Всички усилия си струват, мами скоро бебетата си ще целуват. ~бебеправене 606~

• 36 543
  • 1 051
  •   1
Отговори
# 960
Пълнолуние, съжалявам 😔 Моята ситуация е сходна, затова ще ти споделя мнението си. Наскоро ми откриха при хистеро друг тип вирус. Общото при всички тях е, че се активират от подтисната имунна система. Аз, както и ти, правя вливки интралипид. Правила съм 5 - преди всяко инсе и преди трансфера.
Когато ми излезе въпросния вирус бях страшно изненадана, защото никога не съм имала оплаквания, с 1 партньор съм от 20 години (той излезе отрицателен на същите тестове).

Тогава питах Сенкова дали е възможно тази активация да е от Интралипида - подтискането на имунитета да го провокира. И тя потвърди, че  е възможно.
Та не зная и при теб дали не е порочен кръг - лекуваш се, но правиш и вливки и пак отначало, т.е. не можеш да го тушираш...
На мен сега ми предтои контрола след лечението, силно се надявам да се е изчистило...

От друга страна са НК клетките. При мен завишени бяха НкТ само. Но, когато си правих изследването не знаех, че трябва да съм здрава поне 1 месец преди това (условието не беше спазено). Сенкова искаше да повторим изследването след време, защото е с давност (май 3 месеца). Но аз от тогава все нямах 1 месец да съм здрава (що за силен имунитет, поне да беше така). Та е възможно и проблем реално да нямам, а си правя вливки и разбутвам други неща. Ако не си правила скоро контрола на имунофенотип, бих ти препоръчала да направиш при спазени условия, както и да коментираш със Сенкова дали вируса не може да се тушира заради подтискането на имунитета.

Съвсем друга тема е, че попаднах на теории, че тестове от фертилитито дават фалшиви положителни резултати при подтиснат имунитет. Аз за себе си не изключвам и този вариант.

При мен първият трансфер също с отлично качество бластоцист завърши неуспешно. Сега като подтиснем вируса, ще правим пак, имам 1 замразено. Честно казано много се замислям дали да не е без интралипид, със сигурност ще го обсъдя с док. Понякога мислейки, че помагаме на едно, вредим на друго.
Ще ти стискам палци и не отписвай по-ниското качество, често се коментира, че така има дори повече успехи ❤🤞

# 961
Пълнолуние, прегръдки!
Дано следващия път е успешен!
Освен консултация с имунолог (не Русев), друго не се сещам да препоръчам. Извинявам се, предварително, не помня дали сте се консултирали вече. ☺️

# 962
Пълнолуние, съжалявам за случилото се.
Подкрепям напълно идеята за интралипида. Някои доктори не са много ок с него и явно има за какво. Той понякога, колкото и да се приема като панацея, играе лоши шеги.
Ако аз бях на твое място, щях да пробвам без вливки връщане на 2 ембриона, въпреки че ги рискувам, но бих изчакала малко, за да дам възможност и на психиката и на организмът да се заредят.
Желая ти успех!

# 963
Здравейте, за какво се ходи на консултация с Имунолог? Правите ли някакви изследвания преди това? Трябва ли да имам някакъв установен проблем, за да отида на консултация?

# 964
Аз отидох на имунолог заради биохимични бременности и неоткрит друг проблем, за да не стигаме до успешна бременност.
След първата се консултирах с Русев и не му се доверих на изписаната терапия. Не знам дали е било грешка, но не съжалявам, тъй като изписва едно и също на всички. Беше ми назначил изследвания в клиниката му за 700лв (включително НК клетки, без да попита дали съм боледувала. Съответно бях 7 дни преди това на кортикостероиди, заради грип и НК клетките и активността излязоха доста завишени и веднага назначи интралипид)

След третата БХ се консултирах с доц. Михайлова. Назначи ми изследвания, на базата на които имам назначена имунологична терапия, която следвам. Ще видим какъв резултат ще даде.

# 965
Напълно подкрепям написаното от Ванеса 🍀 Пълнолуние, поинтересувай се от Хупавир, той е хранителна добавка, която допринася за поддържане на нормалната функция на имунната система, лигавиците и кожата. Съдържа бързо абсорбиращ се казеинов хидролизат. По принцип го изписват при устойчиви HPV щамове и лезии, но помага и при други вируси изолирани от кожа и лигавици. По-скоро ти е срината ИС, а не прекалено активирана. Не пречи да пробваш 3-4 месеца. Може да се консултираш, но не знам дали лекарят ти ще е запознат. Ако поръчваш, направо от сайта на Ведра, защото в аптеките е скъпо. 😘☀️☀️☀️

# 966
Благодаря Ви за подкрепата момичета. Не съм сигурна дали Интралипида се е отразил на резултатите на последният Фертилити тест, защото последната вливка ми беше февруари, а теста юни. Мисля, че действието им е около 2 седмици. В този случай са минали 3 месеца и малко.

Тъй като след О ми изписа естрофем вероятно няма да можем да стартираме нов трансфер преди отпуските и ще почиваме. Ще си поръчам добавката на Кактусчето.

Иначе за НК клетки съм ги пускала 3-4 пъти през няколко месеца и са спазени условията да съм била здрава последният месец. Винаги са били около 12%. Само в Александровска са пускани. Но тази година не съм ги пускала, наистина.

Ванеса Съжалявам за неуспеха и при Вашият трансфер. Дано при следващият имате успех.

# 967
  • Be realistic - plan for a miracle.
Благодаря на всички за споделените мнения относно маточните вируси и имунитета. Аз бях споделяла 1-2 теми назад, че през април при Калчев открихме HHV-7 — брат на HHV-6, но доста по-неизследван. Минах 2 курса с Валтрекс, Калчев смяташе, че няма нужда от контрола. Преди седмица пуснах контрола с фертилити тест и отпреди два дни имам резултат - вирусът си стои. Предстои да започна трети курс с Валтрекс… Но лекарят ми каза, че щом 2 курса не са го изчистили, има шанс и третият да не го.
На мен също ми предстои трансфер по някое време тази година (не знам кога).
При мен има проблем с твърде бързо узряваща лигавица, но вече теорията е, че това не е от вируса и причината трябва да се търси другаде.
Ако вирусът се окаже хроничен и не се влияе от нищо… доста ме притеснява това.

# 968
На мен ми излезе също херпесен вирус на фертилити теста, само че Ебщайн. И двамата с мъжа ми го лекуваме с Хупавир, Риган и Силицея. Но имам още 1 месец лечение и ще видим дали сме го изчистили. Ако успеем, явно наистина трябва да вдигнем имунитета. Но и аз се чудя влияе или не на забременяването, чета доста разнопосочни мнения.

# 969
Swaу и аз имам такъв вирус открит при Калчев, но не сме правили контрола. Как и къде я пусна ти и каква беше цената? Чудя се дали да не направя контрола и аз..

# 970
  • Ст Загора
Вчера обсъдихме въпроса с ММ за опити за деца...
В крайна сметка каза че ще пробваме. Но не уточнихме кога.
Притеснявал се дали ще се справя ..

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 11:31 от nasito8988

# 971
Аз също имам HHV7 открит при микробиом от Калчев. Изкарах си 2 курса с Валтрекс и до там. Моето лично мнение е, че не мисля повече да задълбавам и да проверявам изчистил ли се е или не. Както се вижда сигурно ако от тая тема 50 жени се изследваме на 40 ще излезе и сигурно половината са били успешно бременни вече. Не казвам да не си следваме назначенията, но при положение, че след една камара курсове вируса не се изчиства и не е доказано категорично колко точно и как влияе, не мисля да си вкарвам излишни притеснения. Според Станулов този вирус го имат половината жени на земята, включително негови пациентки успешно забременяли. Отделно този вирус никога не изчезва от тялото, може само да се подтисне и при промени в имунната система да се активира пак, и ние няма как да контролираме кога ще се случи това.

Сега се поинтересуевах за Hupavir и в листовката пише следното:
"Активните съставки съдействат за укрепване на имунната система, като увеличават NK клетките и T-клетките."

Е добре де след като имунолозите изписват вливки за стотици левове и преднизолон кортико за да подтиснат тези НК клетки, как да излекуваме вируса като трябва да пием Hupavir за да я подсили и да изчезне вируса.

Очевидно се получава малко като параграф 22 хем трябва да имаме ниски НК клетки да забремнеем, хем трябва да изчистим вирус чрез увеличаване на НК клетките за да го излекуваме и да забремнеем. И сега кое е вярното?

# 972
Зачудих се за AHCC (което пиех), защото четох, че се изписва и при папилома вируси примерно,  но като цяло е изследвана добавката при ХИВ и химиотерапия. Та, за HHV-6 намерих само това:
Скрит текст:
Нивата на ДНК на HHV-6 са значително повишени след химиотерапия. Интересно е, че приемът на AHCC значително намалява нивата на HHV-6 в слюнката по време на химиотерапия.
Също така, имало си цял сайт посветен на HHV-6: https://hhv-6foundation.org/immune-stimulant-treatments/hhv-6-sa … r-immune-response

Защо се зачудих за AHCC - защото при мен след приема му имаше промяна единствено в Helper T клетките, NK клетките не ми са повишили грам, така че изглежда като удачно решение, когато се търси нещо, което да не засилва цялостно имунитета. Така че пълнолуние, евентуално може да говориш с имунолог дали има смисъл да пробваш с него? AHCC не е изследван във връзка с HHV-7 обаче или поне не намирам публична информация.

nasi, радвам се, че те взели това решение Heart

# 973
  • Be realistic - plan for a miracle.
При д-р Сенкова, пуснахме го защото имам бързо нарастваща и разнородна лигавица и тя поиска контрола, за което сега се радвам.
Но пък сега коментираме, че е възможно и да не се изчисти и да приемем, че е хроничен, част от организма, и че няма проблем за бременност.
За лигавицата ще търсим причина другаде - много е вероятно да не я дразни вируса, защото има момичета с такъв вирус и напълно нормален ендометриум.
За цената — въпросната седмица плащахме толкова много неща, че малко ми се размива, но беше между 320-350 лв. по спомени.

S.G.C., съгласна съм, че вероятно е параграф 22 и това също доста ме напряга.

2402, наистина е мнгоо оскъдна информацията за тези вируси и то - в маточна среда точно.
Бях намерила обаче информация на сайта на центъра на д-р Сигридов, където обвързваха HHV-6 с микрополипоза на ендометриума, а аз, какго казах, имам съмнения за такива неща при мен (отделно ми махат рецидивиращи полипи вече 3 пъти).

Ето ако на някой му е интересно:

Swaу и аз имам такъв вирус открит при Калчев, но не сме правили контрола. Как и къде я пусна ти и каква беше цената? Чудя се дали да не направя контрола и аз..

# 974
Момичета, колкото и светила да ми говорят за вируси в човешкото тяло, аз си се придържам към свое мнение, защото ако започна да ги следя, има голяма вероятност да стигна до психиатрия.
В човек живеят латентно доста вируси и никой не знае кой и как ще се активира в даден момент. Специално за коментираният вирус, дори и да го деактивирате преди зачеване, сппред патогенезата му, самата бременност е предпоставка за реактивация. Колкото и да следите показатели е трудно да контролирате латентните вируси, да не кажа невъзможно... Пият се масово имуностимулатори за дълги периоди от време, а това никак не е безопасно и от своя страна също може да навреди.
Миналата година след цитонамазка 3А група, която никога не ми се беше случвала, реших да влезна в спиралата на изследванията. Откриха ми HPV високорисков щам 58, а след това допълнителен тест в Геника за онкологична активност, който също беше позитивен. Изпаднах в ужас. Направих 3 колпоскопии при едни от най добрите лекари, чисти... Консултирах се с добри имунолози. Те изказаха мнение, че всяка втора жена го носи този вирус и той се активира в даден момент от живота й, но тя дори и не разбира... и че докато колпоскопиите са чисти няма опасност. Мнението на др Димитров от Надежда, колкото и да е странна колоритна липност да е/но според мен отличен онкогинеколог/ за тестовете за HPV беше буквално "Пунта Мара" и че вярва единствено на очите си. След като се успокоих, престанах да се филмирам, 6 месеца след случката цитонамазката ми е 2А.
Това е мое мнение. Добре е да се храните правилно, да ограничите вредните навици, да сте в добра ментална кондиция да поддържате важните показатели като витамини и микроелементи в норма, което според мен е напълно достатъчно за добър имунитет, ако нямате сериозни заболявания и да оставите организмът да си върши работата.
И да, само който не се е изследвал, не е намерил нещо.
Дългите стимулации на имунитета и честите антибиотични курсове, смятам че вредят повече, отколкото спящите вируси.

Общи условия

Активация на акаунт