Пъпки от лигички???

• 731
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте мами,моето бебче е почти на 6 месеца и от около два месеца започнаха доста да му текат лигичките,с тях дойдоха и пъпчици по брадичката и бузките.Понеже започнаха по едно и също време си мисля,че пъпките са от лигите.Въпросът ми е да ли има и други мами с подобни проблеми и как лекувате пъпчиците???

поздрави:Криси

# 1
  • София
Да, синът ми в момента е с такива - по гушката и под брадичката. Не ги лекувам, само гледам да подсушавам по-често кожата със салфетка и съм сложила лигавник, за да не се мокри допълнително кожата от дрехите.

# 2
и аз така правя.Сутрин изчезват и после се започва пак

# 3
Изплаквай муцунката по-често с чиста водичка и подсушавай с памучна кърпичка, за да не се дразни кожичката. Аз поне правя така и нямам проблем с пъпчиците.  Peace

# 4
Дъщеричката ми също имаше доста лигички, когато започнаха да й растат първите зъбки. Избърсвах я отвреме на време и нямахме проблеми с пъпчици.  Peace

# 5
старая се винаги да го изтриван,но ръцете му са постоянно в устата от 2 седмици се храним на сила,нищо не иска да яде да и това е от зъбките??Още нямаме зъбчета,а венчето му е леко побеляло от 2 месеца.

# 6
  • София
Да, възможно е да е намален апетитът заради зъбите.

# 7
  • в огледалото на живота
Криси,пъпчиците за които пишеш не са обезпокоителни.Често се случва при бебетата обилното слюноотделяне и постоянното триене да доведат до тях.Почиствай с водичка и памук и гледай бебето да няма допир до твърда материя по лицето.

старая се винаги да го изтриван,но ръцете му са постоянно в устата от 2 седмици се храним на сила,нищо не иска да яде да и това е от зъбките??Още нямаме зъбчета,а венчето му е леко побеляло от 2 месеца.
Не насилвай с храненето.Ако няма желание просто изчакай или предлагай мляко/кърма.

# 8
имам чувството,че ако аз не го накарам да хапне малко,ще стои с дни гладен Confused

# 9
  • София
Криси, нищо няма да му стане. В момента го болят венците и храненето му е болезнено. Не го насилвай, за да не го отвратиш.
И моят в момента пие мляко в количества като за мишок, но съм го оставила - колкото, толкова. Съвсем нормално е да отказва храна в такъв момент.

# 10
Обривът от лигавенето третирах с кремчето против подсичане - съвсем леко намазвах. Повлияваше се страхотно, заради наличието на цинк.

# 11
колко време трае този период на неогладняване?Няма ли да му отслабне имунната защита Thinking???За пъпчиците започнах лекичко да го мажа със судокремчето и май горе долу помага. 

# 12
И ние на тази възраст имахме, преди пробиването на първите зъбки. Мажех с кремче на Саносан за изсушаване (зимен) и се успокояваха, бързо минаха.

# 13
Здр бебето мие 7 месечно и постоянно му текът лигите и има пъпки червени  по устата коремчето
Незнам кво да направя моля за савет 🙏🙂

Общи условия

Активация на акаунт