Възпаление след маникюр

• 1 753
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте дами,
След маникюр единия пръст ми се възпали- леко се е подул и ме боли.
Предполагам, че е от маникюра, защото досега не ме е болял.
С какво да го намажа? Не ми се ходи на лекар.
Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 22:38 от Сарита

# 1
    С йодасепт или някаква антибиотична паста. Също така се обади на маникюристката и ѝ кажи. Дори и да не може да ти помогне трябва да знае за да не го допуска друг път.

# 2
    И се пише маникЮр. Дано да ти е читава маникюристката, че може и някой хепатит да си лепнала иначе.

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 22:30 от DreamingOfSummer

# 3
    И се пише маникЮр. Дано да ти е читава маникюристката, че може и някой хепатит да си лепнала иначе.
    Поправих правописната грешка.  За първи и последен път ходя при нея. Стата в един мол в София... Друг път да внимавам.

# 4
    Възможно е да е и алергична реакция към някой продукт (най - често се случва към по нискокачествените, но може да се прояви и при много високо качество продукти), но ако не Ви е за първи път да си правите маникюр, едва ли е от това. Друг вариант е да Ви е порязала, да е станала някаква инфекция или нещо. Във всеки случай, ако не се оправи до няколко дни задължително посетите лекар и в зависимост от това, които ще Ви каже, ако е вина на момичето ѝ се обадете, за да си направи сметка поне какво прави, голяма част от колегите не стерилизират инструментите си (някои дори и не ги дезинфекцират) и при порязване особено е напълно възможно да се предаде инфекция.

# 5
    Кажете свестен педикюрист, който дезинфекцира след всеки клиент?

# 6
    Кажете свестен педикюрист, който дезинфекцира след всеки клиент?

Кажете за кой град и ако знам, бих Ви насочила. Аз лично винаги дезинфекцирам всичко, включително и пода, ползвам два стерилизатора, за педикюра специално използвам еднократни материали. Факт е, че много колеги не го правят, но знам по различните градове момичета, които със сигурност правят също пълна дезинфекция.

# 7
    # 8
    На една позната и се възпали пръст след маникюр. Трябваше да пие антибиотици, защото се оказа стафилококова инфекция. Лекарят и беше казал, че се може да се получи когато маникюристите избутват кожичките в основата на нокти навътре или ги премахват, преди да се нанесе лака. Това ме отказа от ходенето на маникюр. А ако отида някой ден, ще искам да не ми пипат кожичките и да ги ръчкат.

# 9
    На една позната и се възпали пръст след маникюр. Трябваше да пие антибиотици, защото се оказа стафилококова инфекция. Лекарят и беше казал, че се може да се получи когато маникюристите избутват кожичките в основата на нокти навътре или ги премахват, преди да се нанесе лака. Това ме отказа от ходенето на маникюр. А ако отида някой ден, ще искам да не ми пипат кожичките и да ги ръчкат.
    Сериозно ли лекар го е казал това?😂 Реже се само мъртва кожа при премахване, вече ако маникюристът не знае какво прави, може да отреже и каквото не трябва, но то веднага се разбира, най - малкото от кървенето.

# 10
    Може да не го е казал точно по тоя начин, но със сигурност беше казал че е от процедурата с кожичките, каквато и да е тя.

# 11
    Сигурно е така. Може и аз да стигна до лекар... Щом цяла нощ го мазах с йодасепт и не се успокои. Факт е, че маникюристките /е, не всички разбира се / ги мързи да стерилизират и дезинфектират инструментите или го правят формално.
     Аз от години си ходя при една и съща, но тогава беше в отпуск и като смениш с непозната.

# 12
    Точно от кожичките става. Те са там за да защитават нокътя. Когато ги махнем защита пада. Дори не и нужно да има дълбоко порязване, понякога си влиза замърсяване.

# 13
    Дори да зарасне, си пуснете специалните изследвания за двата смъртоносни хепатита. Единият е активен по всякакви повърхности до 4 дни, а другият до 7 дни. Те умират на температура над 90 градуса, нищо друго освен еднократни инструменти, специално за всеки клиент, не върши работа или медицинска стерилизация, каквато е в хирургията. Но и с изваряване рискът остава, по-малък е, но остава. Имайте предвид, че вирусите могат да живеят и в шишенцето с лак включително, навсякъде, във всичко, което виждате около вас. Няма как да купят всички цветове, за всеки клиент поотделно. Рискът е чудовищен, правете си вкъщи маникюра, ако ви е мил животът.

# 14
    Руми, здравей!
    Сега от маникюр ли ще умираме?

Общи условия

Активация на акаунт