Проблемен и болен съсед

• 2 376
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Ами как да ходят хората, като духчета във въздуха ли? Няма как, айде сега заради някой психар да си променям походката ли, какво? А пък за прахосмукачката няма да коментирам. Пускам си я и хич не ми дреме, няма безшумни прахосмукачки. А и тя е за 10 минути. Човека е болен и със сигурност се е вманиачил в този шум. Щом ви е нямало по празниците, а той пак си е тропал..какво значи това, че пак му се причуват шумове?

# 16
Oбаждате се в полицията и те да се оправят!

# 17
  • София /Абсурдистан
Нищо няма да направи полицията.

# 18
Прочетох и настръхнах. Не си представям как бих реагирала, ако някой се засили към мен с нещо подобно на брадва – особено когато вкъщи е и детето ми…
Наистина е трудно, когато съседът е възрастен и с деменция – това не е просто конфликт, а потенциална опасност.
Подходът ви с търпение и разговори със семейството му е абсолютно правилен, но щом има агресия, явно вече е време за мерки.
Може би, освен събранието на блока, опитайте да говорите и с домоуправителя/входа писмено, за да има следа. Не се притеснявайте да подадете сигнал и в полицията – дори да не направят много, това ще е официално документирано.

А за шума – честно казано, не мога да разбера какво повече може да се иска от дете на 2 години. Това е най-нормалното поведение – тичане, игра, дори и шум понякога. Вие не правите купони след 22 ч., просто отглеждате дете.
Пожелавам ви сила и дано нещата се разрешат бързо и без ескалации.

# 19
Здравейте, благодаря на всички за споделеното мнение. Какво да ви кажа, човека се дразни на всякакви шумове. Онзи ден приспивам детето, беше 13ч, и някой по етажите нещо чука се чува и дядото веднага да се разтропа и да обвини нас...преди това един от комшиите каза, че ни е видял да сме вън а в същото време той пак е тропал.

# 20
Ние решихме проблема с много жалби до полицията. Но те бяха от целият вход. Плюс ни казаха да звъним на 112 за да имаме регистрирани случаи.
Полицаите идваха почти през ден, като това продължи няколко месеца. Стигнахме до прокурор и то доста бързо като получихме решение, мисля че по законът на здравето за принудително лечение. Все още живеем с комшията, който си пие лекарствата и нещата са нормални.
Но категорично най-много помогнаха полицаите с насоки и съдействие. Както и с постоянно идване.

Общи условия

Активация на акаунт