Любители на котки - Тема 196

• 31 906
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Кашлицата може и да е от сърцето. Много често ветеринарите бъркат сърдечната кашлица с проблем с трахеята.
Астмата не е ли с пристъпи на задушаване? Само веднъж съм виждала истински астматичен пристъп, майка ми го получи при разчистването на едни стари дрехи, явно от праха.. честно, помислих че ще умре. Добре, че има помпичка, та успя да си поеме въздух. И колега астматик съм имала, ама и той беше на пристъпи, с лоши дни и добри дни, а не постоянна кашлица.
Продължителна кашлица е много характерен симптом за болно сърце. Собствениците на котето да настояват и за преглед на сърцето, освен белите дробове.
Потвърждавам.
Предишната ми котка беше родена със сърдечен порок и много кашляше.

# 721
Астмата не е характерна само със задушаващи пристъпи( при хората).Има епизоди с дълго кашляне.Малкият ми син имаше като бебе.По месец и повече е кашлял с постоянен бронхиален спазъм.

# 722
Нахранена и под колата ми на сянка 😁, започна повече да се доближава до мен и не врещи от далеч както правеше. Идва по - близо и тогава врещи, ама мноооого е гръмогласна таз котанка. 😂

# 723
Аз питах за обезпаразитяване на една селска маца, която кърми .
Казаха ми външно не, защото малките могат да го оближат.
За вътрешно ето това:

# 724
Някой да знае онази катерушка от Кауфланд за около 67лв, за колко килограмово косматко става? Иначе и тази от Лидл ми хареса, но другата има повече "атракции" 😆

# 725
Аз гледам моето котенце, което спасих в другия ни апартамент и всеки път като ходя кашлям като луда и не мога да спра. Пуснах си изследвания - алергия към котката и към домашен прах.. Еми.. “просто чудесно”

# 726
Феликс лежи на дънките ми

А тук иска да го гушкаме

# 727
Някой да знае онази катерушка от Кауфланд за около 67лв, за колко килограмово косматко става? Иначе и тази от Лидл ми хареса, но другата има повече "атракции" 😆

При нас тази катерушка я нямаше, и то още сутринта. Имаше от 59 лв/ако не се лъжа за сумата/. Но според мен не е нормално толкова рано в началото на акцията да няма никаква наличност.

# 728
# 729
Щом ще се хвалим -Мусче,13 години

# 730
Момичета, знам, че много често говорим за проблеми с уринарния тракт, но сега нямам време да търся назад в темата. От вчера го забелязвам, че често влиза в тоалетната , но капва по няколко капки само. Не показва да го боли , но определено е по ленив.  Днес му взех Роял Канин за уринарен тракт -гранули.  Някакво хапче мога ли да му дам, или да го водя направо на лекар?

# 731
  • Варна
Роси, най-добре го води на лекар. Хич не е шега задържането на урина или просто болезнено уриниране.
Диетата е отделно, изчакай и мнението на ветеринаря.
Аз лично бих дала само болкоуспокояващо, бусколизин, четвърт, да се отпуснат мускулите. Но това е след съвет на лекар  за моята Мила. Тя пък ми прави цистит с кръв в урината.

# 732
  • София
По някаква случайност се доредих до тоалетната...

Скрит текст:
Към 10 ч отидох в Кф Пк и понеже не видях никъде тоалетните и клетките, попитах за тях. Никой не знаеше нищо, но ме предупредиха, че получават по 2- 3 бройки.
Малко по- късно реших да огледам (ей тъй безцелно се мотнах) и гледам на едно място една девойка се шушка около един контейнер за стока... и гледам там тоалетни, клетки, легълца. Попитах я само 2 тоалетни ли имат, а тя ми обясни, че има 2 големи и 2 малки... 😳 Показах и кое е клетката, кое тоалетната и изтичах до офиса да взема пари. След 5 минути вече беше останала 1 тоалетна (и 2 от по- скъпите, де).

Блеки влезе вътре и веднага започна да рие (на мама умника 😹), но нямаше бентонит и го изкарах. После само позира за снимка.

# 733
  • София
Роси, Цистон от човешка аптека. Помага. На Рижко давах по половин таблетка сутрин и вечер, но в темата споменаваха и по-големи дози. Знам го още от 2000 г., когато д-р Попов го предписа на двата ми котарака, които се бяха запушили от сухата храна. От тогава е неизменна част от домашната ми аптечка.

Все пак е добре да го види лекар преди да е станала по-голяма беля.

AnyHr, честито! С колко закопчалки е?

# 734
Много ви благодаря за отговорите , момичета. Утре ще го заведем на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт