За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 36 496
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
Ирене ,а как е облечено бебето за да се поти толкова ? Ако е облечено твърде дебело за сезона явно там ще е проблема. Нищо не пречи да оставяте по потниче и памперс

# 151
За морбилито - трябва да е въведен белтъка. Педиатърът трябва да попита преди да я постави. Реакция като температура или обрив, може да се получи от 7 до 10 дни СЛЕД поставянето на ваксината. Обривът изчезва сам, не се маже с нищо.
Моето дете, на 1,6г, като сме си вкъщи, също предимно тича и се катери по дивани, столове и маси. Не се заиграва много с играчки, бързо му омръзват. Възрастта е такава. Но ако докопа метлата и лопатата може да играе с тях с часове 😁 Обича също да вади и слага разни неща в кутийка или бутилка и да слага капачките. Ходих онзи ден в Джйъмбо за друго, гледах, гледах бебешки играчки и не купих нищо, реших, че няма смисъл от нови. Но има и много от батко си.

# 152
Използвате ли слънцезащита за вашите бебенца под 6 месеца? Чета противоречиви отзиви дали е ок или не да се мажат. Ние сме с Мустела и пише, че може да се ползва от самото раждане, и вече се пообърках.
Планираме море след 2 месеца - според вас дали само UV блуза ще е добре (и шапка, разбира се), или по-добре направо цял UV гащеризон?

# 153
  • София
Каквато и подложка да слагате навън сега в тия ненормални жеги няма как някой да не се поти 😀 Повече трябва да ви притеснява, ако въобще не се поти.

Не ползвам слънцезащита за малката (3м и половина). За морето - бански с дълги ръкави и дълги панталонки с uv защита има, палатка с uv защита и под дебела сянка, плаж до 11ч макс, това е при нас. Ако ще ходите септември тогава пък няма да са сегашните температури и даже може по-дълго на плаж да се стои. Шапка има за малката, не е със защита, но постоянно да я държа с нея не, за мен запарва допълнително. Някои ги мокрят и слагат, но за мен не е ок така да се изстудява главата.

# 154
Благодаря много.
Не ни е казал педиатърът, но при нас е въведен белтъкът. 

За морбилито - трябва да е въведен белтъка. Педиатърът трябва да попита преди да я постави. Реакция като температура или обрив, може да се получи от 7 до 10 дни СЛЕД поставянето на ваксината. Обривът изчезва сам, не се маже с нищо.
Моето дете, на 1,6г, като сме си вкъщи, също предимно тича и се катери по дивани, столове и маси. Не се заиграва много с играчки, бързо му омръзват. Възрастта е такава. Но ако докопа метлата и лопатата може да играе с тях с часове 😁 Обича също да вади и слага разни неща в кутийка или бутилка и да слага капачките. Ходих онзи ден в Джйъмбо за друго, гледах, гледах бебешки играчки и не купих нищо, реших, че няма смисъл от нови. Но има и много от батко си.

# 155
Момичета, какви обувки препоръчвате за прохождане? Вече усилено правим стъпки и започвам да се замислям за закупуване на обувки. Сандали трябва да са, нали? В тези жеги със затворена обувка, не ми се струва ок. Ако се намират и по-бюджетни варианти, ще е супер.

# 156
  • София
Синът ми проходи с мрежести Адидас посред лято в жегите. По-широки, меки и леки са като тип маратонка. Не са се потили краката. Две лета подред му взимах сандали и отказваше да ги носи и кара на такъв тип меки маратонки и търчи спокойно с тях.

# 157
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм ЗА босите обувки. Дъщеря ми проходи с такива и определено има разлика, когато носи боси и конвенционални. Определено с босите върви много по-спокойно, защото са широки и удобни. Като цяло са скъпи, но има и бюджетни варианти. Нашите са на ДД степ. Гледайте да са възможно най-равни, широки и меки, тоест да се сгъва лесно крачето с тях, да нямат повдигане вътре на стелката и откъм петата, тоест да не са анатомични.Отзад на петата да не са твърди също. Така мускулите на крачето работят и стъпалата са активни. Изгражда се с лекота сводът и работи ахилесът. Това са препоръките от ортопеда на детето.

# 158
Аз съм ЗА босите обувки. Дъщеря ми проходи с такива и определено има разлика, когато носи боси и конвенционални. Определено с босите върви много по-спокойно, защото са широки и удобни. Като цяло са скъпи, но има и бюджетни варианти. Нашите са на ДД степ. Гледайте да са възможно най-равни, широки и меки, тоест да се сгъва лесно крачето с тях, да нямат повдигане вътре на стелката и откъм петата, тоест да не са анатомични.Отзад на петата да не са твърди също. Така мускулите на крачето работят и стъпалата са активни. Изгражда се с лекота сводът и работи ахилесът. Това са препоръките от ортопеда на детето.

Може ли линк или примерна снимка? 😊 аз се бях насочила към биомеханикс..

# 159
  • до най-прекрасния мъж
Има много варианти, например тези:
https://www.moiteobuvki.bg/produkt/%d0%b1%d0%be%d1%81%d0%b8-%d1% … %d0%b0-pink20-25/

# 160
Понки също имат боса серия и са малко по-бюджетни от повечето боси марки. Моето ходи с такива
https://www.ponki.bg/product/bebeshki-sandali-ponki-barefoot-ste … e-19-21-4435.html

# 161
Онлайн ли ги поръчвате? Не е ли по-добре на място да се пробват Rolling Eyes? За Пловдив да знаете къде има магазини с посочените марки?

# 162
Дами, препоръчайте ми безконтактен дигитален термометър, който да мери точно ? 😊

# 163
Дами, препоръчайте ми безконтактен дигитален термометър, който да мери точно ? 😊

Ние сме с Thermoscan 7 Braun, ушен. Много е добър, а меренето е лесно и удобно. Става от 0+ както и за възрастни. Препоръчан от педиатри.

# 164
Ние подарихме боси сандали Зизу. Детенцето ходи идеално с тях. Но иначе са скъпи.
Сега ми излезе реклама в Ремикс, някакви  lurchi. Но май не всички са боси.

Общи условия

Активация на акаунт