Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 37 695
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Сигурна съм, че при мен огромно значение има обездвижването заради хоум офиса ми...от стола на дивана ми е движението... Трябва да си наложа сутрешни и вечерни разходки и все си казвам "тая седмица да мине", че ме подпалват с работа преди да излезна в болничния и седя и работя до късно... Но юли последно...

# 106
Изследването е почти без отклонение. Може да не се наложи никаква промяна. Най-много да ограничи плодове и захар/ пица, паста вечер. Спокойно.
Моята захар на гладно беше над 5 и ендокринологът ми каза да забравя вечер за плодовете. Сега съм в очакване на резултатите от изследването. При мен няма да е толкова добре. Другата седмица ще го правя с останалите кръвни за тромбофилията.

# 107
За гестационния диабет не съм наясно, но ти стискам палци, Шишарче! И аз ще правя обременяване с глюкоза тази седмица, предишното такова беше в норма, но тогава не бях бременна. По принцип имам силна фамилна обремененост, та да видим.

Девойката на прегледа я измериха точно килограм 🥰 застанала е точно както я усещам, ритничета явно дават добра индикация Simple Smile Шийката е достатъчно дълга и като цяло нещата изглеждат наред.

Да ви питам - вашите лекари забравят ли ви случаите? С моя всеки път водим разговора защо слагам клексан, как сме стигнали до там да правим изследване за тромбофилия, пия ли витамини, а днес беше забравил, че ми е казал да работя от къщи, когато поисках бележка, почти се разсърди като го питах дали няма да пуснем една ПКК по време на бременноста....Вярно, че е доста зает, но ме кара да се чувствам разколебана в последователността на проследяването на бременността. Ще ми е интересно да споделите вашия опит с проследяващите ви лекари.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 20:52 от Moonlit

# 108
Докторът, който ми следи бременността само име и фамилия не ми помни. Иначе всичко друго. То и затова престана да ми предлага болничен. А в понеделник беше изненадан като поисках 😆 Сестрата ми пусна направо за 30 дни, сякаш ще размисля.
След ново ин витро и кошмарна първа бременност, с няколко операции, тромбофилия, с rh-, при татко с rh+. Всеки месец ми пуска изследвания по ЗК за тромбофилията, сега и за обременяването с глюкоза, но се разбрахме другата седмица да ги направя. На преглед съм на 29.06 отново.

Моето човече е 600 гр. на 24 г.с.
Баба беше диабетичка и също съм в рискова група.

# 109
Шишарче, на мен само на втория час ми се струва леко завишен резултатът. Може и да се разминеш само със следене с глюкомер за няколко седмици. И мен закотвянето пред компютъра по цял ден ме влудява. Нямам време да се разходя, камо ли да си направя крачки в нормален работен ден. Затова компенсирам със спорт доколкото мога. Аз си поисках да работя от вкъщи от юни, но сериозно се замислям дали да не си поискам болничен от август нататък.

Аз също ще правя обременяване след 3 седмици. От известно време нося и сензор за кръвната захар, главно за да мога да следя как реагирам на различни комбинации храни и да избягвам резки скокове. Въпреки че ми е изписан от ендокринолог, пак ще ми правят ОГТТ, защото само това е стандартизирано изследване.
Моето човече вчера беше 530 грама в 22 г.с. В началото мислех, че върви голямо, но пък всички измервания са по средата. А и след втори триместър вече всяко бебе си се развива индивидуално.

# 110
Изследването е почти без отклонение. Може да не се наложи никаква промяна. Най-много да ограничи плодове и захар/ пица, паста вечер. Спокойно...

Точно така.
Шишарче, достатъчно е да ограничиш сладко, пици, пържено, джънк, газирано.
Малко грозде, че ще хапнеш, проблеми нямаш.
Изследванията са ти почти ок.

# 111
Да ви питам - вашите лекари забравят ли ви случаите? С моя всеки път водим разговора защо слагам клексан, как сме стигнали до там да правим изследване за тромбофилия, пия ли витамини, а днес беше забравил, че ми е казал да работя от къщи, когато поисках бележка, почти се разсърди като го питах дали няма да пуснем една ПКК по време на бременноста....Вярно, че е доста зает, но ме кара да се чувствам разколебана в последователността на проследяването на бременността. Ще ми е интересно да споделите вашия опит с проследяващите ви лекари.

За мен това не изглежда сериозно. Но виж, явно проблемът е в теб ;d ..Трябва да му звъниш по-често и да те запомни с нещо. ;d
С моя доктор не се познавах преди забременяването ми. Отидох и му споделих, че съм там по препоръка на снаха ми, която беше с особен случай бременна - онкоболна. Съпругата на доктора ми оперира снаха ми и оттам той се досети за кого говоря, че го е препоръчал, та и оттогава ме познава и знае. Като му се обадя по телефон знае кой му звъни и ме нарича по име. На първите три прегледа се учудвах, че ме познава и знае историята ми. Не помнеше какви лекарства приемам, но знаеше историята и се досещаше като започнех да му казвам за лекарствата.
Някак почувствах, че този доктор си ме познава и следи, та оттогава се убедих, че нямам нужда да го сменям.
Отговаря по телефон винаги или връща обаждане до час. Не е мара подробната, но пък като го питам нещо си ми обяснява кратко, точно и ясно. Просто задавам повече въпроси.
Та....може би трябва да му се натъртиш като име и човек. С нещо да те свързва. Може някакъв супер дребничък подарък да му измислиш или ддз, нещо запомнящо се.

Мен дори сестрите на доктора, който записват информацията за амбулаторните ми листове ме запомниха, защото аз бях с изгубени (по вина на системата за отчитане на резултатите) микробиологични резултати и всички ме знаеха с това и се отнасяха изключително мило с мен (но после ми пуснаха нови изследвания пак по ЗК и всичко беше точно, но вече ме бяха запомнили и сестрите с тези изгубени резултати Grinning като се появих и казаха: аааааа, ето го момичето с изгубените изследвания).

Момичета, резултатите от ОГТТ веднага ли излизат? На същия ден?

Мисля да си направя това изследване другата седмица, за да занеса резултатите ми на АГ след две седмици. Честно казано все отлагах, защото баба и татко са с диабет и ме е шубе...Но трябва.

# 112
Задължително ли е това изследване за диабета?Аз няма случай в семейството,но пък така и не изследвах инсулинова резистентност.Според предния ми д-р,при който правих две процедури,имам.Това обаче го реши само на база на това,че бързо качвам и свалям килограми.Мофа в една календарна година да бъда от 90 на 70 и пак на 85кг пр.
И още нещо.Тези витамини и хранителни добавки до края на бременността ли се пият?Много мразя да пия лекарства.Ако изключим първите два дена на цикъла,с години мога да не пия ни за глава,ни за Зъб,ни за корем,ни при грип или температура.

# 113
Аз бях напът да си сменя доктора предишния път точно 2 седмици преди да родя, защото ме напрегна, че не ме помни. Много подпалих тогава, ама не ми се занимаваше и като поразмислих реших, че е по-важно какви грижи полага за мен като пациент, пък макар и да не ме помни всеки път. Може човекът да е бил след тежка нощна смяна или друго. А и наистина моя случай не беше някакъв супер запомнящ се, не бях рискова, даже не му се бях обаждала с тъпи въпроси. Но вече с второто дете си ме помни, имаме си история и постоянно го тормозя по вайбър. Според мен както си го усетите, имате време да смените.

На мен всеки ден все повече не ми се занимава с работа и си мечтая да изляза в болничен. Не ми се иска да си намалявам дохода, работата ми е лека и от вкъщи, и ми се струва лиготия толкова рано да излизам… ама все пак съм супер непродуктивна, само се чудя какво да оправя и подредя вкъщи. Искам време да си мисля за други неща и да планирам, да си почивам, да си чета. Има ли друга майка, което мисли да работи до края на август?

# 114
Не е лиготия. Сметни си с колко ще ти падне дохода, при мен разликата е някакви 100-200лв.

Моят доктор си ме знае, имала съм 2 пъти въпрос, пиша му по вайбър, той ми звъни. Чудесен е.
Но не изражда и ще ходя края на август при другия (ходела съм там на частно), той не ме помни сигурно, но също е много готин и мил.

# 115
И аз мисля да си работя докато мога, защото разликата в парите ще е чувствителна.

Момичета, някоя от вас има ли, която се е следила при един АГ, но е решила после да не ражда при него, а при друг? Кой издава 45-дневния болничен в този случай?

# 116
45 дневния е от доктора по ЖК

# 117
Благодаря, Sweety. ☺
Притеснява ме просто как ще се приеме това мое решение, но се надявам да не правят проблем.

# 118
Задължително ли е това изследване за диабета?Аз няма случай в семейството,но пък така и не изследвах инсулинова резистентност.Според предния ми д-р,при който правих две процедури,имам.Това обаче го реши само на база на това,че бързо качвам и свалям килограми.Мофа в една календарна година да бъда от 90 на 70 и пак на 85кг пр.

Ами ако има предпоставка за изследването си е силно препоръчително. Доколкото знам никой не може да ти върже въже около врата и да ти каже да направиш определено изследване. То си е за теб самата.

При фамилна обремененост и други предпоставки, които бяхме коментирали в темата наскоро, а и в интернет ги пише, е добре да се изследваш. Не коства нищо, освен 2 часа глад.

На мен всеки ден все повече не ми се занимава с работа и си мечтая да изляза в болничен. Не ми се иска да си намалявам дохода, работата ми е лека и от вкъщи, и ми се струва лиготия толкова рано да излизам… ама все пак съм супер непродуктивна, само се чудя какво да оправя и подредя вкъщи. Искам време да си мисля за други неща и да планирам, да си почивам, да си чета. Има ли друга майка, което мисли да работи до края на август?
- Аз съм в болничен от Великден. Доходът ни намалява с около 150лв месечно, което не е стряскаща сума, а и аз от време на време преподавам частни уроци и си ги надвишавам...Но като цяло учителските заплати не са високи и мисля, че всеки учител е свикнал да живее с някакъв по-нисичък стандарт. Grinning Grinning
Мъжът ми поиска да изляза в болничен, за да сме спокойни и двамата да си хойкаме напред-назад, тъй като преди се преуморявах и освен дом.задължения и работа нямах сили за излизания с него и приятели. Това беше главната причина да спра, а и от края на Май нямаме ученици и реално всички колеги са в отпуск.
 Прецени си сама за себе си дали е ок в жегите да се уморяваш допълнително за  Х сума отгоре месечно. Ако те осигуряват на това, което получаваш, доходът няма да спадне драстично. А и остават 3 месеца! За 3 месеца няма да забогатееш или обеднееш плюс минус някаква сума. Grinning Съвет от мен - Подари си почивка, отдай се на любими занимания, че после трудно ще намериш такова време.

# 119
Изобщо не е лиготия, най-много с 150-200лв да спадне ако те осигуряват на реални пари, откакто излезнах се чуствам толкова отпочинала психически дори когато ходя на кафе с колегите ме бъзикат, че нямам тъмни кръгове под очите и изглеждам добре и спокойна, това време е веднъж, два пъти в живота и никой не може да го върне 😊 а и ще имаш време да се настроиш за бебето, да пазаруваш, поне според мен си струва 😊
Аз бях напът да си сменя доктора предишния път точно 2 седмици преди да родя, защото ме напрегна, че не ме помни. Много подпалих тогава, ама не ми се занимаваше и като поразмислих реших, че е по-важно какви грижи полага за мен като пациент, пък макар и да не ме помни всеки път. Може човекът да е бил след тежка нощна смяна или друго. А и наистина моя случай не беше някакъв супер запомнящ се, не бях рискова, даже не му се бях обаждала с тъпи въпроси. Но вече с второто дете си ме помни, имаме си история и постоянно го тормозя по вайбър. Според мен както си го усетите, имате време да смените.

Общи условия

Активация на акаунт