Решения след раждането

• 5 745
  • 112
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
На 26 години съм, Бременна съм в 8 месец, но със съпруга ми живеем извън софия в къщата на родителите му на около 30-40 км. Те живеят в чужбина но отвреме на време се връщат тук.  Имаме отлични условия и всичко готово за бебе. Последните години ремонтираме и всичко сме си сложили ние там както ни харесва на нас. Отделили сме много средства за да го постигнем с времето.
Имаме си куче, хубав двор, собствен етаж и като цяло сме си свили едно гнездо вече. Свързвам това място с много хубави спомени и бих била щастлива детето ми да порастне там.
 Моите родители предлагат да ни дадат един от своите апартаменти “под наем”  който се намира в София, за да сме по близко до тях когато родя тъй като майка ми е педиатър и може да следим бебчето всеки ден а и да сме останали с мъжа ми и бебето сами и да сме могли да бъдем независими, тъй като свекърите щяли да се върнат и да ни притесняват многото гости който биха дошли.добре, но там няма никакви условия за бебе… няма спалня за нас, няма отопление. Там където живеем нямало да бие път да го вижда било далече, окей но мъжа ми може да отиде и да я вземе нали е 40 минути с колата. Не могли да идват. Било проблем дори, че се отопляваме с климатици. Били сме далече от болници за бебето, да но нашето не е единственото което ще  живее там, как другите родители не се изнасят заради това. Отнасят се с подигравка говорейки, че детето ми ще си играе с кокошки и какви ли не глупости, а трябвало да бъде в “центъра” . Мъжа ми бил бедняк, тъй като нямал апартамент в София.. ходи се обяснявай на хора с такова мислене.Тепърва трябва да правим ремонт, а не остава време, както и нямаме такива финанси за толкова кратко време да го направим всичко наведнъж.. а толкова неща са нужни. Със сигурност ще ни помогнат, но заслужава ли си при готови условия.
Да имаме печка, хладилник… но всичко друго е един стар диван който се разтяга на спалня.  Самият апартамент е обзаведен преди 40 години и така си стои. Няма паркомясто дори, и се налага да паркираме колата в близкия мол. Това е едно добро начало за младо семейство разбирам, но след като вече сме си осигурили всичко не знам.
Майка ми била родена там, за нея било перфектно.. щяли да запишат бебето в нейната ясла където е била и какво ли още не… имам чувството, че смята, че моето семейство трябва да върви по стъпките на нейното..  не можело да идва друг освен майката на мъжа ми “евентуално” в апартамента им. Да, но той също има роднини който ще искат да го видят и се радват за нас. Кучето не можело да бъде с нас, да не счупи нещо.. а много от вас знаят, че като го отгледаш от бебе и го обичаш толкова много няма как да го оставиш самичко.
Те един вид ме изнудват с това че нямало да ни търсят и повтарят че това е по-добрия вариант ….
Скрит текст:
сякаш това че са по образовани от тези на мъжа ми и са “софиянци” е нещо много висше и всички други са под нивото им
Да, младите хора трябва да започнат от някъде но ние това вече сме го минали.. много са ми помагали в живота докато си стъпя на краката и искам да им угодя и да ги послушам така че да са доволни, но дали това е правилно решение.
Това не е точно "предлагане". Нито обидите към мъжа на авторката.

# 46
Скрит текст:
Здравейте,
На 26 години съм, Бременна съм в 8 месец, но със съпруга ми живеем извън софия в къщата на родителите му на около 30-40 км. Те живеят в чужбина но отвреме на време се връщат тук.  Имаме отлични условия и всичко готово за бебе. Последните години ремонтираме и всичко сме си сложили ние там както ни харесва на нас. Отделили сме много средства за да го постигнем с времето.
Имаме си куче, хубав двор, собствен етаж и като цяло сме си свили едно гнездо вече. Свързвам това място с много хубави спомени и бих била щастлива детето ми да порастне там.
 Моите родители предлагат да ни дадат един от своите апартаменти “под наем”  който се намира в София, за да сме по близко до тях когато родя тъй като майка ми е педиатър и може да следим бебчето всеки ден а и да сме останали с мъжа ми и бебето сами и да сме могли да бъдем независими, тъй като свекърите щяли да се върнат и да ни притесняват многото гости който биха дошли.добре, но там няма никакви условия за бебе… няма спалня за нас, няма отопление. Там където живеем нямало да бие път да го вижда било далече, окей но мъжа ми може да отиде и да я вземе нали е 40 минути с колата. Не могли да идват. Било проблем дори, че се отопляваме с климатици. Били сме далече от болници за бебето, да но нашето не е единственото което ще  живее там, как другите родители не се изнасят заради това. Отнасят се с подигравка говорейки, че детето ми ще си играе с кокошки и какви ли не глупости, а трябвало да бъде в “центъра” . Мъжа ми бил бедняк, тъй като нямал апартамент в София.. ходи се обяснявай на хора с такова мислене.Тепърва трябва да правим ремонт, а не остава време, както и нямаме такива финанси за толкова кратко време да го направим всичко наведнъж.. а толкова неща са нужни. Със сигурност ще ни помогнат, но заслужава ли си при готови условия.
Да имаме печка, хладилник… но всичко друго е един стар диван който се разтяга на спалня.  Самият апартамент е обзаведен преди 40 години и така си стои. Няма паркомясто дори, и се налага да паркираме колата в близкия мол. Това е едно добро начало за младо семейство разбирам, но след като вече сме си осигурили всичко не знам.
Майка ми била родена там, за нея било перфектно.. щяли да запишат бебето в нейната ясла където е била и какво ли още не… имам чувството, че смята, че моето семейство трябва да върви по стъпките на нейното..  не можело да идва друг освен майката на мъжа ми “евентуално” в апартамента им. Да, но той също има роднини който ще искат да го видят и се радват за нас. Кучето не можело да бъде с нас, да не счупи нещо.. а много от вас знаят, че като го отгледаш от бебе и го обичаш толкова много няма как да го оставиш самичко.
Те един вид ме изнудват с това че нямало да ни търсят и повтарят че това е по-добрия вариант ….
Скрит текст:
сякаш това че са по образовани от тези на мъжа ми и са “софиянци” е нещо много висше и всички други са под нивото им
Да, младите хора трябва да започнат от някъде но ние това вече сме го минали.. много са ми помагали в живота докато си стъпя на краката и искам да им угодя и да ги послушам така че да са доволни, но дали това е правилно решение.
Това не е точно "предлагане". Нито обидите към мъжа на авторката.

Пак предлагам да чуем авторката дали всичко е наред в отношенията с мъжа й, тогава можем и да разкараме майката.

Дотогава обаче, не съм толкова сигурна.

# 47
Ако не беше наред, майката щеше да си я прибере, а не да я изнудва по тоя посташки начин.
Ще ви дам скапания апартамент, да ми го ремонтирете, ама и с условия, кой да влиза вътре. Айде бе, страшна загриженост.

# 48
  • София
Ако моята мйка си позволи подобни реплики по адрес на съпруг ми, няма да ме види и чуе повече.
Нито аз бих си позволила подобни думи за някой от съпрузите на дъщерите ми.

# 49
Ако не беше наред, майката щеше да си я прибере...

Тя не е вещ да я прибира майка й.
Ако иска да живее с някого, никой не може да я спре. Дори в случаите на иди си-ела си.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 16:40 от Valerie R

# 50
Пак предлагам да чуем авторката дали всичко е наред в отношенията с мъжа й, тогава можем и да разкараме майката.
Окей са си, той е безгласна буква, тя решава семейните въпроси сама чрез допитване до случайни минувачи. Майката вече е разкарана, дори не живеят при нея, но явно се сърди и се търси начин да се умиротвори. Според мен най-успешно решение ще е да си останат да живеят с родителите на мъжа, но тя да каже че той така иска и майката така ще се сърди само на него, но не и на нея, ще си запазят добрите отношения и доброто жилище.

# 51
Окей са си, той е безгласна буква, тя решава семейните въпроси сама чрез допитване до случайни минувачи. Майката вече е разкарана, дори не живеят при нея, но явно се сърди и се търси начин да се умиротвори. Според мен най-успешно решение ще е да си останат да живеят с родителите на мъжа, но тя да каже че той така иска и майката така ще се сърди само на него, но не и на нея, ще си запазят добрите отношения и доброто жилище.

Не знам дали са си ОК с мъжа. Само ако го напише, ще съм сигурна.

# 52
Виждам, че вече става меле в темата, но все пак мен силно ме смущават някои неща в историята и мисля, че някой пак си прави гаргара.
Значи ЛГ е в осмия месец, от доста време налива ресурс и барва като бонбон чужда къща, за да я подготви за бебето, тъщата е състоятелна столичанка с имоти и образование и въпреки всичко това тази дърта злобна манипулаторка предлага вместо китната бонбонена къща някакво изтърбушено соц апартаментче и очаква то да бъде прието на бегом така щото чак плаши щерка си? Аз ли пропускам нещо??

# 53

Отношенията ни са перфектни. Както и с родителите му засега. Въпреки това
Неговото мнение е да не слушаме никого и малко преди да се роди бебето да се изнесем някъде под наем далече от всичките.
Май натам клоня, въпреки че майка ми забранява категорично отново. При готов апартамент да съм ходила другаде било недопустимо. Голяма обида било към нея.

# 54
  • София
Скрит текст:

Неговото мнение е да не слушаме никого и малко преди да се роди бебето да се изнесем някъде под наем.
Май натам клоня, въпреки че майка ми забранява категорично отново.
Скрит текст:
При готов апартамент да съм ходила другаде било недопустимо.
Напълно съм съгласна с мъжа ти, но ти защо въобще обсъждаш вашите решения с майка ти? Защо я вкарваш в двойката ви? Време ти е да пораснеш и да се пуснеш от полата ѝ.

# 55
Тук съвсем за тъпаци ни взимате, ще ходите на квартира в 9 месец... То не знае човек кога ще тръгне бебето, ама ще местите багажии в последния момент. Хаха!

# 56
  • София
И аз това бих попитла. Защо изобщо обсъждаш това с майка ти?
Имам деца почти на твоите години (с 1-2 са по-малки) и подобни решения си взимат с половинките. Близки сме, споделяме си, понякога търсят съвет, но важните за семействата им решения ми ги съобщават единствено информативно и аз ги приемам точно така. Какви са тези коментари и категорични забрани!? Отдавна не си на 12.

# 57
майка ми забранява категорично отново. При готов апартамент да съм ходила другаде било недопустимо. Голяма обида било към нея.

А ти защо ѝ се отчиташ като малко дете? Порасни, на 26 си вече. Тези разговори са между теб и мъжът ти. Изглежда той е мъж на място, съобразявай се с него, не е адекватно да намесваш трети човек в отношенията ви. Той е единственият човек с който трябва да обсъждаш решения, касаещи вашето семейство (ти, той и бъдещото дете).

# 58
И като ти забранява категорично какво ще стане, ако не я слушаш? Майка ти няма ли си мъж и собствен живот?

# 59
Цитат на: milenkamileni link=topic=1668954.msg48213029#msg482
link=topic=1668954.msg48212736#msg48212736 date=1719311202
[/quote]

[/quote]

Неговото мнение е да не слушаме никого и малко преди да се роди бебето да се изнесем някъде под наем далече от всичките.
Май натам клоня, въпреки че майка ми забранява категорично отново. При готов апартамент да съм ходила другаде било недопустимо. Голяма обида било към нея.
[/quote]

Радвам се, че отношенията с таткото са перфектни. Казвате и с родителите му досега.
Тогава защо ще излизате под наем, и то малко преди да се роди бебето, щом са перфектни отношенията ви с мъжа и свекърите??

Може би сме тъпаци, да, както каза някой преди мен. И не разбираме.
За майка ви няма да коментирам.
Какво скривате, не ни е работа.
Знам, че ако са перфектни отношенията с един мъж, и под наем може да иде една жена, и накрая на света дори, образно казано.
Но ако този мъж ме кара да ида под наем при положение, че имаме имоти и от двете страни, и 2 години сме блъскали да "стягаме етажа"... с мебели, труд, време. .
Е, ще се замисля дали отношенията ни са с този мъж перфектни.

Общи условия

Активация на акаунт