Слънцето силно грее, а ОКТОМВРИЙЧЕ в коремчето ни лудее Тема 6

• 35 768
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Дано се повлияеш добре от по-голямата дозировка значи, стискам ти палци!

Хич не е шега това с вена кава. В тази връзка, Джу, Суити, радвам се че сте добре въпреки приключенията!

# 691
Sweety, аз трябва да нося чорапи, но не ги нося. Днес за пръв път ми направи впечатление, че са ми подути краката, снощи глезените, голяма разлика ми се вижда. Дали защото 2-3 дни съм все на крак 🤔 Не стига напълняването, ами сега подуването и изведнъж тялото ми хич не изглежда моето 😲 чак в огледалото не мога да се позная.

# 692
Moonlit, чудесни новини! Много се радвам, че усилията дават желания резултат. Blush

Джу, твоите бебета за близнаци даже големички вървят. Ако не се лъжа си 27+няколко дни, гледах че 1060 е среден размер за едно бебе, а за близнаци е направо идеално. Дано все така добре да наддават.

И аз във вторник съм на преглед, за последен път ще гледаме шийката и предполагам ще ми запишат час за трета фетална. Коремът расте, а бебето много се върти и рита, така че надявам се всичко върви нормално. Аз имам някакъв нерационален страх от това да се наложи секцио, ако господинът не иска да се обърне. Засега си стои плътно в странична позиция, напреки на корема ми. Има още много време, ама все пак ми е малко притеснено.

# 693
И аз трябва да нося компресиращи чорапи/чорапогащници, но засега нямам никакви отоци и не ги нося. Някой питаше дали се предписват от лекар. На мен хематоложката ми ги предписа и ги купих от специализиран ортопедичен магазин.

# 694
Благодаря mommy, вчера на прегледа бяхме 28+1, и аз много го мислех и им се молех да са поне килце всяко, и да вървят заедно! Дано продължават така, да натежават, мама е силна, пък ако не е силна поне е смела!

Стискам палци за прегледа и господинът да заповяда в правилната позиция. Имат още да се въртят мисля, моите всеки ден са по различен начин, дори на прегледа имаше местене от напречно в главично.

Сигурна съм, че бебенцата използват широкото помещение за протягане и въртене докато могат и не е отесняло!

В августовските имаше много хубави впечатления и от секцио и от нормално, хубави са да се четат за успокоение! Аз имам страх от вариант - едното така, другото така хаха но дори това да е да са ми здравички, мама е смела хаха

# 695
Здравейте момичета. Как сте в тези жеги? Какво правите?
Moonlit, прекрасни новини. Радвам се, че бебо е добре.
Джу06,даже май за близнаци се движат супер. Дано така да си останат до края.
Да ви разсмея малко. Миналата седмица ми дойде скрина за бебешките дрешки. Гледам тоя кашон много малък ми изглеждаше. Ама си казах, че като го сглобя ще се оправят нещата. Не би... Сглобих го аз и осъзнах, че аз в радостта си, че ще се побере до леглото не съм му погледнала височината. То се оказа един миниатюрен скрин с височина 54 см. Поръчах нов с височина 118 см. Три пъти го гледах и мерих. Към него май и винтоверт трябваше да си поръчам, че с отвертката е бая голямо наказание.
 Тъй като ми се събраха дрешки доста в този малкия скрин ще сложа тия дето са 3-6 месеца. И съм започнала с прането и гладенето. Рано ли е според вас? Дразнят ме така натрупани в тая кошара. А не искам да ги прибирам и после да ги вадя да ги пера.
И съм започнала едно чистене основно. Всеки ден по една стая. За да мога после да поддържам само. Че септември ще ходя малко на работа и не искам всичко да оставям за тогава.

# 696
В София времето е идеално, хич не ми е горещо тези дни, така ако остане до края на лятото, ще съм доволна. След онези 35+ градуса, които беше до скоро… и вечер добре се спи сега, става по-хладно.

Аз още не съм започнала с прането, защото още нямам дрешки. Имам 3-4 неща, които съм купила и са ми подарени и тепърва предстои да ровя из кашони и пликове, за да взема от малките дрехи на дъщеря ми. Уж имам обещани дрехи от приятелки, ама още никоя не ми е дала. И май от тях ще зависи кога ще започна да подреждам. Но преди това имам да чистя и размествам из вкъщи. Дрехите като гледам ще са в края на август/септември. Леглото ще сглобим сигурно началото на 9 месец, за да не се пречка излишно. Късно ли е това?

Едит: В понеделник ще ходя за глюкозното обременяване, някоя от вас ще ми припомни ли какво се изискваше и колко време ще ми отнеме цялото нещо? Знам, че е на гладно и трябва от аптека да си взема глюкоза, която ще ми разтворят в лабораторията. Но друго не си спомням. Трябва и кръв и урина да давам като цяло, тях преди да изпия глюкозата ли да ги дам?

Качвам една снимка на коремче от преди седмица. Напоследък получавам коментари, че ми е голям коремът, с предишната бременност ми казваха, че е малък. На мен също ми се струва, че с втората бременност ми е значително по-голям и расте много бързо. При вас как е? Коментират ли околните как изглеждате? Мен честно казано вече не ме дразни, постоянно се случва.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 09:11 от mommy22

# 697
mommy22, дрехи мога да ти изпратя ако искаш. Рязко се сдобих с доста дрешки.
Ами на мен и леглото ми е сглобено. Но то седеше в стаята на дъски и ме дразни това. Идея нямам късно ли е, рано ли е. На мен приятелки ми дадоха една част дрехи и други неща. Явно според тях не беше рано или просто искаха да ги махнат от къщите си.
Аз реално го правя, за да видя какво имам и дали трябва да се купува друго. Защото дрехи с размер 56 имам много малко. Има блузки, но примерно няма панталони или пък чорапи. Просто да съм подготвена септември, ако трябва да се купуват разни такива неща. Наясно съм, че като вляза в болница може и някоя приятелка или майка ми да ги вземе, ама нямам желание да стигам до там. Високия риск от прееклампсия и високо налягане в очните дъна, може и да не изкарам до термин. Предпочитам да съм подготвена.

# 698
Джу, за близнаци са големички. Пу пу, браво! 🥰

Moonlit, супер новини, браво!

Не е рано за пране, гладене и чистене. По-нататъка ще тежи корема повече, ще има разни довършителни дейности стерилизации и т.н подредби, отделно по-чести прегледи и айде времето минало. Simple Smile

Тъкмо и аз за днес съм си наумила едните прозорци и щори. Кошарата не е сглобена и дрешките ми са набутани по шкафове, но не са подредени. В кошарата има доста шкафчета, смятам в 1 шкафче бодита, в друго ританки, в 3ти ромпъри, в друго 3-6м и т.н. Отделно имам други шкафчета там ще са завивки, кърпи, чаршафи, жилетки.
Четох как е типично това чистене и подреждане, нарича се гнездене и при животните се среща, като подготвят за бебенце.
Скрит текст:

Тук е страшна жега. Имаше 1 по-хладен и леко дъждовен ден, голям кеф, спокойно си напазарувах, разходих се, на заведедение ходих.
Днес като изведох 2 пъти кучетата и до близкото магазинче и вече бера душа. Надух климатика!!

От 2 вечери ми е доста лошо пак, едно замаено, киселини, гадене. Sad

Mommy, отиваш гладна, жадна, носи си вода, книжка. Около 2-3ч отнема.
Преди глюкозата кръв и урина, след глюкозата пак ще ти вземат.
Много сладко коремче! ❤️

Мен скоро ме разконспирираха бабки комшийки, че съм бременна. Чудили се, дали съм напълняла или бременна и питали ММ, той потвърдил. Сигурна съм, че вече всички съседни блокове знаят. Мен не ме питаха, че я им кажа, я не. Питат него все хаха. Едната казала, че ще оплете нещо за бебето. Simple Smile

Никой ли друг няма опит с разширени вени, да даде съвет!?

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 10:11 от *Sweety*

# 699
Sway, Sweety, благодаря ви много, окуржавате ме, да растат бебоците! С близнаци от началото съм вманиачена на тема големина и килограми и все се плаша да не са малко (аз съм +13 сега, имам 3 до минимума, който доктора назначи и ще успея да ги докарам, но важното е те! )
И аз много се радвам за moonlit, все това да слушаме!

Mommy, сладурско коремче!

Аз коментари получавам, във Франция, редовната им фраза е ‘поникнали са’ все едно са засадени тикви хахахха

Често в един и същи ден получавам ‘ауу вече си доста бременна’ т.е. Голяма и ‘за две в 7ми месец не е ли малък коремът’ те го казват за комплимент второто, но когато ти е фикс идея не те радва особено. Последният коментар, който беше много странен беше ‘ама защо с широки рокли, ти си криеш корема, защо го криеш’ - трудно е да угодиш на всички (като цяло винаги е с добро! Интересно им е на всички да гледат бременелки, да гледат!)

Аз ще започвам с легълца и другото август - засега дрешките са прибрани настрани и къщата по нищо не прилича на бебешка.

Заради вената ми миналия път акушерката ще идва вкъщи за тоновете, които почвам доста отрано - тук са безплатни и лекаря ме пита дали да ми изпише и откога, та от 30та седмица ще идва по веднъж на седмица и да мери кръвно и всичко. Чакането по кабинети е доста трудоемко, и тук е 35 градуса! Но за пръв път чувам, че правят тонове по домовете, и приятелката с близначките и тя е била така. Интересно, предполагам, че защото всичко е близко тук.

А за решението за какъв тип раждане ми казаха да звънна към 15 септември чак, доста далече ми се вижда имайки предвид, че при мен се очакват може би края на септември, дано не по-рано, та бебевалежа се задава може би около това време! Далече стигнахме мами!!!!

# 700
Mommy, много хубаво коремче !

Sweety, на хематолог май се ходи.

Sway, страхотна жена си, браво, как всичко си можеш! Майка ти и татко ти сигурно са много горди с теб!

Аз правя обратното на гнездене, че ще се местя. От 5 дни събирам и опаковам, и каквато съм подробна всяка една вещ ми минава през ръцете, за да знам какво мога да подаря/изхвърля. Доста се уморявам, краката ми се подуват дори от седене на крак, пръстите на ръцете чак и те,  върви бавно, но вече съм на финал.
Тук е много, много пренаселено, та трудно се наема имот и вероятно ще е нещо временно, докато намерим нещо по-постоянно, може да е дори смяна на града. Няма нищо, толкова много съм била в ситуации на последният момент и в България, и по света, че съм в стихията си.

Моето обременяване с глюкоза е идната седмица, чакам с нетърпение 😂 и после в началото на Август най-сетне имам час за скан, 2 месеца минаха от предишния, чакаме с нетърпение да видим Бубчето❤

# 701
Джу06, рано, рано... Днес една приятелка роди преди датата си за планово секцио 10 дена преди нея. Не е влязла в 9-и месец все още. Бебето не пита кога и как. Просто са й изтекли водите.
*Sweety*, отиди на лекар според мен. Или поне една онлайн консултация с хематолог мисля.
Коментари за корема нямам. Като съм с тениска изглежда все едно съм надебеляла, но за да не си го мислят ходя и го галя 😂. Та.. никой не ме пита и нищо не са ми казвали.
MayaJane, благодаря. Обичам да си правя нещата сама и от една страна не ми е удобно да моля за помощ, от друга страна не обичам да чакам - днес, утре. Та се научих сама да се оправям. Дори и като родя майка ми ще си вземе една седмица отпуска и след това сама. Най се притеснявам да не ми изтекат водите и да не мога да се закарам до болницата.
Как си изтърпяла два месеца. На мен един ми е трудно.
И аз другата седмица ще се обременявам. Тръпна от нетърпение.

# 702
Джу06, рано, рано... Днес една приятелка роди преди датата си за планово секцио 10 дена преди нея. Не е влязла в 9-и месец все още. Бебето не пита кога и как. Просто са й изтекли водите.
*Sweety*, отиди на лекар според мен. Или поне една онлайн консултация с хематолог мисля.
Коментари за корема нямам. Като съм с тениска изглежда все едно съм надебеляла, но за да не си го мислят ходя и го галя 😂. Та.. никой не ме пита и нищо не са ми казвали.
MayaJane, благодаря. Обичам да си правя нещата сама и от една страна не ми е удобно да моля за помощ, от друга страна не обичам да чакам - днес, утре. Та се научих сама да се оправям. Дори и като родя майка ми ще си вземе една седмица отпуска и след това сама. Най се притеснявам да не ми изтекат водите и да не мога да се закарам до болницата.
Как си изтърпяла два месеца. На мен един ми е трудно.
И аз другата седмица ще се обременявам. Тръпна от нетърпение.

Не бой се, Sway! Чета, че от изтичане на водите до раждане може часове да минат. Аз на твое място бих направила и уговорки, примерно с таксиметрова компания, ако има в твоето населено място, познат/приятел, съсед. Не можем все сами Sway, съседите са винаги важни и както вуйчо казва “за всичко трябват хора, и за хубаво, и за лошо”.

# 703
Благодаря момичета, записах си час за съдов хирург след 2 седмици, на такъв се ходело за вени.

Sway, колко далеч си от болницата? Такси не става ли?

Maya, и аз съм така все подробна. Все да хвърлям, подарявам, сортирам. 😁
Дано намерите хубава квартира.

Стискам ви палци за обременяването.

Поизчистих и сега малко почивка.

# 704
Някоя от вас ползвала ли е цикатридина писари за хемороиди при бременност?

Общи условия

Активация на акаунт