Не искам да кърмя

• 7 812
  • 224
  •   1
Отговори
# 45
Разбирам нуждата да оправдаете решението си, или да се успокоите, че така са се стекли обстоятелствата, но да се обяснява, че нямало научни доказателства, или че понеже нямало видими с просто око ползи, е несериозно.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 13:36 от Elunaria

# 46
  • София
Къде видя оправдание?
Не кърмих, защото така избрах. Това е.

# 47
Ами, хубаво. Авторката, като е избрала, защо пуска тема да си валидира избора?! На никой не е длъжна да се оправдава. И, да, всички биват отгледани по един или друг начин, някои с кърма, други с АМ, дори и с кисело мляко....

# 48
Имам чувството, че спорът за кърменето е стар колкото света. Смятам, че това е избор , който касае само майката. Това дете освен кърмене има нужда от адекватна и психически здрава майка, която да го обгрижва. Дали ще или няма да кърми някой не го прави по-добър или лош родител ни най-малко. Да, има ползи, има предимства, но си има и минусите, както всичко в този живот.

# 49
Аз за минус не мога да се сетя.

# 50
  • София
Е, аз се сещам.

# 51
  • Варна
За мен кърменето е силно надценявано, а понякога стига и до крайности. Моето дете беше на АМ, не виждам да има липси или дефицити заради това, а скоро направи 12 години, не е като да нямам мегдан за изводи. Авторката като не ще, значи не ще. Никой не може да я накара насила. Ако е решила твърдо, пие си хапчетата, а на любопитните роднини, които си врат носа, където не им е работата, да им каже, че няма кърма и с това въпросът ще е приключен.

# 52
# 53
За мен дебат с кърмещи и особено дългокърмещи майки не е продуктивен.
То е като да нагазиш сред антиваксъри, хомеопатия фенове и т.н. Едно си знаят, едно си баят и това е. Друга истина няма.

# 54
  • София
Има несъвместими с кърменето лечения.
За мен лично удобството да кажа на мъжа ми "тази нощ ще ставаш ти" беше незаменимо.

# 55
Е, как, битува масово мнението, че така е доста по-лесно и не си разваляш бюста. А има и родители, които от ранна възраст бутат в млякото по една лъжица бисквити на прах (даже специално се продават такива) и така седи сито по няколко часа, щото то малкия терорист иска да яде, пък родителят не може да се занимава на два часа да го храни.

# 56
Нормалното е да се кърми, доколкото ми е известно, или ще спорим с природата, еволюцията? Неадекватно е кърменето да се сравнява с хомеопатията и ваксините.

# 57
  • София
Е кой спори?
Казвам "не кърмих, защото така реших". Това не е спор. Нито имам проблем с чуждия избор. Би било супер нагло да тръгна да убеждавам някого какъв личен избор да направи. Нали тук всички сме интелигентни хора и нямаме проблем с чуждите лични и различни избори?

П.П. Единствено не ми е ясно авторката какво пита.
"Моля, дайте съвет по отношение на кърменето"
или
"Моля дайте съвет по отношение на роднините"
Или и двете.

# 58
Това, че ти така си решила, по никакъв начин не отменя ползите, доказателствата, еволюцията и тн.

И аз съм много далеч от мисълта, че някой ще направи нещо по-различно от това, което си е решил. Но е редно, когато е намесено и малко човешко същество, изборът да е адекватен и информиран. Последното се отнася за авторката.

# 59
  • Варна
Много отдавна спорим с природата по всевъзможни въпроси. Не виждам какво общо има. Щом нормалното е да се кърми, значи всяка, която няма кърма трябва да остави бебето да загине щото природата така е решила и други варианти няма?

Общи условия

Активация на акаунт