За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 860
  • 774
  •   1
Отговори
# 720
И аз мн се интересувам ,дано разберем ...
Нашата урина дори имаше миризма на ацетон .
Няколко пъти пробвахме да вземем но не стана .

# 721
измих и подсуших добре гърнето и от гърнето изсипах урината в бурканче, на годинка ми беше по-лесно, отколкото на 6 м Simple Smile,  на 6 м беше голяма мъка с тия колектори, пробвах три пъти с колектор но единия път имаше повече урина по блузата ми отколкото в торбичката, а следващите два пъти беше в памперса, а не в торбичката...

Как да взема най-лесно урина за проба на 1-годишно дете? Днес пробвахме с колектор след хранене, но беше провал.

# 722
Ако не пишка в гърне, няма друг начин. Най-лесно е веднага след събуждане на детето, махаш памперса и слагаш колектора, и наблюдаваш докато не свърши работа, занимаваш детето с нещо и чакаш. Веднага след ставане от сън е най-сигурно, до няколко минути детето се изпишква. Аз като трябва да вземам, не се отказвам, докато не взема. Какво значи не става? Лепиш и чакаш докато стане, не слагаш памперс, няма как с часове наред бебе да не се изпишка. Ако трябва пускаш течаща вода, даваш да пие вода и тн. Сега вече е хладно, така че детето да е в топло помещение, докато се изпишка. На годинка е вече по-гадно, защото и дърпат колектора, но с разсейване се получават нещата. Пресипването от гърнето не е добра идея. На мен даже ми казаха да не пресипвам от колектора в контейнерче, а директно да нося колектора, за да не се замърсява пробата.

# 723
За мен също не звучи добра идея да пресипвам от гърнето. Важно ми е да взема стерилна урина, но стояхме с контейнера, давахме вода да пие и не се изпишка. Вече е по-хладно сутрин в стаята и гледаме да не го простудим, не можем да чакаме дълго.

# 724
Стоплете малко стаята, колко градуса държите, не вярвам да е под 20, нищо няма да му стане за 5 мин да стои без гащи.
За стерилна урина трябва първо да направите тоалет непосредствено преди даването на проба, което аз лично не знам как ще се случи на бебе. Та дали ще пишка в гърнето и ще прехвърлите в контейнер, или ще пишка в колектор и ще прехвърлите в контейнер, няма голяма разлика. Просто полейте гърнето с вряла вода и така го съберете, щом не можете по друг начин. Аз съм с момченце и при нас стана много лесно и от първия път като беше на 6 месеца. След сън веднага го събух и директно в контейнерчето събрах урина.
Знам че има и някакви специални памперси, които са отдолу с колектор. Слагате го и държите детенцето право. Предполагам за момиченца ще бъде от голяма полза такова нещо. Pinemed мисля че беше памперса.

# 725
Е, какво значи да не става - ми детето реве, пищи, страх го е от тези колектори и това е. Моя син беше така, даже след това се стискаше и контейнерче като види. Сега е почти на 4г и исках да пускаме стерилна урина, но той пишка под душа като трябва да го мия преди първа урина и все още не знам как да я вземем.

# 726
След ставане от сън,веднага в контейнера,така е най- лесно

# 727
В гърнето слагам направо контейнерчето за урина под пишата. Аз съм до него да го придържам. Бързо става. На 1г и 2 м е, ходи на гърне и така ми е най-лесно.

# 728
  • София
С момчето и на мен ми беше супер лесно. С малката на втория опит с контейнерче. Лепнах го и я носих по голо дупе. Гледах да е още със ставането и докато пие АМ. Няма да измръзне за 10-15мин без гащи освен, ако не е 5-10 градуса у вас.

# 729
  • до най-прекрасния мъж
На годинката видяхме голям зор. Дърпаше колектора, пищеше, не даваше изобщо да го сложа. Измих хубаво гърнето с Доместос и вряла вода и настаних отгоре. Гушнах я заедно с гърнето и така около 2 часа, докато се изпишка. Не искаше да стои изобщо на гърне, принудих се песнички да пускам. Наложи се два пъти да дава, защото първия път не излезе хубав резултат. Голяма мъка.
Сега, почти на 3, за градината я гушна баща й над плочките в банята, а аз дебнех с контейнера отпред. Може и така да пробвате. Казват, че не е ОК от гърне, но като няма друг начин...Особено за момиче е сложно.

# 730
Е, какво значи да не става - ми детето реве, пищи, страх го е от тези колектори и това е. Моя син беше така, даже след това се стискаше и контейнерче като види. Сега е почти на 4г и исках да пускаме стерилна урина, но той пишка под душа като трябва да го мия преди първа урина и все още не знам как да я вземем.

Те децата пищят, реват и ги е страх и като им вземат кръв, поставят ваксина, правим инхалация, но се налага да го направим. Ако в случая трябва да се вземе урина, значи трябва. За това е най-лесно веднага след събуждане, тогава детето хем още е сънено, хем инстинктивно след сън се изпишква. Ако не стане след едното ставане, пробваме след другото и така докато не се получи. Все пак направлението е валидно цял месец. Вече ако е спешно състояние няма мърдане, по-добре да пореве, от колкото да се наложи в болница да му сложат катетър, за да вземат урина. Щом детето пишка под душа още по-лесно, избърсваш го със стерилна марличка напоена с топла вода, скриваш контейнера готов за пълнене зад гърба си и го водиш под душа, като започне да пишка, спираш водата и подлагаш контейнера. Трябва съвсем малко, докато се усети ще е напълнил достатъчно. Моето дете е на 2г8м и вчера му взех урина за изследванията за ясла, ами той вече съвсем си разбира, обясних му какво трябва да направим. Пишка прав в гърнето, на средна струя урина подложих контейнера и си довърши в гърнето. На 4г. Не би трябвало изобщо да е проблем, дори големият пишкаше на тоалетната на тази възраст и сам си взимаше урина с контейнера.

# 731
Към мамите на бебчета с кратки дневни дремки - как преминахте от 4 на 3 дремки? Беба през деня е доста трудна, няма дрямка за по час, все по около 40 минути +/-. От 2 дни последната дрямка иска да я прескача, но тя се пада към 17 часа, много рано за вечерен сън. Мисля да пробвам директно с да речем график за дремки по час/час и половина, а следващата дрямка да е както се пада по график, а не спрямо ИБ с надеждата да свикне и да започне да спи повече.

# 732
Не е добра идея да не се спазва ИБ на толкова малко бебе. Детето може да е в скок на растежа затова да спи по 40 мин.

# 733
Не е добра идея да не се спазва ИБ на толкова малко бебе. Детето може да е в скок на растежа затова да спи по 40 мин.
Тя по принцип спи по толкова, колко ли не пробвах да я доприспивам - не се получава. Но от 2 дни последната дрямка съвсвм е мираж.

# 734
Здравейте, мами 🍀 Моето бебче е на 2месеца вече и при раждането се появи червено петно между веждите и очите. От преди до сега е леко избледняло, но въпросът ми е ще се махне ли/ще избледнее ли.. всички лекари, които питах ми казаха, че ще се махне, но вчера на един преглед друга докторка ми каза, че ще избледнее, но когато бебето се ядосва ще се вижда.. Много ми е мъчно.. за мен си е красива всякак, но ме е страх как ще бъде с другите деца ако не се махне.. има ли някой опит дали ще се махне? Моята мама каза, че аз също съм имала, но са се махнали.. вие как мислите?
Благодаря предварително 🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт