все така хубаво да се развива!
Сис, на теб пожелавам да ни зарадваш с най-прекрасните новини от Турция 🥰

# 987
  • Ст Загора
Сън, а Пид обмислите ли? За това енбрионче ?

# 988
  • София
Сън, стискам палци.

Голдънче, не се усеща, като с тампон е. Ще видя как ще се справя с ваденето.

# 989
Цветков е казал на ембриолозите без ПИД . Те самите ме посъветваха , че за едно единствено ембрионче не си заслужавало , особено щом нямам предишна история на загуби и неуспешни имплантации . Има още време , да видим дали ще има въобще бластоцид .

Общи условия

Активация на акаунт