За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 36 485
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, тази вечер без да иска мъжът ми дръпна по-рязко кожичката на пишлето на момченцето ни и стана раничка от едната страна, като имаше една бяла  люспа насъбрана със смегма, ако не бъркам думата. Беше направо втвърдена и не можа да почисти хубаво, защото малкия много плачеше и остана така.
Сега се притеснявам да не се инфектира. Единствено накапахме риванол.
Какво да правим, да мажа ли с някакво кремче специално или?

# 136
Може да сварите тетра, слагате я прецедена и изстинала ! в една чашка и потапяте пишлето да поседи 5 минути.
Може и гентамицин кремче да намажете, ако се зачерви. Иначе риванола стига по принцип, даже и само с него ще мине.  Оставяйте го по-често без памперс, да се проветрява. Идете ако се зачерви и подуе да го види и педиатър обаче.

# 137
  • София
Как се борите с изпотяването в лятната количка? Има ли някакъв изпитан продукт? Четох за подложките на Аеромув, но мненията са 50/50.

Ние скоро взехме ето тази на Lorelli: https://www.hippoland.net/lorelli-meka-podlozhka-za-kolichka-cos … emory-sivi-zvezdi
За сега съм много доволна, понякога като е по-топло се случва да се изпоти челото, но отзад главичката е суха. Ние по-принцип излизаме сутрин от около 7 до към 9 и вечерта след 7, така че в най-горещото време да не сме навън.

# 138
  • София
Ние сме с Aeromoov подложката на столчето на колата. Не е като да не се поти въобще, но е много по-малко. С уточнение, че това при включен климатик в колата, но на ниска струя духа и пътуваме в най-големите жеги тези дни, заради съня на децата.

# 139
За малко бебенце ли става ня въпрос или ?
Защото моя е на 1,10 г и в количката изобщо не се поти а нямаме никакви подложки,само доката спи на спалнята остава локва под себеси

# 140
С какво се занимават/играят вашите деца?
Моето дете е на 1,6 и изобщо не се заиграва с каквото и да е- само тича по стаите и се катери по мебели и дивана.
Доскоро му бяха интересни до някъде книжки със звуци, но и тях вече не поглежда.
Чудя се с какво да го занимавам през деня вкъщи, че в тази жега прекарваме предимно времето двамата вкъщи.

# 141
Бих желала да попитам, при ваксината за морбили има ли някаква специфика? След нея, освен за стандартните симптоми трябва ли да се следи за нещо друго? Има ли храни, които да се избягват или нещо друго?

# 142
При тази ваксина ,даже не сме слагали лепенки за температура предварително.Пидиатъра каза ,че няма нужда.Аз лично избягвах няколко дни да му давам яйце.Не трябва да е много горещо ,както за всяка ваксина.Нашия лекар нищо не каза,но приятелка ме предупреди ,че техния лекар е казал да следи 10-13ден ,че може да се появят пъпки.При нас мисля ,че нямахме , температура не вдигна ,само на моменти беше по-кисел.

# 143
Много благодаря. Аз именно за яйцата си мислех. Това за пъпките също е полезна информация.

При тази ваксина ,даже не сме слагали лепенки за температура предварително.Пидиатъра каза ,че няма нужда.Аз лично избягвах няколко дни да му давам яйце.Не трябва да е много горещо ,както за всяка ваксина.Нашия лекар нищо не каза,но приятелка ме предупреди ,че техния лекар е казал да следи 10-13ден ,че може да се появят пъпки.При нас мисля ,че нямахме , температура не вдигна ,само на моменти беше по-кисел.

# 144
Моето дете е на 1,6 и изобщо не се заиграва с каквото и да е- само тича по стаите и се катери по мебели и дивана.
Доскоро му бяха интересни до някъде книжки със звуци, но и тях вече не поглежда.
Чудя се с какво да го занимавам през деня вкъщи, че в тази жега прекарваме предимно времето двамата вкъщи.
● Има палатка с играчки в нея; Влиза си вътре и нещо си прави Grinning
● топки търкаля (различни размери);
● "готви" на детска кухня;
● рови в чекмеджета с бельо и чорапи (и, разбира се, изважда всичко навън);
● "крие" се - зад перде, под/до легло;
● тича наоколо, тропа, ръмжи и ни плаши, че е Баба Меца;
● обожава да пляцика във вода;
● разглежда си книжки и показва и казва нещата, които знае;
● "зарежда " пералнята (с играчки, ключове, а понякога дори и с дрехи);
● носи някакви неща от едната стая в другата (колкото по-големи, толкова по-интересни. Например, туби за вода);
● къса тоалетна хартия на късчета;  
● катери се по катерушка;
● сваля щипки от сушилник;
● мокри водни книжки за оцветяване;
...
Но най-много време минава в опити за хранене и приспиване Joy

# 145

Че това си е чудно занимание, особено ако прекарва цял ден вкъщи, нормално да не може да се застои на едно място. Тази енергия трябва да се изразходи някак. Впрочем каквато и жега да е - в парка на сянка е съвсем приятно, взимам дребни играчки и се локализираме в близост до някоя чешма и готово. Как пък да не се затворя по цял ден вкъщи, щото било жега...

# 146
За малко бебенце ли става ня въпрос или ?
Защото моя е на 1,10 г и в количката изобщо не се поти а нямаме никакви подложки,само доката спи на спалнята остава локва под себеси
За бебе на 5 м. Тъкмо сменихме с летния кош и се поти много. Същото е и в столчето за кола. Сложих му пелена, но без резултат. Има обикновена подложка и пак р същото.

# 147
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми на 1.6 г правеше същите неща. Катерене, ровене из чекмеджетата, по възможност в тези, в които държа подправките (имат закопчалки, но си седят за украса почти от началото, защото ги отворя без проблем), носене на предмети и пъхането им на невероятни места (още намирам изгубени части от играчки). И предимно тичане.
Винаги съм я извеждала поне сутрин. До към 11-11.30 е търпимо, в Пловдив сме и тук си е жега доста. А вече сме и пеша и ходим до далечен парк. Издържа си преспокойно. Да затворя дете вътре за мен е неприемливо, въпреки времето. Даже вечер след 18.30 я свалям пред блока на сянка. Събират се деца и играят.

# 148
Мили дами, никъде не написах, че не извеждам детенцето навън, напротив, старая се при всяка възможност да постоим повече навън на площадка или в парка, въпреки, че не ни е наблизо.
Просто в жегите не стоим след 12 ч навън и не излизаме преди 18, затова казах, че сега прекарваме повечко време вкъщи и си мислех за нови занимания.
Благодаря все пак за споделянето на вашия опит.
Всъщност няма драма, просто мисля, че е полезно за всяка в темата да споделя опит и да прочете за такъв Simple Smile няма нужда да осъждаме другите родители за възгледи или начин как си отглеждат децата, хубаво е да уважаваме мнението на другите най-малкото.
За да не е спам, питам какви чашки за пиене използвате за дечицата вкъщи?
За сега обича предимно от шише със сламка и имаме малка силиконова чаша.

# 149
  • до най-прекрасния мъж
Малка пластмасова с две дръжки от Пепко ползваме. Научи се сравнително бързо да пие от нея. Но от дете до дете има разлика.
Hintt, остави детето да прави каквото реши, стига да е безопасно. На 1.6 г започват да опознават доста активно света около себе си. Нормално е всичко, което му е интересно сега.

Общи условия

Активация на акаунт