За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 36 630
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Беценцето ни е на почти 2 месеца. Вечер към 20:30-21:00 ни е последното хапване (кърма) - хапва си, приспивам и заспива непробудно до 1:00 - 1:30. От там нататък след храненето заспива в мен, изчаквам я да заспи дълбоко, но щом я оставя в кошарката се започва едно мятане на крачета и ръчички, а видимо и се спи, защото дори не отваря очички. Това може да продължи часове, ако я оставя. Няма успокоение. Ако я взема в мен отново, става кротка, не помръдва и си спи. Тази вечер с мъжа ми се редувахме да я държим цяла нощ да спи в нас, само и само да спи. Но съответно за нас няма сън. На какво се дължи това според вас? Колики? Търся причината, за да намеря решението. Чудя се дали купя от онези антистрес пелени да опитам дали няма да я успокоят.

# 496
  • до най-прекрасния мъж
Така се държат бебетата на тази възраст. Аз съм държала ръчичките й, за да не ги мята. Повиване не понасяше. Към трети месец отмина.

# 497
Намесвам се в темата за носене в ергораница, тъй като това беше въпросът ми към д-р Фурлакис онзи ден на прегледа. За него напълно здраво дете след 6 месеца няма проблем да бъде носено с лице напред. Не съм експерт, но не виждам причина да не му вярвам, все пак не е случаен човек от форума с мнение.
Иначе заместих обяда на 6+ и сега въвеждам СЗ.

# 498
Здравейте, вчера дадох за пръв път  сготвено от мен киноа със зеленчуци (9м).  В изхождането днес я виждам цяла, това означава ли според вас че не я усвоява добре? Да дам ли отново или по-скоро да се въздържа 🙄

# 499
И моят син вече на 1г5м така изкарва киноата, която аз му готвя и за това спрях да му давам. Като вземам храна от кухня и има киноа, го няма този проблем.

# 500
Момиченцето ми е на 3 месеца и връща АМ( млякото е АР) след 3 часа след ядене, някоя мама с такъв проблем може ли да даде съвети как да го спрем и на какво се дължи това връщане?

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 12:18 от Boo96

# 501
Момиченцето ми е на 3 месеца и връща АМ( млякото е АР) след 3 часа след ядене, някоя мама с такъв проблем може ли да даде съвети как да го спрем и на какво се дължи това връщане?

Нашето момиченце е на месец и половината ни доза мляко е АР. Вдигнали сме леглото, да спи под наклон, след хранене я държим изправена поне 20/30мин. Пак има връщане, но е по-малко от попринцип. Консултирали сме се с педиатри, казват, че се израства.

# 502
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми също имаше рефлукс. Докъм 4-5 месечна спеше на повдигнат откъм главата матрак. Задължително я държах изправена поне 30 мин след хранене, а вечер (тя спеше дремките през деня само на ръце) даже я държах и по час на рамо. Със захранването и като започна да стои седнала постепенно затихна и към годинката спря.

# 503
Ами прочетете още мнения от достоверни източници. Не от форум. До колкото съм запозната май има раници, които успяват да постигнат ергономична позиция за носене напред. Повечето, обаче, не са такива и специално трябва да се обърне внимание при избора.

# 504

Някой купувал ли е коластрата на аквасорс и дали наистина работи

# 505
Дори раниците, за които производителят казва, че може да се ползват за носене с лицето напред, не мисля, че могат да постигнат ергономична поза.  Аз не съм и не бих носила бебето си по този начин. Ако иска да гледа просто го слагам с раницата на гръб.

# 506
Хора, как се справяте с бебе, което не иска да спи и постоянно му се играе и се изправя на кошарата? Нямам нерви вече.

# 507
Хора, как се справяте с бебе, което не иска да спи и постоянно му се играе и се изправя на кошарата? Нямам нерви вече.

Здравей Nature Sun With Face В момента чета "Сън без плач" на Елизабет Пантли. Има интересни идеи. Има и други книги за бебешкия сън.

# 508
Мами при увеличен черен дроб при бебе но няма изписано лечение ,дали продължава да се увеличава ?.
Под 2 години е

# 509
Гери ,това са сериозни теми .
Звънни на лекар за 100% верен отговор

Общи условия

Активация на акаунт