Как да напусна работа без последствия?

• 1 673
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте, започнах лятна работа за 2 месеца на морето, вече работя 4 дни и имам трудов договор, но работата не ми харесва, както и мястото, в което ни настаниха. Как мога “най-безболезнено” да напусна и да не ми се налага да плащам брутната заплата, при положение, че и пари още не съм видяла. Опция ли е според вас просто да си тръгна и възможно ли е да ме съдят след това? Благодаря!

# 1
  • Melmak
Пробва ли да говориш с работодателя да се разделите по взаимно съгласие?

# 2
  • Далечният изток
Пусни още утре молба да те освободят по взаимно съгласие, считано от - пишеш днес (тоест с утрешна дата).

# 3
Пробва ли да говориш с работодателя да се разделите по взаимно съгласие?

Не съм разговаряла, тъй като ми се вижда малко темерут и не знам как би реагирал!

# 4
  • Melmak
Е, темерут. Сигурно мисли, че е намерил работници за сезона и сега ще трябва да търси отново. Това не е твой проблем, де. Като не искаш да работиш там никой не може да те накара.

Най-безболезнено е да отидеш и да говориш с него. Не вярвам много да искат демотивиран кадър в началото на сезона.

Каква е работата? Ако е нещо в ресторант, хотел можеш да си договориш още днес да си тръгнеш. Майка ми работи в ресторант и там правила няма. Даже има хора, които не се и обаждат, че няма да дойдат повече. Просто един ден си тръгват и повече не идват.

# 5
Могат да те съдят за неспазено предизвестие, но при описаните обстоятелства това е изключително малко вероятно.

# 6
Кой ще си играе да те съди, че си му работила четири дни безплатно. Като видят, че те няма ще ти прекратят договора, за да не дължат осигуровки.

# 7
  • Далечният изток
Да де, то въпросът е как ще го прекратят без нея?!

# 8
  • София, Лагера
Къде ти е трудовата книжка? Дала ли си я на работодателя, попълнена ли е, върнаха ли ти я?

# 9
Трудова книжка не ми е била търсена, нито е попълнена, нито нищо!

# 10
  • Melmak
А договор имаш ли?

Усещам как въобще не са те регистрирали…

# 11
Здравейте, започнах лятна работа за 2 месеца на морето, вече работя 4 дни и имам трудов договор, но работата не ми харесва, както и мястото, в което ни настаниха. Как мога “най-безболезнено” да напусна и да не ми се налага да плащам брутната заплата, при положение, че и пари още не съм видяла. Опция ли е според вас просто да си тръгна и възможно ли е да ме съдят след това? Благодаря!
Аз бих излъгал.
Отиди и кажи че си много зле. Измисляш някаква болест.
Примерно вестибуларна криза. Тя минава за седмица две.
Кажи едвам си седя на краката. Но след 2-3 седмици ще съм като нова Simple Smile Трябва да излеза в болничен Simple Smile ахахахахах
Той сам ще ти предложи да ти прекрати договора.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 00:19 от RoninBG

# 12
Първите дни след започването на работа договорът може да се анулира, не си спомням 5 или 7 дни бяха. Това съм го играла веднъж след 4 работни дни. Отивай утре и поискай да го анулират. Ако не стане, просто кажи, че напускаш от този момент. Малко вероятно е да тръгнат да те съдят.

# 13
  • Melmak
Изглежда въобще няма договор.

# 14
Относно трудовата книжка ми казаха, че накрая ще се попълва, не знам какво трябва да значи това.
А договор имаш ли?

Усещам как въобще не са те регистрирали…

Имам подписан, да.

Общи условия

Активация на акаунт