В деня в който моят мъж се изнесе ,аз споделих на моята приятелка за нашите проблеми и че ми предстои развод.След няколко дни пък тя казала на мъжът си и от тогава той ми звъни всеки ден да ме пита дали иска да ме вземе от работа.Дали иска да пием кафе в обедната почивка.
Първите няколко дни се съгласявах,защото не ми се пътуваше по 45м в градският транспорт и си мислех ,че го прави като приятел защото знае, че колата ми е на ремонт.Преди няколко дни обаче излъга жена си ,че е е сам в колата.
Приятелката ми му звънна по телефона да го пита къде е и защо закъснява ,а той й каза че имал работа и е в задръстване.Съответно тя искаше да му сподели нещо очевидно лично,но той избегна разговора и нейният въпрос беше "Защо не искаш да говорим ,да не би да има някой с теб в колата ?",излъга я като каза "Не".
Тогава на мен ми светна някаква лампа ,че май това приятелско отношение ,не е точно приятелско.
Докато бяхме в колата ме попита дали съм изморена и дали ми се спи и аз казах "Да",тогава каза "И на мен ми се спи","А на теб с кого ти се спи?" и аз отговорих "Сама".
Ние бяхме няколко приятелски семейства ,които често се събирахме покрай децата.Забелязвала съм ,че той си говори най-много с мен от всички други жени в компанията,споделял ми е че имат семейни проблеми,че жена му не му готви,че често му отказва да бъдат интимни.Винаги съм мислела ,че ми ги говори тези неща защото по характери сме много сходни и затова и ни върви приказката.
Аз ,като съм във връзка съм като кон с капаци,дори съм забравила какво е да се флиртува или да флиртуват с мен.Досега никога не съм приемала неговото отношение като флирт.
Но пък една от другите мацки в компанията,живееща в кооперацията в която аз живея ме видя да слизам от неговата кола и открито ми заяви ,че мисли ,че той открито си флиртува с мен ,само че аз не го виждам и да внимавам защото може би иска нещо повече.
Вече няколко дни му отказвам да ме взема от работа и усещам по тона на гласът му по телефона,че не му става приятно.
Казах му ,че не е длъжен да ме вози и че аз не съм му жена.Според него нямало проблем ,нали съм била една от най-близките приятелки на жена му,защо да не ми спести блъскането в градският транспорт.
Според вас дали наистина иска нещо повече?Защото аз не искам нищо от него.Той е мъжът на моята приятелка и аз никога не бих се намесила в техните отношения.