Поддържане на килограми

• 3 003
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да, явно пак ще опитвам, иначе няма начин да отслабна.

# 46
Общо взето и двата режима, които са били предписани са Ниско Въглехидратна диета, дори доближаващи се до кето диетата. Според мен такива режими не са за дълги периоди, точно защото в даден период не издържаш и става йо-йо ефекта.
Във фейса има хубава група за Калориен Дефицит с близо 130 000 члена, постоянно има питащи и отговарящи.
Според мен точно калорийният дефицит с балансирано хранене е устойчив във времето, като се има предвид че дефицита ще е умерен и няма да води до силно гладуване. Вярно че резултатите идват бавно, но това е устойчиво във времето.
Относно силното желание да ядеш нещо сладко, може да се дължи на други липси в организма. (казвали са ми че липсата на сол води до желание за сладко, но не съм проверявал до колко е научо обосновано това твърдение, може да е поредният мит)

# 47
Напротив, работи и може да се живее дълги години на такъв, стига да е съставен правилно. Не да е приоритет на зеленчуците, които пълнят стомаха за кратко, без кой знае каква хранителна стойност и после пак си гладен. Трябва да се ядат достатъчно белтъчини и мазнини. Заленчуците да са гарнитура, не основно.

Много често виждам хора, които смятат че са на НВВМХ, а всъщност са на НВНМХ. Особено важи за хора с наднормено тегло, които са диетували дълги години и имат страх от мазнините и смятат, че ако не гладуват, няма да имат резултати.

Ако калорийния дефицит работеше, нямаше да има толкова много гладни и дебели хора. Очевидно е че не работи поне не и в дългосрочен план и гарантиращ добро здраве на всички органи и системи в тялото както и липсата на дефицити. Теглото ни се управлява от хормони, не от калории.
Иди хвърли око в темата за ИР и отслабване и виж колко отслабнали без гладуване хора пишат. Не е лесно да преяждаш редовно с белтъци и мазнини, но виж за още едно парче тортичка, бонбонче, бисквитка винаги има място.

Силното желание за сладко, в някои редки случаи може и да се дължи на друга причина, но в 99,9% от случаите е най-обикновено пристрастяване. Има даже изследвания как влияе на човешкия мозък, кои допаминови рецептори събужда и т.н.

# 48
Няма смисъл тук да се разводнява темата, няма как да дебелееш щом си на калориен дефицит - има си основни закони на физиката за запазване на енергията. На дефицит ли си - отслабваш, на излишък ли си дебелееш. Вече дали правилно си определяш калорийният прием и разход е съвсем друго нещо.
Ти и да си на Ниско въглехидратна - високо мазнинна диета, ако приемаш повече енергия пак ще качваш. Лично съм го пробвал това.

# 49
Нещата изобщо не са толкова прости.
Закони на физиката казваш, но ние сме биологични единици и отворени енергийни системи, което забравят тези, осланящи се само на законите на физиката и най-вече тези изповядващи калорийната теория.

# 50
Мили хора, не зная как да си помогна. Правени са ми 2 режима. Успях да отслабна 4 пъти, но нито веднъж не запазих постигнатото. Сега пак опитвам, 2-3 дниспазвам и следва страхотно оливане с храната. Най-много ме бори желанието за сладко, от там натрупах килограми. Като започна, не мога да спра, изяждам огромни количества. 94 кг съм, поради заболяване приемам антидепресант. Някой ако знае как да се справя, моля да "свирка".

Според мен можеш да опиташ да подмениш сладкото. Вместо вафли, бисквити и шоколад, да си изпечеш сама някакав кекс, най добре обикновен. Пак е сладко, но има по малко калории и засища по бързо. И плодове ако кекса не стигне.

# 51
Захарта си е захар -молекулата е есна и съща и тялото не прави разлика от какъв източник идва - от вафли или домашен кекс. Съжалявам
Единственото което е положително между вафлите и домашния кекс са останалите неща набутани в комерсиално поизведените сладкиши, но по отношение на захарта, разлика 0

Общи условия

Активация на акаунт