Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 35 755
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте,момичета!
Ние бяхме до морето за седмица, но съм с хрема, кашлица и заглъхнали уши. Или е от климатика в стаята или някой вирус. Само искам бързо да минава.
Надявам се всички сте добре.
Моят термин е 7.10 и все още нищо не сме подготвили и закупили. Живот и здраве ,ще ни е второ детенце.❤️

# 736
Здравейте влизам в 28 г.с. ,но да се оплача че нещо започнах сутрин да повръщам .Как се справяте сутрин да не се случва.От 3 дни сутрин има няма два часа след събуждане повръщам по един път и това е.Приемам всякакви съвети да го предотвратя

# 737
Янинка, нямам съвети, но се надявам скоро да отмине. Sad На мен понякога ми се гади напоследък, но минава от само себе си.

Аз се връщам от преглед сега, всичко изглежда супер - шийка, матка, бебе, изследвания. Беше надолу с главата, ама не спря да се върти. Казаха ми да не разчитам, че така ще си остане до края, още има много да се върти. Няма притеснения, освен че бебето малко изостава по размери, отговаря на 27 г.с, пък аз трябва да съм в 27+5. Притеснявам се малко, защото досега винаги е вървяло точно, а и първото бебче се роди дребно. При някоя от вас имало ли е разминаване и на следващи прегледи пак ли остана така или си навакса? Също така ако имате препоръки за протеин или хран.добавки, които биха помогнали, ще се радвам да споделите.

Запазих час за трета фетална в края на месеца и после от 33 г.с ще ми искат вече тонове през 2 седмици, доколкото разбрах. Вие кога започвате с тоновете и ще ходите ли на трета фетална?

# 738
С АГ коментирахме, че ще започна да ходя на тонове от 34-та г.с. Планирала съм и трета фетална, когато ще бъда в 30-та г.с. Предната бременност правих и трите и сега смятам по същия начин да процедирам.

# 739
И на мен на скоро ми се догади докато си миех зъбите сутринта, точно както в първия триместър.

Един хормонален въпрос, но защо толкова настойчиво се опитваме в България да изтрием всичко, което имаме и да го подменим с чуждото? Стига с тези "ромпъри", имаме си страхотна дума - гащеризон! От мързел ли се ползват ненужни чуждици? Само мен ли ме дразни толкова силно тая нелепа дума "ромпър"?

# 740
Принципно си права, но виждам, че и по магазините на много места си ги пишат ромпър..😬
Аз вече съм в 27 седмица и се чуствам като парцал, явно симптомите от началото се връщат
И на мен на скоро ми се догади докато си миех зъбите сутринта, точно както в първия триместър.

Един хормонален въпрос, но защо толкова настойчиво се опитваме в България да изтрием всичко, което имаме и да го подменим с чуждото? Стига с тези "ромпъри", имаме си страхотна дума - гащеризон! От мързел ли се ползват ненужни чуждици? Само мен ли ме дразни толкова силно тая нелепа дума "ромпър"?

# 741
И на мен ми се гади, почти не е спирало всъщност, само няколко седмици ми беше добре.

Имам от време на време пронизващи болки към яйчниците за секунди, на някой случвало ли му се е? Примерно 1-2 пъти на ден и не всеки ден.

Иначе и аз съм свикнала с думата ромпъри, макар да не са ми много удобни и почти да не ги използвам. А гащеризончета казвам на тези с презрамки, под които се слага тениска.

Някой знае ли след 45 дневния полага ли ни се преглед при АГ или само тонове?
А месец след раждането прегледа влиза ли в ЖК?

# 742
Кога се заключва темата и някой може ли да пусне нова запознати ли сте че аз не знам

# 743
Аз съм ходила при АГ след раждането и тя каза, че ми се полага. Но тя беше невероятна и е възможно и да не ми се е полагало.

# 744
Полага се преглед след раждането. Вече дали се праща или не не съм запозната.
Аз ще ходя на фетална в края на август. При мен е 4.
За гаденето освен вода с лимон сутрин и крекери за друго не се сещам. По принцип и една две глътки кола при мен помагат.
Отвреме на време ме болят яйчниците. Но не е остра болката, а по скоро тъпа и продължителна. За някакво време и после минава. Има дни, където нищо не ме боли.
Аз изпитвам остра болка във влагалището. За секунди и после минава.
На преглед съм чак края на август - 30+5. Не съм наясно за тонове и какви са прегледите след това. В Надежда е тегаво със записването на часове. И реално сега началото на август трябва да си запиша час за септември. Но само за един преглед или за тонове идея нямам. А не ми се чака до 26 август, защото не се знае дали ще има часове за септември.
За чуждиците като цяло ме дразнят, примерно думата тодлър - малко дете на 2, 3 и т.н. години. Но е масово да се използват.

# 745
Охо, на 50та страница сме 👏🏻👏🏻👏🏻 трябва ни нова тема ASY 🥳

Днес ходих да ми бият ваксината за коклюш, включва още полио….🤔 и кои бяха още, “baby brain” 🤦🏼♀😂 Направи ми впечатление, че е 4-валентна тук, не 6 като в България.

# 746
То по магазините почнаха да са "модерни" и понякога честно нямам идея дори аз какво пише на менюто, камо ли моите родители или баби...
"Брънч  - тост, скамбъл яйца, криспи лук, уеджис с подправки и дресинг със селъри." Направо подивявам като видя такова недоразумение в българско меню!!! Всячески това ме кара да си мисля, че все едно някой заявява, че в България сме някакво изостанало племе, че българско меню не би могло да е достатъчно модерно/в крак с времето (тренди!) и вкусно, освен ако не е написано на полу-английски език и да те кара да си мислиш, че това не е България, ти си в някой английски, френски или немски квартал... само дето
след освобождението България е била изключително в крак с модните тенденции и в архитектурно ниво, културно като цяло, идвали са австрийци, чехи, да работят в България и са оставали да живеят до края на живота си тук; Да, по това време езикът си е заел доста чуждици от френския език, защото в действителност сме били изостанали последните 500 години и не сме имали достатъчно свои думи, но сега не мисля, че нямаме дума за ФИЛИЙКА?!? Болна тема ми е, аз също пътувам по света, кефя се на разнообразието и във визията и в кулинарията на различни страни, изключително неприятно ми е всячески да се опитват собствените ми сънародници да ме накарат да се срамувам от произхода си, да, много неща са в състояние на упадък в момента, но езикът е културно наследство, което просто погребваме с тези чуждици малко по малко... нека се учат чужди езици, нека се говорят, нека се казват цели изречения на чужд език, но да не се потъпква българският, нека не бъде унижаван...най-главната причина, поради която не заживях в Дания или Франция, въпреки, че имах възможност, беше езикът. На български ми е най-приятно да разговарям и изразявам мислите си, въпреки, че знам английски, немски, учила съм френски, японски и иврит. И като запеят сички това "Хепи бърдей ту ю!"... защо? На български също пасва на мелодийката? А най-бруталното ми е, когато хора, които ползват всичките тези чуждици и пеят "хепи бърдей" кажат "Хелоуин не е български празник, не заслужава да се празнува" и забранят на детето си да иде на организирания карнавал по случая в детската градина... Не може да имам 22-годишен колега, който да не знае какво е "подкова" и като го гледам като гръмната да обясня "онова, като символа омега, което слагат отдолу на копитата на конете" и той да отговори "Аааааа, хорсшу!"... Аз определено смятам да насърчавам детето ми да уважава и харесва както българското, така и международното, но определено бих искала да може да ги разграничава, да не чувствва срам и да е грамотна.

Просто си споделям, не е насочено към никого конкретно, възмущавам се по принцип, тъжно ми е.

# 747
Абсолютно съм съгласна с теб за чуждиците и как масово се прекалява с тях.  Когато мога, винаги гледам да използвам българска дума вместо чуждица. Понякога ми е трудно да се сетя, ако е често употребявана чуждицата, обаче това по заведенията и магазините е безумие. Иначе за хората, които живеят в чужбина повече го разбирам да не си спомнят българската дума. А историята с колегата ти ме разби. Хорсшу, никога не би ми минало през ума. Joy

# 748
Здравейте,момичета!
Ние бяхме до морето за седмица, но съм с хрема, кашлица и заглъхнали уши. Или е от климатика в стаята или някой вирус. Само искам бързо да минава.
Надявам се всички сте добре.
Моят термин е 7.10 и все още нищо не сме подготвили и закупили. Живот и здраве ,ще ни е второ детенце.❤️

Здравей, отиди при ЛЛ да те прегледа и да ти изпише нещо.
Бързо оздравяване!

# 749
ЗАПОВЯДАЙТЕ В ● Новата тема

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 14:50 от A_S_Y_77

Общи условия

Активация на акаунт