;-)) Le Streghe di Eastwick...или Мами в Италия - 43!

• 14 834
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Стига с тия документи, че ми се драйфа вече, с извинение  Sick.
та какво станало вчера?

# 181
  • в едно миланско село
та какво станало вчера?

в4ера псувах като каруцар и пожелавах на някой хора разни болезнени изживявания, вклЮ4ваЩи действието на мъжката "гордост", изпих една бутилка вино и се срамувам от това, което съседите ми са 4ули Embarassed newsm78
После преспах (малко и лоШо) и сутринта ми се бяха избистрили идеите по поредната полити4еска интрижка.

пп. Все пак, изобЩо не си оттеглям пожеланията, само удължавам списъка на полу4ателите Twisted Evil

# 182
Аз пък съм навсякъде с трите си имена - на карта д-идентита, на кодиче фискале, на пермесото. Не мога да разбера, никога не съм имала проблем за това, че съм с три имена.
Трябва да си оправя само свидетелството за брак, защото там реда на имената е различен, а за тях това означава друга самоличност  Tired
Ами, Моргъс, проблем според мен има.
На мен не ми харесва да се пиша със собствено и бащино име на едно, декларирайки навсякъде, че това ми е собственото име. Това просто не е вярно! Имам си име и то е Ана, а не Ана + името на баща ми.
Освен това, ето, самата ти казваш, че нямаш проблеми, а на долния ред вече споменаваш проблем със свидетелството ти за брак! Няма как да не се появяват разни проблеми - по-големи или по-дребни - след като просто по институциите се подава невярна информация.
Смятам, че Джоя го е казала много добре. Има нужда от комуникация, че презимето ни не е собствено име! Толкова.

Така е, неприятно е, но пък иначе бих имала много повече проблеми, ако почна да сменям всичко. Така си ме пишат, както в паспорта и толкова. Не ми се занимава с бюрокрации само, защото някой ще си помисли, че се казвам името плюс бащиното.

# 183
  • Italia
за неразбралите -  проблемът идава най-вече при приемането на гражданството, където гледат акта на раждане - дано да си направят по-гъвкави процедурите
see you soon

Що бе, Юле. На мен като ми дойде 4итадинанцата аз се бях приготвила за лЮта битка с местната администрация то4но заради името,но какво беШе у4удването ми,когато видях ,4е на декрета без да съм казвала или молила някой пиШе,4е лицето според ит.закони Ще се казва имец фамилия.От презимето и помен нямаШе. Дали пък и там съм била късметлийка  newsm78

точно това имах предвид  Peace
остават ти само име и фамилия (по акта са раждане)представи си каква каша може да стане, ако преди това ти го има навсякъде презимето и ако евентулано си приела или добавила и фамилиата на мъжа ти 

Добре,де,но нали в акта за раждане всяка от нас е с по три имаена:име,презиме и фамилия.Ако действително се базираха на него и аз трябваШе да съм с 3  newsm78

Пиколинка,Джулия в българсия акт за раждане е с 2 имена. Peace

# 184
та какво станало вчера?

в4ера псувах като каруцар и пожелавах на някой хора разни болезнени изживявания, вклЮ4ваЩи действието на мъжката "гордост", изпих една бутилка вино и се срамувам от това, което съседите ми са 4ули Embarassed newsm78
После преспах (малко и лоШо) и сутринта ми се бяха избистрили идеите по поредната полити4еска интрижка.

пп. Все пак, изобЩо не си оттеглям пожеланията, само удължавам списъка на полу4ателите Twisted Evil

Joy
аз пък за пореден път се убедих, че съм наивник на стари години, защото не очаквах да се стигне до тук по такав тъп начин - просто бях като гръмната сутринта

# 185
И аз имам въпрос, нали няма да имам проблем с имената на малката като се роди? В смисъл, ще си бъде с окончания ОВА? Понеже и бащата й е българин.

# 186
за неразбралите -  проблемът идава най-вече при приемането на гражданството, където гледат акта на раждане - дано да си направят по-гъвкави процедурите
see you soon

Що бе, Юле. На мен като ми дойде 4итадинанцата аз се бях приготвила за лЮта битка с местната администрация то4но заради името,но какво беШе у4удването ми,когато видях ,4е на декрета без да съм казвала или молила някой пиШе,4е лицето според ит.закони Ще се казва имец фамилия.От презимето и помен нямаШе. Дали пък и там съм била късметлийка  newsm78

точно това имах предвид  Peace
остават ти само име и фамилия (по акта са раждане)представи си каква каша може да стане, ако преди това ти го има навсякъде презимето и ако евентулано си приела или добавила и фамилиата на мъжа ти 

Добре,де,но нали в акта за раждане всяка от нас е с по три имаена:име,презиме и фамилия.Ако действително се базираха на него и аз трябваШе да съм с 3  newsm78

Пиколинка,Джулия в българсия акт за раждане е с 2 имена. Peace

не, взимат си само името и фамилията, демек това което им трябва по техните закони, а в акта за раждане е ясно написано, че презимето ти е презиме а не име, т.е. не ги интересува и не го вписват никъде
поне така беше - за в бъдеще превизиони нямам - mission impossible

# 187
  • в едно миланско село
та какво станало вчера?

Joy
аз пък за пореден път се убедих, че съм наивник на стари години, защото не очаквах да се стигне до тук по такав тъп начин - просто бях като гръмната сутринта

а, ми и аз съм такава, наивна и идеалистка, затова не се усетих веднага за игри4ката. За сметка на това и първона4алния ми разбор на фактите и следваЩите коментари, оставиха мъж ми така  Shocked

Сутринта ми се обажда, про4ел Ил Корриере, и ми вика "абе, ти да не пиШеШ тука и аз да не знам"  Joy

# 188
отивам да открадна корриерето на шефа (и без това го няма) да видя какво си писала  Shocked

# 189
  • в едно миланско село
отивам да открадна корриерето на шефа (и без това го няма) да видя какво си писала  Shocked

Mr. Green

Във всеки слу4ай, уцелила неЩо си, или не, остава си разо4арованието и 4естно, направо ми се повдига ве4е от политика, от този вид политика.
Няма да се впускам в подробности, но запо4вам сериозно да се замислям дали искам децата ми да живеят тук. За себе си, знам ве4е, ама няма зна4ение.

# 190
а, ми и аз съм такава, наивна и идеалистка, затова не се усетих веднага за игри4ката. За сметка на това и първона4алния ми разбор на фактите и следваЩите коментари, оставиха мъж ми така  Shocked

Сутринта ми се обажда, про4ел Ил Корриере, и ми вика "абе, ти да не пиШеШ тука и аз да не знам"  Joy

Кажи де, може и на ли4ни, какво мислиш е станало. Аз снощи гледах няколко неща, по Рай3 "примо пиано" и не мисля 4е са о4аквали такова развитие на нещата.

# 191
аз вчера не успях нищо да гледам, та затова сутринта се опулих, Shocked но от друга страна, не е нищо ново са политиката тук  ooooh!
kорриерето ме чака за обедната почивка

# 192
1.на всякъде съм с 3 имена,проблем до сега не съм имала,ама то никога не е късно  Thinking

2.Настинала съм,суполива с болно гърло,дано не заразя беба.

3.Уфф да се маха тоя Проди,не 4е Берлускони ме кефи ама поне даде някое друго евро за бебе,тоя Проди от вси4ко се стиска,ама кво да си говорим комунисти4еска тиква,мразяяяяя комунисти пък ако искат модерни социалисти да се нари4ат,все ми е тая  #2gunfire

айде отивам да пия 4ай с лимон и мед  Sick (как го мразя само)

# 193
1.на всякъде съм с 3 имена,проблем до сега не съм имала,ама то никога не е късно  Thinking

2.Настинала съм,суполива с болно гърло,дано не заразя беба.

3.Уфф да се маха тоя Проди,не 4е Берлускони ме кефи ама поне даде някое друго евро за бебе,тоя Проди от вси4ко се стиска,ама кво да си говорим комунисти4еска тиква,мразяяяяя комунисти пък ако искат модерни социалисти да се нари4ат,все ми е тая  #2gunfire
айде отивам да пия 4ай с лимон и мед  Sick (как го мразя само)

винаги съм обичала аргументираните изказвания  - ясно, точно и кратко
 Grinning

# 194
  • в едно миланско село

Кажи де, може и на ли4ни, какво мислиш е станало. Аз снощи гледах няколко неща, по Рай3 "примо пиано" и не мисля 4е са о4аквали такова развитие на нещата.

Весна, ниЩо гениално не съм измъдрила, а това, 4е по телевизията казват "4е не са о4аквали" хи4 не го вярвам. Просто не могат да признаят задкулисните си игри4ки на простия електорат.  Sick

ОЩе от ноември си мислех, 4е тия постоянни дразги и фигуре ди мерда Ще доведат до "падане" (в кави4ки, Щото го смятам за фиктивно, за полити4еска игра) на правителството, смятах, 4е Ще е задължително след приемането на Финанциярията и 4е Ще стане по някакъв глупав повод, визирах ПАКС_а като при4ина. цел : да се наложи ново мнозинство, демек, алларгаре ал 4ентро и да се принудят вси4ки групировки да балансират пове4е и да се утвърди йерархията на Проди, която биде постоянно подкопавана и продължаваШе да се държи на косъм.

Не о4аквах изобЩо, 4е пак Д'Алема Ще е в центъра на събитията и 4естно съжалявам за това. Мисля, 4е си рискува полити4еската кредибилита', но може и да греШа и да се окаже оЩе по_голям игра4 и да цели отново поста на прув министър.

Това е съвсем накратко, да не отег4а някого. Може да ви се струва голяма фантасмагория.

пп. В съЩото време, в4ера следобяд като видях какво става, не се усетих хи4 (може би, то4но, заради Д'Алема) и избеснях здраво.

пп2. извинявам се за ит. фрази, ама 4естно, по_лесно ЩеШе да ми е вси4ко на ит. да прасна. Embarassed Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт