Поддържане на килограми

• 2 526
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте! На 25 години съм, в рамките на 8 месеца отслабнах с 38 килограма (с глад) и от време на време упражения, започнах захранване, като то се състои от салати и месо, не си позволявам нищо друго, на 2-3 дни едно протеиново барче. Тук идва проблема, от храната, която би трябвало да слабея, а аз имам за цел просто да поддържам килограми - за седмица и малко качих 2 килограма и кантара все се движи нагоре. Ще ви бъда благодарна, ако ми дадете съвет, особено ако някой е минал през същото!

# 1
  • София
Здравейте! На 25 години съм, в рамките на 8 месеца отслабнах с 38 килограма (с глад) и от време на време упражения, започнах захранване, като то се състои от салати и месо, не си позволявам нищо друго, на 2-3 дни едно протеиново барче. Тук идва проблема, от храната, която би трябвало да слабея, а аз имам за цел просто да поддържам килограми - за седмица и малко качих 2 килограма и кантара все се движи нагоре. Ще ви бъда благодарна, ако ми дадете съвет, особено ако някой е минал през същото!
Нормално. След такива неправилни диети се получава йо-йо ефект. Трябва да включиш и спорт.

# 2
Аз знам, че е нормално, но не очаквах и при калориен дефицит да качвам. И то стремглаво

# 3
  • София
Ами да, при йо-йо ефекта е точно така. Затова този тип диети са изключително непрепоръчителни. След такава диета само с храна няма да успееш да задържиш килограми. Трябва да добавиш спорт, движение...

# 4
Изобщо се чудя дали някога ще мога пак да започна да се храня нормално, без да пълнея. Ужасно е, така

# 5
  • София
Ако по принцип нямаш хормонални проблеми и се храниш нормално, килограмите ще се оправят. Просто в началото трябва да включиш и спорт, докато се оправят щетите от диетата.

# 6
А сигурни ли сте, че сте на дефицит. Защото при продължителното гладуване ако да кажем в началото базовите ви калории за подържане на тегло са били 1800, при гладуването метаболизма се забавя и са ви нужни по-малко калории за подръжка на теглото.
Според мен след като сте решили да спрете да отслабвате, то завишете калорийният прием с 10%, след време с още 10% и така постепенно. Включването на спорт е силно препоръчително, особено тренировки с тежести щом сте решили да вдигнете калорийният прием

# 7
Ами, приложението ми изчислява близо 1400 калории за сваляне на 0,25 кг на седмица. Като аз ям около 1000-1200, а за поддържане на килограми ми изчислява 1600. Като тези калории ги приемам само от печено месо, риба (без мазнина), салати, варени яйца и понякога си задоволявам желанието за сладко с протеинов бар или евентуално квадратче шоколад. Но всичко записвам в приложението и пак ми остават калории за приемане от тези 1400, които споменах в началото. Не знам какво да правя, чувствам се в безизходица от този режим и качването на килограми.

# 8
Вода пиеш ли голямо количество?

# 9
Около литър и половина

# 10
Личен опит нямам, моето тегло никога не е варирало, но ти си отслабнала с почти пълен глад доколкото разбирам, а сега започваш да ядеш. Естествено, че ще качваш килограми.
Според мен, ако искаш да си задържиш сегашните кг, трябва да спортуваш.
Протеиновите барчета са калорични, ти не спортуваш, нямаш нужда от тях. Това са допълнителни калории, които ти не изразходваш.

# 11
Чудех се какво да напиша, все пак не съм специалист, но съм попрочел това онова. Щом досега си била на 1000-1200 калории, то трябва постепенно да качваш нагоре, на една две седмици по 100 калории. Защото от 1100 ако идеш на 1600 това са си 50% ръст, шок за организма и нормално да качваш

# 12
Според мен, за да не стане беля и всичко напразно, и за да не шокираш тялото си иди да специалист някакъв, диетолог, добър фитнес инструктор. Има си формули според това какво ти е ежедневието. От това зависи от кое по колко. Важно е как минава деня ти, ако щеш и без спорт, за да се сметне всъшност какъв трябва да ти е режима. И също :калории, но калории от какво. Моя съвет е да намериш добър специалист, за да не иде по дяволите всичките усилия и най-вече здравето.

# 13
Свалих 40 - качих 40 като започнах да ям нормално. Не да се тъпча, не да махам торти и мекици. Еми само дето се мъчих и гладувах.

# 14
Правете фастинг и така няма да си върнете килограмите. Правете до 6 най-късно вечеря и до 11 часа сутринта не закусвайте а пийте водичка и чай. И без преяждания. Малки порции, по-малко от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт