Живеем аз, съпруга ми, нашето дете на 2г и моята баба. Съседа ни е бил проблемен цял живот, домашен тормоз над жена му и децата му, но сега е на 76г и вече с лека форма на деменция. Проблемите идват от там, че той постоянно се оплаква, че нашето дете му тропа и казва, че аз съм тази, която тропа и постоянно ме обижда или тропа по тръбите на парното. Подхождаме с разбиране към болестта, мъжа ми говори с децата му и уж казват, че ще вземат мерки, но той след това още повече се агресира. Идва до вратата през деня, когато го няма мъжа ми и тропа, вика, дори днес когато излизах той тъкмо се засилваше към вратата с нещо като брадва или подобие на сабя, не успях да видя защото веднага затворих за да се предпазя. Мъжа ми днес последно говори със сина му и предупреди, че вече ще взимаме ние други мерки. Говорихме със съвета на блока и чакаме събрание. Аз не твърдя, че детето не вдига шум, не винаги успявам да реагирам когато изпусне или хвърли играчка, случва се да си изпусне шишето, да тича, да кара коли на колене,с което тропа докато лази. Винаги е в рамките на нормалните часове.
Кажете ми какво да правим и как да процедираме.
С полицията ни казаха, че процедурата е тромава и само жалби, ще го разглеждат по закона за здравето и до никъде няма да стигнем.
Детето става сутрин след 8, на обед заспива към 1.30, а вечер след 8.30 се започва с къпане, книжки, приспиване, не мисля че толкова пречим.