За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 36 515
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Онлайн ли ги поръчвате? Не е ли по-добре на място да се пробват Rolling Eyes? За Пловдив да знаете къде има магазини с посочените марки?
В сайта на Понки, който са ви дали по-горе пише къде се намират двата магазина в Пловдив, в които продават тази марка.

# 166
  • до най-прекрасния мъж
Аз от Понки не съм доволна. ДД степ купувам от магазин Моите обувки във Форум Тракия. И Колев и Колев пуснаха боса серия, но всеобщото мнение и за Понки, и за Колев е, че не са реално боси. Това не го пиша от първо лице, обаче. Има група във ФБ за босо ходене, от там събирам мнения. Хората са наистина много запалени. Обувките на дъщеря ми ги продавам на половината от цената, за която съм ги купила. Реално ми излизат без пари, защото са много запазени и се търсят.

# 167
  • София
На синът ми едни Понки издържаха 2м, ДД степ повече - 3м 😀 Иначе за първи обувки бих мерила на място. Синът ми например е с широк крак с висок свод и много трудно му намирам обувки, които да му стават на ширина и височина, да ми харесват все пак външно и да не струват майка си и баща си.

Аз за началото не бих залагала на скъпи обувки, ако ще са боси бих търсила втора употреба (има групи във ФБ). След прохождане имаше период, в който за 4 месеца синът ми смени 4 номера и за всеки чифт да давам приблизително 80-90-100лв ми се струва безумие.

# 168
  • до най-прекрасния мъж
Леле, JayRay, как три месеца? Аз ги продавам след тримесечно носене и са като нови. Вече продадох два чифта и съм подготвила още два за продажба. А носи на 99% само тях, вземам за резервни Декатлонски, които ползваме само когато другите са изпрани.
Иначе, да, докъм 2-годишна възраст сменяше номера на 2-3 месеца. Сега вече по-рядко.
И при дъщеря ми крачето е доста широко и с висок гребен. В така популярните Найк Революшън изобщо не можеше да влезе. Затова винаги купувам от физически магазин, за да пробваме.

# 169
  • Пловдив
Дъщеря ми от прохождането си е само с боси обувки. Понки са бюджетни, да, но по-калпави като качество. "Разплескват се" след повече носене, стават и по-широки. Не знам как ги опазват другите деца, след 2-3 месеца, нашите изобщо нямат вид и никакъв шанс да ги продадем 😄  DD Step са една идея по-добре като качество. Сега сме взели сандали Tikki.
Щом става въпрос за обувки, държа да бъдат нови, неносени от други деца. Носената обувка е напасната по формата на крачето на предишния си собственик.

# 170
  • до най-прекрасния мъж
Носената обувка е напасната по формата на крачето на предишния си собственик.
При качествените боси обувки това не би трябвало да се случва. Затова са боси, за да не ограничават крачето в калъп и да не се деформират при носене. Тоест максимално да наподобяват ходене с бос крак.
Аз също купувам нови, но от други съображения.

# 171
И моите деца проходиха със Зизу и тази зима също бяха с такива. Домашните пантофи също са им много хубави. Изключително доволна съм, но станаха много скъпи и просто изнемогваме. Вече купувам основно от Декатлон, огромна разлика има, но какво да се прави. Но за прохождащо дете и аз бих препоръчала качествени боси обувки.
И на моите обувките след няколко месеца са като минати с валяк Grinning.

И нещо странично да вметна от опит - с боси обувки карането на бутащи с крачета колички не е добра идея. Късат се и подметката се изтърква много бързо. Това за някои от моделите на Зизу го казвам, ако някоя мама реши да  купи такива. Хората са го написали в сайта също, ама ние решихме да рискуваме. Ами прави са били 😅. За другите марки нямам наблюдения дали става така.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 15:14 от dimi_

# 172
Моделът на Понки, към който съм дала линк,  няма ступинатор на свода. Това му е босото, според мен. Аз лично го приемам за нещо междинно между бос модел и останалите бебешки модели, които масово са с повдигане на свода, без значение от марката. Подметката им не е толкова тънка като на босите марки. Но пък са много леки и се огъват лесно.
Аз пък съм доволна от Понки. Баткото на бебето, на 7, е израстнал с тях. Честно казано не намирам да са се деформирали при носенето - нито неговите, които съм взимала досега, нито сандалите на бебето. Но въпреки това, носени обувки от друго дете не бих купила. Нито боси, нито други. Предпочитам да им кпувам само нови обувки, макар и да търся по-бюджетни, каквито са Понки. Тях ги поръчвам онлайн, защото си ги знам. Ако купувам други марки ходя във физически магазин, да мерят.

# 173
  • София
Аз втора употреба също не взимам. Декатлон имат много бюджетни, издържливи и удобни обувки. Аз имам техни, смачкала съм го от носене и не са мръднали. Синът ми също е имал няколко техни (буквално най-евтинджоса) и са му били сред най-носените.

Аз вече към скъпите модели и доста боси съм с едно наум. Напоследък зачестиха дефектите при много модели, много имат еквивалент в китайските сайтове за пъти по-ниски цени, а някои фирми (не споменавам нарочно кои) директно си взимат китайчета и ги ребрандират и ги пускат на цена почти 9-10 пъти над оригиналната. Така синът ми сега има едни аква обувки за двора за 4 евро, а не 50лв от бг сайта (за абсолютно същите без логото на марката).

# 174
  • до най-прекрасния мъж
Да, една от споменатите от мен напред алтернативни марки имат точно китайско копие. В босоногата тема във ФБ се коментираше наскоро. А босите обувки далеч не са само липса на супинатор. Затова казвам, че босите на Понки и Колев не са това, което трябва да са. Но пък в крайна сметка, всеки избира според предпочитания и бюджет.
ММ и аз също се обуваме от Декатлон. За детето в момента вземам само резервни, защото държа поне до 3-годишна възраст да носи боси. Техните бебешки аква обувки са много хубави. Ние ги вземаме за пантофи вкъщи, но съм виждала деца да ги носят и навън. При малък бюджет бих взела тях за навън.

# 175
Аз затова споменах Ремикс. Пише уж, че са нови тези.

# 176
Ние купувахме на Зизу и като равносметка сега не съм много доволна. Не му бяха удобни, това, че усещаше всяко камъче на подметката го плашеше, а като капак подметката стърчеше на пръстите 5 мм напред и постоянно го спъваше. Носи ги до три години в различни вариации, но като цяло не са ок за дъждовното време, защото не бяха водонепропускливи. Иначе са много меки и поне пришки нямаше.
Най-добре вкъщи босо детето и така.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 22:50 от prolet_inchen

# 177
Аз не съм казала, че боса обувка означава само липса на ступинатор. Пояснила съм в поста си. По принцип знам какво е боса обувка.
Точно това усещане на всяко камъче през тънките подметки на "истинските" боси обувки, не ми харесва. Не бих го причинила на децата си, какво остава да им ги купя втора употреба...

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 08:42 от Elektra.13

# 178
  • до най-прекрасния мъж
Аз не съм казала, че боса обувка означава само липса на ступинатор. Пояснила съм в поста си. По принцип знам какво е боса обувка.
Точно това усещане на всяко камъче през тънките подметки на "истинските" боси обувки, не ми харесва. Не бих го причинила на децата си, какво остава да им ги купя втора употреба...
Точно това усещане на терена, обаче, стимулира развитието на свода. Затова е важно децата, особено в тази възраст, да ходят през повечето време боси. А навън, в нашите градски условия, е невъзможно да я пусна боса. За нас може и да неприятно, но дъщеря ми ходи в пъти по-добре с боси.
Но, както казах и преди, въпрос на избор на родителите. С предходните постове не се заяждам, обяснявам по-подробно за момичетата, които не са запознати с босите обувки. Самата аз не бях преди ортопедът на детето да ни ги препоръча.

# 179
Спешен въпрос. Бебето го ужили оса, няма надуто нито нищо, но мястото в доста голям диаметър се зачерви. Трябва ли да посетим лекар или да го мажа с нещо, с какво? Много се уплаших...

Общи условия

Активация на акаунт